Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdradziecki rekonesans

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Tymona
Cromaniak
Zdradziecki rekonesans

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.09.2009 12:46

Witam serdecznie!

Tak sobie pomyślałam, że rozpocznę nową relację, bo jak rozpocznę, to pewnie się ona dalej napisze (sama). A jak nie rozpocznę, to dopadnie mnie mega lenistwo i rozprężenie i z relacji nici (już dopadły mnie myśli dezerterskie :wink: )

Tak więc, mam nadzieję, że znajdą się chętni, którzy tego lenia będą ode mnie przeganiać :D i pomogą mi w spisaniu opowieści (stopień rzeczowości i konkretności bez zmian) z tegorocznych wakacji - całkowicie zdradzieckich, bo zamiast o Chorwacji będzie o Niemczech, Rumunii, Bułgarii, Turcji, Grecji, a także o naszej kochanej ojczyźnie (żeby nie było "cudze chwalicie, a swojego nie znacie"). Nie dość, że zdradzieckich, to jeszcze takich, w wyniku których mieliśmy rozejrzeć się po Europie :wink: i odkryć kraj, z którym chcielibyśmy wejść w bliższą zażyłość :wink: :D

Zapraszam!

SPIS TREŚCI:

Berlińskie wędrówki:
1. www.berlin.de - część I

2. www.berlin.de - część II

3. www.berlin.de - część III

4. www.berlin.de - część IV

Rumuński rekonesans:
5. Drogowy odcinek bez tytułu - w krainie Dacii

6. A jednak nadal w krainie Dacii

7.Ostatni dzień w krainie Dacii

Bułgaria - prawie jak lazurowe wybrzeże:
8. Nadmorska Półgaria

9. I już myślałam, że dostanę "forumowego banana"

10.Odcinek bardzo marudny

Stambuł - z kukurydzą pod Błękitnym Meczetem:
11. Kukurydza pod Błękitnym Meczetem

12.W mieście Mężczyzn

13.Z wizytą na Wawelu :wink:

14. Makdonaldyzacja świata

15.W poszukiwaniu ducha polskości

16.Łosz end goł - czyli dwa w jednym

17.Idziemy na rybki

18. "...W końcu człowiek zawsze może przecież pójść nad Bosfor..."

Grecja - ambrozja i nektar lenistwa:
19. I jeszcze o Turcji..., Na Grecję czas

20.Nasze Wielkie Greckie Wakacje

Powrót czas zacząć:
20. Rilskie zakończenie sithońskiego pobytu

21. Wrocławski Kingsize
Ostatnio edytowano 11.12.2009 15:28 przez Tymona, łącznie edytowano 23 razy
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 07.09.2009 12:54

Choć raz będę pierwszy :D :wink:

Z niecierpliwością czekałem na Twoją relację, zapowiadałaś bowiem podróż po tych krajach już od dawna :D a tym bardziej że my niedawno odbyliśmy podróż całkiem (być może) podobną :lol:

Przeganiam zatem z Twojej głowy lenia i dezerterskie myśli :wink: i czekam na c.d.

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.09.2009 13:20

Sio leniu, sio...
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 07.09.2009 13:24

Ja też będę szpiegować, czytać, komentować i niecierpliwie czekać na kolejny odcinek. Kulka zapomniał dopisać że za trzy dni po południu to my już będziemy w drodze do CRO ale wrócimy pod koniec września i napewno sprawdzimy co przez ten czas napiszesz.

Bardzo ciekawa jestem jak się nasze drogi będą spotykać i krzyżować. Jakie będą Twoje wspomnienia?

Pisz, a czytelnicy Cię odnajdą.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 07.09.2009 14:57

Chętni oczywiście są i już czekają na ciąg dalszy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 15:00

Tymona a już myślałem, że będziesz się obijała w tym roku z pisaniem :wink:
No to czekam......
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.09.2009 15:17

Lidio i Pawle - miło Was widzieć, bo myślałam, że już rozpoczęliście wrześniowy etap wakacji :D a tu tymczasem wszystko przed Wami :D
kulka53 napisał(a):a tym bardziej że my niedawno odbyliśmy podróż całkiem (być może) podobną :lol:
A tym zdaniem mnie też mocno zaciekawiliście. - też czekam na Waszą opowieść/ści :D

Jacek - tego mi było trzeba :D

Iskierko - witam serdecznie :D

Piotrek_B napisał(a):Tymona a już myślałem, że będziesz się obijała w tym roku z pisaniem :wink:

No bo ja już zaczęłam się obijać, nawet mężowi wygłaszałam teorie "że ja to w tym roku nie będę pisać" - na co on zareagował spojrzeniem, które znaczyło: "pożyjemy zobaczymy" :lol:

A teraz nie pozostaje mi nic innego jak zacząć tfożyć :wink: i przypomnieć sobie, jakich magicznych zaklęć trzeba użyć, żebyście mogli zdjęcia zobaczyć :D Już próbowałam - "abrakadabra" nie działa :wink: :D
e-lka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) e-lka » 07.09.2009 15:39

Dzień dobry, dzień dobry!

Ależ mega fantastyczna relacyjka się szykuje.
Z niecierpliwością czekam i pozdrawiam :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.09.2009 15:41

Tymona napisał(a): A jak nie rozpocznę, to dopadnie mnie mega lenistwo i rozprężenie i z relacji nici

Niekoniecznie. :lol:
Ja moją pierwszą relację napisałem po dziewięciu latach od pobytu. Wewnętrzna potrzeba, czy co? Nie znaczy to wcale, że zachęcam Cię, żebyś zaczęła pisać za dziewięć lat. :wink:
Czekam z niecierpliwością na ten ładny kawałek Europy.

Tymona napisał(a):
SPIS TREŚCI:

Jak zwykle tajemnicza. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2009 16:08

Tymona napisał(a):zamiast o Chorwacji będzie o Niemczech, Rumunii, Bułgarii, Turcji, Grecji, a także o naszej kochanej ojczyźnie (żeby nie było "cudze chwalicie, a swojego nie znacie")

Wszystkie wymienione kraje odwiedziłaś w ciągu jednego urlopy, czy też w tym roku w różnych okresach :?:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 07.09.2009 16:11

Jestem Tymonko Jestem :) :D :D :oops: :oops: :oops:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 07.09.2009 16:17

To ja też się zapisuję .. :D
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 07.09.2009 16:34

Poczytam i pooglądam,a jakże :)
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 07.09.2009 18:06

to ja też, ja też :!: :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.09.2009 18:10

Tymonko, jestem, czytam, czekam na więcej :D Jak zwykle fantastycznie piszesz, lubię ten Twój "mało rzeczowy" styl :P To już rozpoznawalny styl Tymony :D
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies