SDI napisał(a):..a teraz moja prośba
SDI napisał(a):.......... jeszcze bardziej dziekuje nieświadomej swej dobroci Ines bo wybrałem Brać i okolice skuszony jej opisem podróży,wprawdzie coś tam zmienie ale głowny kierunek już mam
funnyfun napisał(a):Sztampowe pytanie na tym forum - w jaki rejon się wybrać?
arb napisał(a):Napisałeś tak ogólnie, że tak naprawdę można wymienić każdą mniejszą miejscowość na południe od Zadaru.
Mimo wszystko spróbuję. Wyżej:
- Tribunj
- Pakostane
(w zasięgu: Zadar, Knin, Sibenik, Vodice, Kornati (stateczkiem), Split, Trogir, NP Krka)
.
funnyfun napisał(a):Chorwacja to piękny kraj i każda relacja wpada w oko, jednak każdy podążał innym tropem, nie chcemy nikogo powielać, szczególnie, że jadąc z małym dzieckiem i rodzicami może to być trudne.
Wymagania mniej więcej podałem, ale też ciężko je doprecyzować.
- spokojna miejscowość (nie żaden Zadar, Split itp) - Pag był idealny pod tym względem,
- plaże nie tylko tłoczne, jakieś poza miasteczkiem - nieoblegane, zatoczki w pobliżu,
- miejsca do wieczornego spacerowania (Pag ma fajny bulwar, i w zasadzie wzdłuż brzegu można daleko zajść),
- klimat, knajpki z dobrym jedzeniem (owoce morza, jagnięcina, sir),
- do Dubrovnika najpewniej się wybierzemy, ale to najdalsze miejsce więc to jednorazowy wypad, który mamy w planie, może nawet gdzieś z dodatkowym noclegiem,
- pozostałe wycieczki, co tylko się da.
Priorytetem jest jednak miejsce bazowe
Póki co rozglądamy się w podanych przez Ciebie lokacjach i chyba po prostu nie znajdziemy nic ciekawszego.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne