napisał(a) maslinka » 20.01.2012 15:39
Gosiu, jeśli chodzi o Peljesac, byliśmy w sumie na trzech różnych campach, w różnych latach, a widzieliśmy kolejnych kilka...
Powiem szczerze, że chyba żadnego nie mogę polecić z czystym sumieniem. Każdy ma trochę plusów, ale i minusów. Najlepszy chyba "Vrila" w Trpanju, bo przy bardzo ładnej plaży i do centrum miasteczko blisko (a Trpanj jest, mz, śliczny). Sporym minusem jest jeden jedyny budynek toalet na całkiem spory camping i częsty brak ciepłej wody, ale jeśli nie pojedziecie w szczycie sezonu, ten problem zniknie.
Tutaj o tym pisałam. A stronę wcześniej masz kilka moich opinii na temat innych campów na Peljescu - w Żuljanie i Brijeście.
Byliśmy też na Divnej (specyficzne miejsce; piękna plaża, ale kibelki fatalne, a camp zatłoczony) i w Postupie koło Orebicia (camping niezły, ale na "zadupiu", zazwyczaj samochody stoją daleko od namiotów, my mieliśmy szczęście). O tych dwóch campach możesz poczytać
tutaj i
tutaj.
Generalnie ceny na campingach na Peljescu są wysokie. Półwysep jest bardzo popularny, a mam wrażenie, że coraz więcej osób preferuje taki rodzaj wypoczynku
Powszechnie uważa się, że wyspy są drogie, ale my właśnie na wyspach - na Korculi i na Mljecie, znaleźliśmy najtańsze campingi.
Pozdrav.