Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żyto-w-Gośce bez przygód, wydarzeń czyli norma u mnie ; )

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 08.08.2011 19:16

Edit: Nie wiem dlaczego ucina mi temat wątku, skoro w linijce się mieści :?
Miało być "Żyto-w-Gośce" bez przygód, wydarzeń czyli norma u mnie ;)"

(specjalnie chciałem zwrócić uwagę na ''wink'') :)

Tytułem wstępu muszę napisać co nieco, by ktokolwiek potem,nie czuł się oszukany i nie pluł sobie w brodę, że stracił czas czytając moje "wymęczyny";)

Jeśli chodzi o tytuł to dlatego on taki głupkowaty, że ŻIVOGOŚCE... to przecież taaakie banalne. A ja głupkowate neologizmy mam we krwi :wink: - pewnego razu, gdy byłem jeszcze piękny i młody,... w roku gdy wynaleziono pisuary, mój śp Dyrektor II Liceum w Sanoku podczas ustnych matur nawrzeszczał na mnie: "R.! Takiego wyrazu w j. polskim nie ma!" Ja mu grzecznie odpowiedziałem: "Panie Dyrektorze... język polski jest językiem żywym, tam się wiecznie coś tworzy..." "Trochę" podniosłem mu ciśnienie przy komisji. I znowu se coś powrzeszczał :)
Skoro, więc mam "talent" to go twórczo wykorzystuję :lol: :lol:
Tylko proszę bez kudłatych myśli;)

no więc:

- Relacja nie będzie niczym nowym w porównaniu do pisanych na forum (w sensie odwiedzanych miejscóweczek).

- Spodziewających się odkrycia Ameryki muszę niestety zawieść, ponieważ z różnych przyczyn (czytaj przyczyn-natury obiektywnej tzn. dzieciaków) nie odkrywałem ścieżek, a raczej podążałem utartymi szlakami, gdzie większość bywalców forum już zawitała i to pewnie nie jeden raz.

- Robiłem zdjęcia i filmowałem dwoma aparatami (lustrzanką i kompakcikiem), kamerą video i telefonem - gdyby ktoś pytał dlaczego tu jakość taka, a tam inna ;)

- Obiecałem sobie, że zrobię relację ze szczegółami od początku, włączając w to przygotowania. Dla niektórych może być to nudne. Ja czytając inne relacje bardzo lubię zdjęcia z trasy i przygotowań. Jeśli komuś się to nie spodoba proszony jest o przeczekanie... Dalej będzie też i Chorwacja ;) (część czytelników już odpadła po przeczytaniu tych kilku zdań ;))

- Będzie poza tym trochę mojego lania wody (kolejni czytający odchodzą ;) )

- na parę rzeczy rzucę też "klątwę", co może nie spodobać się grupie Cromaniaków, zwłaszcza gustujących w pewnym rodzaju używek :)

- przygotujcie się, że w początkowych odcinkach do CRO nie dojedziecie :D...

- bardzo, przepraszam za zapaskudzone szyby. Jak przeczytacie w relacji moje starania o utrzymanie czystości furki, jak zazwyczaj się udały... przez parę godzin. ...no, ale takie uroki jazdy nocnej, napalenia seksualnego robali na reflektory mojego auta i omijania mnie przez skąpo odziane, skądinąd - ładne "zmywaczki" chorwackie na stacji INA :)

Jak coś mi przyjdzie do głowy to wyedytuję post.

Tych którzy po tych wywodach "nie przybili jeszcze gwoździa" w klawiaturę komputera/laptopa/biurko/stół i przetrwali zapraszam serdecznie :)
Ostatnio edytowano 12.08.2011 10:35 przez fidosanok, łącznie edytowano 3 razy
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 08.08.2011 19:53

nooo... po takim wstępie to ja czekam tym bardziej :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2011 19:59

Mnie wcale nie zniechęciłeś :D
Czekam na relację z całego przebiegu wakacji - od przygotowań do powrotu.
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 08.08.2011 20:03

melduję się obowiązkowo, w "Życie-w-Gośce" będę już za cztery tygodnie :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.08.2011 20:18

Mnie nie zniechęciłeś :lol: :lol:
Będę tu na bieżąco.

Mnie nie tak łatwo zniechęcić, nawet tegoroczna pogoda nie zniechęciła mnie do Cro i już szukam apartmana na przyszły rok :lol: :lol:
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 08.08.2011 20:52

Witajcie dzieci, witajcie! :lol:

Ostatnia faza wyjazdu była planowana i realizowana już od prawie dwóch tygodni przed opuszczeniem Tarnowa. Pojawiały się listy zakupów, plany do zrobienia... Ja natomiast zamiast pracować i realizować obowiązki służbowe, większość czasu w pracy spędzałem na forum i czytałem relacje :oops: , oglądałem zdjęcia i nakręcałem się na wyjazd. Liczyłem dni, praktycznie bez przerwy zaglądając w kalendarz.
W końcu ''nadejszła wiekopomna chwila'' i poszedłem do pracy ostatni raz w sobotę 9 lipca. Pokazałem gest Kozakiewicza na bramie i zwymyślałem dyrektorów przy wyjściu... (niestety wszystko w myślach...taki ze mnie kozak :D ) ...ale co mi tam - i tak szczęśliwy , udałem się do domu.

Wyjazd miał być we wtorek. Zaplanowałem sobie, że w poniedziałek pojadę na gruntowne czyszczenie rydwanu. Przecież nie pojadę zaflejonym autem do TEGO pięknego państwa. Mając na myśli gruntowne czyszczenie , w przypadku ograniczonego czasu, jakim dysponowałem, było to, potocznie zwane "odwalenie maniany'', w godz. od ok 9.00 do ok 16.00, . Przypuszczam, że większość mnie nie zrozumie, ale ja, żeby być zadowolonym z rezultatu czyszczenia furki muszę spędzić min. 3 dni od rana do wieczora. Tym, którym wydaje się to być szaleństwem polecam zapoznanie się z forum http://www.kosmetykaaut.pl. Jeśli ktoś lubi jeździć czystymi furkami i tak jak ja lubi pieścić autka :P niech poczyta ( w moim przypadku miało być : mycie auta na dwa wiadra, glinkowanie, politura i wosk - oczywiście nie ma mowy o środkach kupowanych w marketach, czy stacjach benzynowych ;) ). Reszta czytających może sobie to forum odpuścić ;)

No więc... pozwolicie, że zacytuję post z mojej poprzedniej relacji Żona, dziecko i Baśka............Voda:, gdzie zamieściłem malutki prolog...:
fidosanok napisał(a):(...) Przychodzę do domu. Zwalniam nianię i zabieram dzieci na rowery. Gdy dojechaliśmy w planowane miejsce widzę, że Filip "coś nie wygląda sobie..." Osłabł i oczy mu się świecą. Po przyjeździe do domu mierzę gorączkę - 39 st. Super :!: No nic dostaje lek przeciwgorączkowy. Zobaczymy co dalej. W niedzielę gorączka nie spada. Idę na dyżur do lekarza - dostaje antybiotyk i zalecenia, żeby unikać słońca 8O No wytłumacz to dziecku będącemu nad morzem, żeby nie siedział w wodzie, na słońcu.

Nadszedł poniedziałek...
Ostatnio edytowano 11.08.2011 15:26 przez fidosanok, łącznie edytowano 1 raz
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 08.08.2011 20:55

czekam i ja na poniedzialek :D
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 08.08.2011 20:59

I co wydarzyło się w poniedziałek? Fajnie się czyta więc zostaję :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.08.2011 21:38

Mnie też Ci się nie udało zniechęcić, a że uczęszczałem :D do zaprzyjaźnionego I LO w Sanoku to Twoją relację będę śledził z dużym zainteresowaniem.Pióro (klawiaturę :D ) masz lekkie, łatwe i przyjemne więc myślę ,że " gwoździa w klawiaturę" nie przybiję ..
:lol: :papa:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 08.08.2011 22:01

poczytam i ja :)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 08.08.2011 22:15

... moja krew :oczko_usmiech: :lool:
tylko bez anatomicznych porównań proszę :lool:
Chociaż z Sanokiem nie wiążą mnie żadne rodzinne powiązania :devil:

Poczekamy, posiedzimy, poczytamy ... :D
camperowiczka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camperowiczka » 08.08.2011 22:41

siedzę w tym ŻytowGośce i czekam na dalszą część!
jak co to skonfrontuję na żywo!
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 08.08.2011 22:50

I ja jestem z tych, których początek ZAchęcił, nie ZNIEchęcił :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 08.08.2011 23:03

Mnie nie udało Ci się zniechęcić :) Czekam na ciąg dalszy.
Krzysztof i Lidia
Cromaniak
Re: "Żyto-w-Gośce" bez przygód, wydarzeń czyli nor

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 08.08.2011 23:48

fidosanok napisał(a): bez przygód, wydarzeń czyli

Ciekawa... taka "nudna" relacja :wink:

i wciągająca :)
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies