Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zielona karta do Dubrownika

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2009 20:11

gac napisał(a):kolego w pzu placilem 380 zl na 6 miesiecy a w mtu 300 na rok a zielona karta potrzebna jest sporadycznie i pisz na temat

Zdanie rozpoczyna się z wielkiej litery, używa znaków przystankowych.
To po pierwsze.
A po drugie. To czy likwidowałeś już jakąś szkodę w tym Towarzystwie?
Bo w składkach może przodują, a pytanie, jak to wygląda w drugą stronę....
Wyznaję zasadę, że półśrodki się mszczą...
gac
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gac » 24.06.2009 20:17

W razie szkody to nie moj problem tylko towarzystwa ubezpieczeniowego ja polise mam oplacona
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2009 20:31

gac napisał(a):W razie szkody to nie moj problem tylko towarzystwa ubezpieczeniowego ja polise mam oplacona

Jakieś szemrane to Towarzystwo...
Aut powyżej 100 000 nie ubezpieczają...
Już widzę te korowody przy ew. naprawie i wypłacie odszkodowań.
Stawki za pakiet nie powalają.
Acha.
ZK kosztuje u nich 15pln. Jest info na stronie.
gac
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gac » 24.06.2009 20:37

Moje ma 125 tys. i ubezpieczyli a to towarzystwo to poczta polska
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2009 20:45

gac napisał(a):... bo jam ubezpieczenie w mtu i nie moge wykupic w trakcie trwania polisy...

To masz na poczcie, czy w rzeczonym mtu...
:roll:
PP jako udziałowca, tam nie widać...

http://www.mtu.pl/mtu_hestia.html
mikawajos
Odkrywca
zielona karta na granicy BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikawajos » 28.07.2009 09:31

Witam

Za ok 4 tyg wybieramy się w końcu do Cro... na marginesie doczekać się nie możemy - powoli dalej kompletujemy wszystkie niezbędne rzeczy, nurtuje mnie ciągle kwestia Zielonej Karty. Ok rok temu niestety wziąłem w mbanku :( :evil: - wiem nie zwróciłem wtedy uwagi, no ale.
Podczas wyprawy zamierzamy się udać do Mostaru - o ile czas pozwoli :))
W kilku postach pojawiło się stwierdzenie, że można kupić zieloną kartę na granicy - ale nikt nie "pociągnął" tematu i nie wiem na ile to pewne/czym można płacić [kartą/gotówką] i ile to kosztuje.
jakby ktoś miał jakieś doświadczenia w tym temacie - dzięki za wszelakie odpowiedzi!

pozdrowienia i do zobaczenia!
miki :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 28.07.2009 09:48

Gdzieś czytałam na forum, na pewno było. Koszt był podany 12E.
pozdrav
jorgus111
Cromaniak
Re: zielona karta na granicy BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 28.07.2009 10:10

mikawajos napisał(a):W kilku postach pojawiło się stwierdzenie, że można kupić zieloną kartę na granicy - ale nikt nie "pociągnął" tematu i nie wiem na ile to pewne

:wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=413087#413087
mikawajos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikawajos » 28.07.2009 11:23

ok racja :( chyba za późno czytałem forum

to tak na podsumowanie jak będzie komuś jeszcze potrzebne:

7 dni za kwotę 12 Euro na drodze do Mostaru i Madjugorie na granicy w Imotski

Pozdrawiam!
miki

aa no i dzięki WIELKIE!!
KRIS_WLKP
Odkrywca
Re: zielona karta na granicy BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 28.07.2009 11:27

mikawajos napisał(a):Witam

Za ok 4 tyg wybieramy się w końcu do Cro... na marginesie doczekać się nie możemy - powoli dalej kompletujemy wszystkie niezbędne rzeczy, nurtuje mnie ciągle kwestia Zielonej Karty. Ok rok temu niestety wziąłem w mbanku :( :evil: - wiem nie zwróciłem wtedy uwagi, no ale.
Podczas wyprawy zamierzamy się udać do Mostaru - o ile czas pozwoli :))
W kilku postach pojawiło się stwierdzenie, że można kupić zieloną kartę na granicy - ale nikt nie "pociągnął" tematu i nie wiem na ile to pewne/czym można płacić [kartą/gotówką] i ile to kosztuje.
jakby ktoś miał jakieś doświadczenia w tym temacie - dzięki za wszelakie odpowiedzi!

pozdrowienia i do zobaczenia!
miki :D

Kolego nie wiem, gdzie masz ubezpieczone auto, bo ja w PZU i tam wypisują na życzenie klienta Zielona Kartę za darmo, na dowolny okres maksymalnie 1 rok.
Proponuje się dowiedzieć u Twojego agenta, po co płacić i tracić czas.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 28.07.2009 11:44

Sama świadomość że się ma i nikt nie może się czepić warta jest wizyty w inspektoracie by na miejscu ją wypisali. Sam raz byłem pytany o kartę właśnie na granicy BiH w Bosanskiej Gradiszce.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.07.2009 11:50

W większości towarzystw ubezpieczeniowych dostaniesz ją za darmo do aktualnej polisy. Chyba nie ma sensu ekstra bulić Euro. Kup za to lepiej proszek albo rakiję. :D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 28.07.2009 11:56

Crayfish napisał(a):W większości towarzystw ubezpieczeniowych dostaniesz ją za darmo do aktualnej polisy

Czy na pewno :roll:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23263&highlight=
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.07.2009 12:03

jorgus111 napisał(a):
Crayfish napisał(a):W większości towarzystw ubezpieczeniowych dostaniesz ją za darmo do aktualnej polisy

Czy na pewno :roll:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23263&highlight=

Ale tu niektórzy mieszają zieloną kartę z ubezpieczeniem KL.
PZU-gratis ZK, Hestia - 5 zł ZK, Compensa - gratis ZK. Te co pamiętam ...

zawsze są jakieś wyjątki ...
translatiff
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) translatiff » 28.07.2009 13:39

mnie w Warcie kosztowała 20 PLN, żaden pieniądz a po co się martwić :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zielona karta do Dubrownika - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies