Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zaręczyny w Cro

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rocker
Cromaniak
zaręczyny w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 10.07.2012 11:59

Witam Was, bracia i siostry.
Na wstępie powiem że było, ale w tym roku jeszcze nie :-) a tak na poważnie to temat troszkę zboku jest.

(Tu typowy wstęp) otóż w tym roku podczas wyjazdu do Cro pragnę to zrobić i wiem że mam się zastanowić 100razy, że nastąpi śmierć modelarska (ukłon dla modelarzy), że już nie będę miał dziewczyny a "starą" (wybaczcie mężatki :)).

Jadę ze swoją wybranką + jej rodzice (chcemy im pokazać Cro bo sami się boją jechać ) i chcę to zrobić jak najszybciej bo wiem, że jeśli będę czekał to się zdradzę :-) plan jest taki że jedziemy na Plitvice i tam bym to zrobił tylko teraz pytanie jak i gdzie? Pod wielkim wodospadem na początku ścieżki, na łódce, czy może znaleźć jakieś miejsce odludne i jednocześnie malownicze ( o takie tam nie trudno, wiem). Wiem że chyba padnę ze śmiechu jak zrobię to przed przyszłymi teściami :-) plus trza przemycić szampana zimnego z tym jeszcze nie wiem jak to zrobię ale to już mój problem.
Wiem, że trudno się rozeznać w mych wypocinach, ale sam się waham czy robić to przy ludziach czy w odosobnieniu.

Myślałem już nad innymi miejscami, Sv. Jure, Sv Piotr czy jak tam to się zwało w okolicach makarskiej, Dubrovnik, rejs na wyspę... ale tak jakpisałem nie "doniosę tego sekretu" :-)

Za wszelką pomoc i pomysły ładnie podziękuję i wrzucę relację po powrocie :-)
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 10.07.2012 12:03

Proponuję przy światłach samochodu w środku tunelu Pitve, na Hvarze. Jak się dziewczyna nie zgodzi to postrasz że ją tam zostawisz :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.07.2012 12:28

rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 11.07.2012 05:37

JAcek S znam linka, przeczytałem dokładnie forum. Po prostu szukam dobrego miejsca w Plitiwcach
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.07.2012 06:14

rocker napisał(a):. Po prostu szukam dobrego miejsca w Plitiwcach

Na łódce odpada bo tłum ludzi.
W "pociągu- jw.

Ja to bym się oświadczył koło tego wodospadu:

Obrazek

:D

W prawym górnym rogu patrząc na zdjęcie masz coś jakby mini taras widokowy.
Albo po prostu-bierzesz laskę za łapę ,wchodzicie pod wodospad i....... :D

Tym,że nie wolno się nie przejmuj.
Nikt nie będzie schizował,że tam wejdziecie na chwilę.
Zwłaszcza w takim celu. :D

Poza tym wg mnie ten wodospad robi o wiele większe wrażenie niż Veliki Slap. 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.07.2012 06:47

rocker napisał(a):JAcek S znam linka, przeczytałem dokładnie forum. Po prostu szukam dobrego miejsca w Plitiwcach

Wszędzie będzie pełno ludzi, mało kameralnie...jest takie jedno miejsce trochę oddalone od głównych szlaków, taras z widokiem...zobacz tu

Pozdrawiam
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 12.07.2012 07:27

Ja bym jednak poczekał trochę i gdzieś nad morzem. ;) W Plitvicach jednak ciut dziwnie, chyba, że chcesz mieć ze setkę kibiców :D
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 13.07.2012 05:21

razpol napisał(a):Ja bym jednak poczekał trochę i gdzieś nad morzem. ;) W Plitvicach jednak ciut dziwnie, chyba, że chcesz mieć ze setkę kibiców :D

na stadionach przy pełnych trybunach się oświadczali więc Plitvice też nie takie złe...;) Powodzenia ;)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 13.07.2012 06:30

Oczywiście, że tak. Wszystko zależy od pomysłu i wizji i każdy ma prawo zrobić to na swój sposób. :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.07.2012 07:00

anakin napisał(a):
rocker napisał(a):. Po prostu szukam dobrego miejsca w Plitiwcach

Ja to bym się oświadczył koło tego wodospadu:
Obrazek

Popieram. (Anakin tym, razem dobrze prawi).
Moim zdaniem to najbardziej urokliwe miejsce. Tylko wyczuj moment i oświadcz się na dole (na pomoście). Taras widokowy- raczej nie będzie taki "wyjątkowy". Zresztą - na miejscu sam ocenisz i wybierzesz.
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 13.07.2012 07:48

Wielkie dzięki Anakin pomysł pod wodospadem idealny (kameralnie i jednorazowo, najwyżej nas wyrzucą z parku ale będzie warto :) )

Jacku też super pomysł, aczkolwiek nie wiem czy wyjdzie bo nie będziemy sami tam jechać a z (przyszłymi) mymi teściami, ale może to i lepiej bo ktoś zrobi zdjęcia :)

tak czy inaczej o takie odpowiedzi mi chodziło.
DZIĘKI WIELKIE
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 13.07.2012 10:54

W takim razie udanego i czekamy na relację jak wyszło! ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.07.2012 11:04

rocker napisał(a):Wielkie dzięki Anakin pomysł pod wodospadem idealny (kameralnie i jednorazowo, najwyżej nas wyrzucą z parku ale będzie warto :)

DZIĘKI WIELKIE

No to.......Niech Moc Będzie z Wami :!: :!: :!: :D

Oczywiście wszyscy czekamy na pozytywny wynik......"negocjacji". :wink:

Kiedyś pewnemu Chorwatowi powiedziałem ,że zajeb....ten Park,ale szkoda,że nie wolno się kąpać.
Jak to nie wolno?Nie wolno Ci się potknąć i "przypadkiem" wpaść??
:wink:

Powodzenia! 8)

Tutaj się...................wypełni. :D :wink:

Obrazek

Obrazek
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 13.07.2012 11:20

hehe dobre z tym potknięciem :) zawsze są też Krka wodospady.

CO do miejsca pod nim to troszkę inaczej o tym myślałem, powiedz mi to wejście od niego to jestz tego tarasu na górze? wodospad znam z dołu i z góry go ale nie widziałem tam nigdzie ścieżki. trzeba przejść pod tą balustradą drewnianą która jest natym tarasie widokowym?

p.s. jak "negocjacje" nie przejdą tak jak mają to będzie miała dwa tygodnie ze mną jak z rozkapryszonem dzieckiem :)
Ostatnio edytowano 13.07.2012 11:21 przez rocker, łącznie edytowano 1 raz
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 13.07.2012 11:20

Tłum ludzi to na stateczku. Ale na Kozjaku można wypożyczyć małe łódki wiosłowe. Macie wtedy "kameralnie" :)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone