Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaręczyny w Chorwacji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bobus
Autostopowicz
Zaręczyny w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bobus » 01.05.2009 00:48

Witam wszystkich serdecznie...

Od kilku dni czytam wasze posty i dalej nie mogę się zdecydować dokąd pojechać a jest to dla mnie szczególny wyjazd ponieważ planuje tam oświadczyć się mojej wspaniałej kobiecie wiecie
zachód słońca wino świece itd.
Pomóżcie mi podjąć decyzje i wybrać miejsce gdzie całkiem powali już moją kobietę

:D
Wyjazd planuje pod koniec maja własnym transportem
Z góry dziękuje i pozdrawiam...
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 01.05.2009 06:51

Bobus napisał(a):Pomóżcie mi podjąć decyzje i wybrać miejsce gdzie całkiem powali już moją kobietę

Nie wiem który raz jedziecie do Chorwacji :?: jeżeli pierwszy - to każdy region HR jest wart polecenia od Istrii po Dalmację Płd. :lol: :wink:
Jest kilka wątków w których próbowaliśmy polecać ciekawe miejsca, ale co jednego powali na kolana :D innemu może się nie spodobać... :roll:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22386
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22446
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22021
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22410

Bobus napisał(a):planuje tam oświadczyć się mojej wspaniałej kobiecie wiecie
zachód słońca wino świece

Ja wybrałbym któreś z tych dwóch miast - Trogir lub Dubrovnik :D
Wieczór w klimatycznej restauracji, kolacja przy świecach i pięknym zachodzie słońca,w tle muzyka, winko a póżniej .... :hearts: :wink: zaręczny
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 01.05.2009 08:28

też się kumpel, z którym jedziemy teraz w maju będzie tam oświadczał. Będziemy im tam też robić sesję narzeczeńską. Pomyslałem, że koszyk piknikowy z winkiem i takimi tam powinno już na nich sobie czekać na Śv Jurze. Musimy im to wczesniej jakos tam wywieżć bez wiedzy przyszłej narzeczonej. Uboższa wersja to czekający na nich pikniczek na jednej z Podgorskich miniplażyczek między skałami
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.05.2009 10:16

Każdy inaczej pojmuje romantykę...To bardzo względne, jak się okazuje, pojęcie...Dla jednych szczytem romantyzmu będzie tętniący życiem Dubrovnik, czy Trogir, dla kogoś innego, jw. sv.Jure czy ustronna plaża...Winko i zachód słońca można mieć wszędzie (i w Tomaszowie i w Mrągowie i nad Adriatykiem - w jakiejś dziurze czy na Korčulanskiej starówce...)
A najlepiej chyba, by sam oświadczający się miał na to wydarzenie swój autorski (jedyny w swoim rodzaju) pomysł. Bo tak czy inaczej to tylko on odpowiada za atmosferę i klimat tej wyjątkowej chwili... Nikt inny scenariusza za niego nie napisze (i lepiej, by tego nie robił, literatura zna takie przykłady .. i zawsze kiepski był finał) ani nie wystąpi w głównej roli...
Panie "Narzeczony", dasz radę, więcej wiary w siebie i w swoją pomysłowość (czy raczej twórcze myślenie)! Przeciez to Ty (i nikt inny) najlepiej znasz własną damę i tylko Ty wiedzieć możesz, co tak naprawdę zaprze jej dech w piersiach.
A tak sobie myślę, że ważniejsza atmosfera (coś nieuchwytnego, chemia tej chwili) i to, co "bije" z Tego Jedynego w tym momencie (a i nie tylko), niż samo miejsce wydarzenia...Jeśli zabraknie "tego czegoś", to nawet "absolutnie romantyczne miejsce" czy doskonały scenariusz sprawy nie załatwią.

Pozdrawiam i powodzenia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.05.2009 12:03

Proponuję wynając na godzinkę małą łódeczkę i przy zachodzie słoneczka, z dala od gwaru, szampan, kieliszki, fale lekko kołyszą, w tle góry....w każdym miasteczku spokojnie Znajdziesz chętnego, który zabierze Was na taki rejs. Oczywiście region do wyboru - wszędzie ładnie. Proponuję Pag - konkretnie Razanac - bardzo spokojne, małe miasteczko. Oczywiście można też podczas wspaniałego rejsu stateczkiem np. po NP Brijuni
Powodzenia.
Jacek
drifter
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drifter » 01.05.2009 19:28

Najlepiej na jakąś bezludną wysepkę, gdzie tylko Wy dwoje.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.05.2009 19:47

JacYamaha napisał(a):Proponuję Pag - konkretnie Razanac - bardzo spokojne, małe miasteczko.

Ražanac to nie na Pagu.. to jeszcze na lądzie...
Pozdrawiam
Bobus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bobus » 01.05.2009 23:51

Witam ponownie wszystkich i dziękuje wszystkim za odpowiedzi,myślę że to rozsądne wyjście by samemu stworzyć scenariusz,rok temu byliśmy na Węgrzech chociaż wyjazd w ogóle nie był przemyślany ale i tak było rewelacyjnie.Jednakże w tej sytuacji chciałbym mieć wszystko pod kontrolą dlatego chciałem się czegoś więcej od was dowiedzieć na temat urokliwych miejsc w Chorwacji bo będziemy tam pierwszy raz,szczerze powiem że ten pomysł z łódką też jest niezły :P
Po powrocie na pewno zdam relacje
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam...
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 02.05.2009 16:43

Życze powodzienia :) Szkoda ze nie wszyscy faceci są tak pomysłowi ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.05.2009 11:58

Dziękuję Kasiu za poprawienie ale to był taki skrót...
Pozdrawiam
piotrtc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrtc » 04.05.2009 09:06

Ja zaręczyny mam już za sobą. Wyszedł taki spontan, bez planowania. A wszystko zdarzyło się podczas rejsu po okolicznych wysepkach a konkretnie na Wyspie Ilovik (fajna nazwa co:P). Wszystko tak się złożyło, że w tym dniu moja "wybranka serca" obchodziła "nastą" rocznicę urodzin :) Każde miejsce jest najlepsze i każda pora jest najlepsza. U mnie było wszystko z zaskoczenia, czyli tak jak zaplanowałem. Pozdrawiam wszystkich planujących zaręczyny w Chorwacji (i pozostałych także).
Kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kurzy » 04.05.2009 14:26

hehe
Fajną akcję można zrobić z przypadkowym znaleziskiem;) Podczas nurkowania (najlepiej wieczorkiem, jak bedziecie sami), dyskretnie zabierasz ze sobą pierścionek do wody, dajesz nura... podchodzisz do niej..
"zobacz kochanie co w morzu znalazlem" - i wtedy..;)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone