wrocławianka napisał(a):Witam serdecznie. W tym roku po raz n-ty wybieram się z przyjaciółmi do Chorwacji.
Zapewne w przyszłym miłych wakacji
wrocławianka napisał(a):I daje się zauważyć czujne oko moderatora, tak trzymać ,licho nie śpi
Ale, ale , coś mi się zdaje że awatarek zmieniony ?! Fakt, dawno tu nie zaglądałam, jednak poprzedni zdecydowanie bardziej mnie kręcił Pozdrawiam
wrocławianka napisał(a):No to poczytałam i jestem cała w skowronkach . Wyspa już mi się podoba, świetnie ją opisałaś, szkoda tylko, że Saplunara nie zrobiła na Tobie wrażenia. Może pontonem od strony morza uda nam się znależć jakieś urokliwe zatoczki, do tego z piękna piaszczystą plażą... no i rozmarzyłam się
wrocławianka napisał(a):Oczywiście bez pytań ani rusz, czy na wyspie jest stacja benzynowa?
wrocławianka napisał(a):Drugie pytanie, czy w okolicach Salpunary są sprzyjajace warunki do spacerów ?
mkm napisał(a):A teraz dla obu szanownych Pań , miłośniczek Hvaru ... zaśpiewa Drazen ...
Ciekawe co na to powie Janusz ... oby tylko nie wyskoczył znowu ze swoim karabinem
wrocławianka napisał(a):Witam serdecznie. W tym roku po raz n-ty wybieram się z przyjaciółmi do Chorwacji. Oczywiście będzie Hvar, jego południowa część z pięknymi zatoczkami - bo bez Hvaru ani rusz Postanowiliśmy jednak dać również szansę innej wyspie i padło na Mljet, tzn ja ją wybrałam, załatwiłam lokum i poczyniłam wstępne oplaty, jednym słowem klamka zapadła. I powiem szczerze, że w marę upływu czasu zastanawiam się, czy to trafny wybór? Kwatery będziemy mieli w miejscowości Saplunara. Zależało mi by dom był blisko wody i żeby mozna było ponton przycumować. Wg informacji i zdjęć tak właśnie jest. Trochę na temat samej wyspy poczytałam i mniej wiecej wiem czego się można spodziewać, jednak poczytać to nie to samo co być i widzieć . Do tych którzy tam byli i widzieli zwracam się z pytaniem, czy grupa z którą jadę będzie zadowolona, czy też będą mnie chcieli utopić? Generalnie jesteśmy nastawieni na pływanie pontonem wzdłuż wybrzeża, zwiedzanie i leniuchowanie. Dyskoteki, knajpy i tzw nocne zycie mamy juz za sobą . Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, co i gdzie warto. Pozdrawiam
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne