Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2009 09:11

miraculus napisał(a):....Mam pytanie do MWN. Skąd ta mała opłata w Słowenii?....

Zwróć uwage na date postu, który cytujesz i o który pytasz: 04-03-2008
Wtedy jeszcze płaciło się za odcinki w Słowenii. Od 1.07.2008 wprowadzono winiety :wink:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 07.06.2009 09:27

W zeszłym roku wracałem z Chorwacji przez Słowenię 31 czerwca. Tak więc widziałem już tablice przyszykowane z informacją na następny dzień. Mnie udało się ich ubiec!
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 07.06.2009 14:35

Piotrek_B napisał(a):
miraculus napisał(a):....Mam pytanie do MWN. Skąd ta mała opłata w Słowenii?....

Zwróć uwage na date postu, który cytujesz i o który pytasz: 04-03-2008
Wtedy jeszcze płaciło się za odcinki w Słowenii. Od 1.07.2008 wprowadzono winiety :wink:

Faktycznie. To świadczy o tym, że wciągam się w tekst a mniej w daty. Dobrze, że wszystko jest po staremu czyli po nowemu.
esem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) esem » 08.06.2009 11:51

A trasa z Wrocławia do Wenecji?
Co radzicie?
numenius
Croentuzjasta
cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 08.06.2009 21:13

Mój wyjazd coraz bliżej.
Kto jechał przez Słowenię drogami "wolnymi od opłat" ? Czy są takie od samej granicy z Austrią do granicy z Cro ? Jaka jest jakość tych dróg ?

Z góry dziękuję za każdą odp. nie będącą odsyłaczem do linków.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 08.06.2009 21:29

Ja ci nie podam linka skoro nie chcesz.

Ale czemu komuś ma się chcieć pisać Ci opisy tras jeśli Tobie sie nie chce poświecić 5 min na poszukanie odpowiednich wątków ?????
A zaręczam Ci że na dzień dobry znajdziesz przynajmniej 50 postów z dokładnym niemal co do kilometra opisem tras o które pytasz.
No, ale przecież Tobie się nie chce tylko chcesz jak na tacy.....

Sorry ale takim postem (jak dla mnie) wykazujesz totalny brak szacunku dla wielomiesięcznej roboty wielu ludzi z Forum.
Lubuszanin
Cromaniak
Re: cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 08.06.2009 21:38

numenius napisał(a):Mój wyjazd coraz bliżej.
Kto jechał przez Słowenię drogami "wolnymi od opłat" ? Czy są takie od samej granicy z Austrią do granicy z Cro ? Jaka jest jakość tych dróg ?

Żartujesz sobie, prawda?
Suseł
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Suseł » 08.06.2009 21:49

masz tutaj linka i wykaż się minimum zaangażowania w zdobyciu potrzebnej informacji...przeczytaj to ->>>http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=369924#369924
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2009 07:08

Suseł napisał(a):

masz tutaj linka i wykaż się minimum zaangażowania w zdobyciu potrzebnej informacji...przeczytaj to ->>>http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=369924#369924

Trzeba by jeszcze Janinę do tego załączyć :wink: :lol: (wybaczcie to małe OT ale też mnie ruszyło).
WITAMINKA_JK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WITAMINKA_JK » 09.06.2009 10:08

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Już jutro po południu wyjeżdżać będziemy z Poznania do CRO;))))))))))Proszę więc o pomoc/krótkie wskazówki przy wyznaczeniu trasy z Poznania, przez Niemcy do CRO - naszym celem jest Makarska.
Dodam iż jecahć będziemy całą noc, mamy nadzieje ominąć najwiekszy ruch i korki, gdyż jedziemy z małym dzieckiem.
Będę wdzięczna za wszelkie info!
Pozdrawiam

WITAMNINKA
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2009 10:12

WITAMINKA_JK napisał(a):Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Już jutro po południu wyjeżdżać będziemy z Poznania...

To link specjalnie stworzony dla Ciebie
http://www.viamichelin.co.uk/viamicheli ... mePage.htm

Edit:
http://www.viamichelin.pl/viamichelin/p ... ndemnite=0
W opcjach Możesz zmienić na tą economic lub inną wedle upodobań.
WITAMINKA_JK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WITAMINKA_JK » 09.06.2009 10:25

Dziekuję bardzo za linka!!!
Zmianilam trase na szybką i pokazała mi tą którą planujemy jechać, czyli przez Niemcy.
ostatnie pytanie dla znawców tematu od poczatkującej cro-maniaczki:)
Czy nie ryzykujemy niczym jadąc przez Słowenię płatnymi odcinkami? i na jakim poziomie są opłaty za nie?
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 09.06.2009 10:44

No ryzykujesz tym, że jak nie kupisz winiety i pojedziesz płatnymi drogami, to zapłacisz mandat w wysokości kilkuset euro.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2009 10:50

WITAMINKA_JK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WITAMINKA_JK » 09.06.2009 11:16

Pablo a czy orientujesz się może jak w tej chwili wygląda w przybliżeniu cena winiety w Słoweni?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone