Robgol napisał(a):Wybieram się z rodziną do Tucepi w połowie sierpnia.
W związku z tym mam klilka pytań.
W miarę możliwości prosił bym o odpowiedź.
1. Czy są w okolicach jakieś typowe opiady ( chodzi mi głównie o zupy dla dziecka )
2. Czy mógłbyś polecić jakieś fajne knajpki w okolicy z typowym chorwackim jadłem.
3. Czy w okolicy są jakieś fajne plaże godne polecenia. ( ustronne dobre do nurkowania ).
4. Występują w tym rejonie jeżowce ?
5. Czy są organizowane rejsy statkiem na wyspy VIS i Korcula ?
A może jest coś jeszce ciekawego w tym rejonie ?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Robert
witam jak masz namiary na kwatere to mi wyslij ja sie wybiera do chorwacji 30 wrzesniaPakula napisał(a):Właśnie wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu w naprawde ślicznej miejscowości Tucepi.Jeśli ktoś sie wybiera w te okolice to służę pomocą.
Pakula napisał(a):[
Na głównej plaży jeżowców niema,ale jak pójdziesz troche dalej w prawo lub w lewo to będziesz mógł sobie ponurkować,jest tam zdecydowanie mniej ludzi dlatego że:plaża to skały oraz leżą tam golce(nudyści).Jeśli chodzi ci o typowe zupy np:ogórkowa lub pomidorowa to zapomnij tylko z paczki .Natomiast jeśli chodzi o typowe chorwackie jedzonko to praktycznie w każdej podają.Polecam knajpe ''Kog" dają tam baranine ale trzeba sobie zamówić dzień wcześniej.Kosztuje to około 200kun,ale to jest na dwóch.Polecam wjazd do parku narodowego Biokowo,i wjazd na góre sv jure(1762m)ostrzegam że jest to dla odważnych,przed wjazdem jest napis''wjeżdżasz na własną odpowiedzialność''.Widoki są rewelacyjne!!!!
franek-kris napisał(a):witam jak masz namiary na kwatere to mi wyslij ja sie wybiera do chorwacji 30 wrzesniaPakula napisał(a):Właśnie wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu w naprawde ślicznej miejscowości Tucepi.Jeśli ktoś sie wybiera w te okolice to służę pomocą.
[img]http://www.letmebeyourqueen.com/gfx/ref1.gif[/img]
Pakula napisał(a):Do ''to ja Ewa'', powiedz mi jak sie wstawia fotki
Powrót do Nasze relacje z podróży