Na wstepie napisze że było super, pogoda dopisała, był to pierwszy z moja ukochana wypad do tego pieknego kraju.
Z minósów nie polecam Centrum Turystyki Oskar - jeśli chodzi o autokary i same apartamenty to ok, ale organizajca na miejscu wycieczek, jak i obsługa rezydetów i pilota ponizej krytyki.
W Makarskiej zaskoczyła mnie czystoś otoczenia, serdeczność ludzi, wogóle atmosfera panująca w tym miejscu jest super :) jak najbardziej polecam :)
Ceny tez w miare przystepne.
Super krajobraz w tym miejscu nie wiem czy nie najładniesza miejscowość na wybrzeżu, w kilku byliśmy i w makarskiej szczeóglnie piekne sa te góry połaczone z morzem tworza super widoczki.
Jeśli chodzi o ceny to troche drożej niz w polsce ale w sumie nie za drogo. Sa też supermarkety wiec jak ktoś chce tanio jeść to może się w nich zaopatrzeć a ceny sa lekko wyższe niż polskie np. makaron do spagetti - ok. 7-8 KN, sos do spagetti - 10-12 KN, coca-cola 2l- 11-14 KN, Woda Minerlana 1,5 l - 4-6 KN, Piwo (polecam w szczególności Karlovaćko) - 5-6KN (w butelce 0,5 litra), 1l plastik - 10-11 KN.
Obecny kurs Euro w makarskiej - 7,13-7,16 KN
Kurs złótkwi - 1,60-1,65 KN
I bardziej się opłaca euro wziaść.
Oprócz makarskiej byliśmy w Medżugorje, Mostarze, Dubrowniku i w kilku miejscach w zdłuż wybrzeża oraz na wyspach BOL, HVAR.
Polecam w szczególnosci Dubrownik malownicze miasto, ale pozostałe miejsca także.
Pozdrawiam