Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

winiety słowacja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dufus
Podróżnik
winiety słowacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) dufus » 08.09.2005 13:34

Właśnie się dowiedziałem w PZM że winiety na Słowacje będą w biurach PZM dostepne może za 7 dni a w punktach sprzedaży przy granicach podobno tylko w Cieszynie na przejsciu są dostępne ( jest około 6 sztuk) do 3,5 tony na 7 dni.
Czy ktoś może potwierdzić problem z zakupem winiet ?? wyjeżdzam w sobotę do Cro i chciałbym wreszcie przejechać przez Słowację :lol: zawsze gnałem przez Czechy z góry dziękuje za informację :D :papa:
altE
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) altE » 08.09.2005 15:25

jest problem, bo winet nie ma... było już o tym na forum: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9186

jeżeli nie uda ci się w miarę szybko kupić winetki po przekroczeniu granicy, kup na najbliższej stacji winetę na większe samochody... wydasz coprawda 200 koron a nie 150 koron... ale unikniesz kary / mandatu :)
dufus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dufus » 09.09.2005 06:10

dzięki za odpowiedz post który podales odwiedziłem ale z tego co odpisali mi z konsulatu sytuacja jest dynamiczna ;) i ciągle sie zmienia w PZM na dzień dzisiejszy mają kilkanaście sztuk winiet i mogą odłozyć parę sztuk zainteresowanym
ArWin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArWin » 09.09.2005 08:46

Jechałem do CRO przez Słowację 19 VII. Przejście graniczne w Zwardoniu.
Na stacji benzynowej (Petrochemia Płock czy coś podobnego) tuż przed granicą, winietka 7-dniowa była oferowana za 28 zł. :-((
Po przekroczeniu granicy kupiłem 7-dniową winietkę na najbliższej stacji (ok 3-5 km) w Słowacji za 150 SKK.

Pozdr
:D
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 09.09.2005 09:58

...jedź przez Czechy....
p-ej
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) p-ej » 09.09.2005 15:52

Ja dzisiaj kupiłem winetkę w PZM w Warszawie na Puławskiej 28. Nie było żadnych problemów czy kolejek. Może miałem po prosto szczęście. :D :D :D
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 10.09.2005 09:31

Ja tez poszedłem wczoraj po winietke do PZMot i winiet jak nie było tak nie ma. Pani poradziła mi wziąść kartkę papieru i na stacjach, granicy itp brać pieczątki ,że się było i chciało kupić, ale nie było. :) Fajny pomysł.
Ja dostałem winiete w jedną stronę od znajomych na Słowację, bobyli na wczasach i mieli miesięczną. W powrotnej drodze może juz coś się wyjaśni i kupie "normalną " drogą:)
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 10.09.2005 09:32

antek napisał(a):Ja dostałem winiete w jedną stronę od znajomych na Słowację, bobyli na wczasach i mieli miesięczną. W powrotnej drodze może juz coś się wyjaśni i kupie "normalną " drogą:)

Tylko pamiętaj o tym dodatkowym fragmencie winietki (kupon kontrolny), który należy mieć przy sobie na wypadek kontroli...
wieslaw_w
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wieslaw_w » 14.09.2005 09:25

Na przejściu w Cieszynie sprzedają Czesi w "budkach granicznych" od strony polskiej, zapłata w złotych, euro lub koronach? :!:
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 14.09.2005 16:34

Jechałem do CRO 1 września i wracałem 12 - tak w jedną jak i drugą stronę nigdzie nie mogłem kupić winietek - ani na przejściu granicznym w Zwardoniu ani w samej Bratysławie. Polecono mi pytac na stacjach benzynowych ale tam tylko się dowiedziałem, że w całej Słowacji są problemy z winietkami. Pojechałem więc bez. Na granicy za Bratysławą celnik zapytał dla czego nie mam ewinietki na autostradę - powiedziałem mu że mają problemy - uśmiechnął się i pojechałem dalej przez H. :) - 300 koron z winietek przeznaczyłem na papu :). Generalnie jechałem przez Słowację nocą.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone