Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety na Słowacji - wzrost cen.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.10.2010 11:11

Do Bydgoszczy będę jeździł, a winiety nie będę kupował...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.10.2010 11:14

Jacek S napisał(a):Do Bydgoszczy będę jeździł, a winiety nie będę kupował...

A mówiłem, że temat będzie ... :lol:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 14.10.2010 11:39

adamk3 napisał(a):
Dromader napisał(a):adamk3, czemu powołujesz się cały czas na te 11 km?

A jak mam pisać - tak jeżdżę (i wiele innych np. do Budapesztu)- teraz będę omijał :D :wink:

Pozdrav.

Rozumiem, że stara cena była dla Ciebie odpowiednią za te 22 km :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 14.10.2010 17:36

40% to rzeczywiście może się wydawać dużo, ale zwróćcie uwagę, że to pierwsza podwyżka na Słowacji od 4 lat. Poza tym, przy całkowitym koszcie wyprawy do Chorwacji rzędu kilku tysięcy zł to te 4 euro więcej nie zrobi aż takiej różnicy, żeby ktoś z planów wyjazdu rezygnował. Jechałem w tym roku przez Żilinę i Bratysławę i za drogę takiej jakości te 14 euro (po podwyżce) to nie jest wygórowana cena, w każdym razie jak dla mnie na pewno nie taka, żeby szukać objazdów jakimiś darmowymi wertepami.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 14.10.2010 17:55

Raul73 napisał(a):40% to rzeczywiście może się wydawać dużo, ale zwróćcie uwagę, że to pierwsza podwyżka na Słowacji od 4 lat. Poza tym, przy całkowitym koszcie wyprawy do Chorwacji rzędu kilku tysięcy zł to te 4 euro więcej nie zrobi aż takiej różnicy, żeby ktoś z planów wyjazdu rezygnował. Jechałem w tym roku przez Żilinę i Bratysławę i za drogę takiej jakości te 14 euro (po podwyżce) to nie jest wygórowana cena, w każdym razie jak dla mnie na pewno nie taka, żeby szukać objazdów jakimiś darmowymi wertepami.

ale w moim przypadku,jak mam zaplacic za odcinek 11 km z BB-Z 14 eu to wole objechac...nawet dla zasady...w Twoim przypadku,jak jedziesz autostrada na Bratyslawe,to sie zgodze,ze nie warto oszczedzac na winiecie...
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 14.10.2010 19:46

Haweł napisał(a):
Raul73 napisał(a):40% to rzeczywiście może się wydawać dużo, ale zwróćcie uwagę, że to pierwsza podwyżka na Słowacji od 4 lat. Poza tym, przy całkowitym koszcie wyprawy do Chorwacji rzędu kilku tysięcy zł to te 4 euro więcej nie zrobi aż takiej różnicy, żeby ktoś z planów wyjazdu rezygnował. Jechałem w tym roku przez Żilinę i Bratysławę i za drogę takiej jakości te 14 euro (po podwyżce) to nie jest wygórowana cena, w każdym razie jak dla mnie na pewno nie taka, żeby szukać objazdów jakimiś darmowymi wertepami.

ale w moim przypadku,jak mam zaplacic za odcinek 11 km z BB-Z 14 eu to wole objechac...nawet dla zasady...w Twoim przypadku,jak jedziesz autostrada na Bratyslawe,to sie zgodze,ze nie warto oszczedzac na winiecie...

Jak masz jechać atostradą 11 km i nie odpowiada Ci stawka, to ją najzwyklej objedź... nawet dla zasady ... i z pewnością jak wcześniej
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2010 20:07

Wiatr w oczy, kij w szprychy, piach w łożyska, Słoweńcy łotry, Słowacy hultaje niech jeszcze Czesi i Austriacy ośmielą się podnieść ceny winiet, a Chorwaci podniosą ceny za przejazd, to jak biedni miłośnicy Chorwacji dojadą na swoje ulubione wakacje. Toż to Sodoma i Gomora, co najgorsze nie ma się komu pożalić, bo nikt nie wysłucha.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 15.10.2010 04:35

To ja napisał(a):Wiatr w oczy, kij w szprychy, piach w łożyska, Słoweńcy łotry, Słowacy hultaje niech jeszcze Czesi i Austriacy ośmielą się podnieść ceny winiet, a Chorwaci podniosą ceny za przejazd, to jak biedni miłośnicy Chorwacji dojadą na swoje ulubione wakacje. Toż to Sodoma i Gomora, co najgorsze nie ma się komu pożalić, bo nikt nie wysłucha.

Pociągiem dojadą, alłbo PKS-em :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.10.2010 07:26

To ja napisał(a):... co najgorsze nie ma się komu pożalić, bo nikt nie wysłucha.

Nie jest tak źle. :!:
Można się żalić .... ja wysłucham każdego. :lol: ( tylko pojedynczo mi tu proszę, bez tłoku..)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.10.2010 07:30

To ja napisał(a):...to jak biedni miłośnicy Chorwacji dojadą na swoje ulubione wakacje...

Polska ma dostęp do morza...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2010 07:33

Jacek S napisał(a):
To ja napisał(a):...to jak biedni miłośnicy Chorwacji dojadą na swoje ulubione wakacje...

Polska ma dostęp do morza...

Trzeba będzie założyć temat: Jak ominąć płatne redy ...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.10.2010 07:33

Nie takie rzeczy się robiło...jak trzeba to trzeba...
Jak to mówią - jak jest ochota to pies kota wyłomota.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2010 07:39

Jacek S napisał(a):... jak jest ochota to pies kota wyłomota.

A fuj ... :?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.10.2010 07:55

weldon napisał(a):A fuj ... :?

Samo życie
Jaki temat takie wpisy...do piekła.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.10.2010 08:05

Haweł napisał(a):ale w moim przypadku,jak mam zaplacic za odcinek 11 km z BB-Z 14 eu to wole objechac...nawet dla zasady...w Twoim przypadku,jak jedziesz autostrada na Bratyslawe,to sie zgodze,ze nie warto oszczedzac na winiecie...

Oczywiście, w Twoim przypadku opłata za autostradę jest bez sensu i lepiej ją objechać. Tyle że dla 11 kilometrów ani 14 euro, ani 10 nie opłaca się płacić, więc tu różnica żadna
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety na Słowacji - wzrost cen. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone