Raul73 napisał(a):40% to rzeczywiście może się wydawać dużo, ale zwróćcie uwagę, że to pierwsza podwyżka na Słowacji od 4 lat. Poza tym, przy całkowitym koszcie wyprawy do Chorwacji rzędu kilku tysięcy zł to te 4 euro więcej nie zrobi aż takiej różnicy, żeby ktoś z planów wyjazdu rezygnował. Jechałem w tym roku przez Żilinę i Bratysławę i za drogę takiej jakości te 14 euro (po podwyżce) to nie jest wygórowana cena, w każdym razie jak dla mnie na pewno nie taka, żeby szukać objazdów jakimiś darmowymi wertepami.
Haweł napisał(a):Raul73 napisał(a):40% to rzeczywiście może się wydawać dużo, ale zwróćcie uwagę, że to pierwsza podwyżka na Słowacji od 4 lat. Poza tym, przy całkowitym koszcie wyprawy do Chorwacji rzędu kilku tysięcy zł to te 4 euro więcej nie zrobi aż takiej różnicy, żeby ktoś z planów wyjazdu rezygnował. Jechałem w tym roku przez Żilinę i Bratysławę i za drogę takiej jakości te 14 euro (po podwyżce) to nie jest wygórowana cena, w każdym razie jak dla mnie na pewno nie taka, żeby szukać objazdów jakimiś darmowymi wertepami.
ale w moim przypadku,jak mam zaplacic za odcinek 11 km z BB-Z 14 eu to wole objechac...nawet dla zasady...w Twoim przypadku,jak jedziesz autostrada na Bratyslawe,to sie zgodze,ze nie warto oszczedzac na winiecie...
To ja napisał(a):Wiatr w oczy, kij w szprychy, piach w łożyska, Słoweńcy łotry, Słowacy hultaje niech jeszcze Czesi i Austriacy ośmielą się podnieść ceny winiet, a Chorwaci podniosą ceny za przejazd, to jak biedni miłośnicy Chorwacji dojadą na swoje ulubione wakacje. Toż to Sodoma i Gomora, co najgorsze nie ma się komu pożalić, bo nikt nie wysłucha.
Haweł napisał(a):ale w moim przypadku,jak mam zaplacic za odcinek 11 km z BB-Z 14 eu to wole objechac...nawet dla zasady...w Twoim przypadku,jak jedziesz autostrada na Bratyslawe,to sie zgodze,ze nie warto oszczedzac na winiecie...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi