Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 06.07.2012 20:09

Przy droższym autku tym bardziej proponuję "bardziej wypasione asistance" bo w razie awarii zwykłego czujnika (np.połóżenie wału korbowego ) dopiero może boleć- przy starych trupach zawsze można zastosować wariant nr 2 czyli pomoc zaprzyjaźnionego fachowca 4"laweciarza"
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 06.07.2012 22:01

Ja właśnie dzisiaj zakupiłem ubezpieczenie Assistance w Generali - więcej informacji tutaj:
Ubezpieczenie asistanse Jest takie
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 06.07.2012 22:13

PETERENZO napisał(a):Ja właśnie dzisiaj zakupiłem ubezpieczenie Assistance w Generali - więcej informacji tutaj:

Też się po takie wybieram w poniedziałek, bo jak widzę przez internet nie można zamówić :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 08.07.2012 01:12

Bart3z napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Ja właśnie dzisiaj zakupiłem ubezpieczenie Assistance w Generali - więcej informacji tutaj:

Też się po takie wybieram w poniedziałek, bo jak widzę przez internet nie można zamówić :wink:

Poniedziałek to dobry termin na rozpoczęcie tygodnia :wink:
marcines
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcines » 08.07.2012 12:48

ja mam assistance w PTU, jedyna firma która oferuje dla aut ponad 10-lenich, mojemu brakło 2 miesięcy, sam doswiadczyłem na własnej skórze, i muszę powiedzieć że działa w 100 %.
Nastar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nastar » 08.07.2012 19:59

Assistance w Generalli wykorzystanie niestety w okolicach Zadaru. Laweta była po 45 min. od zgłoszenia. W pełni profesjonalna obsługa zarówno przez centrum w Polsce jak Europejskie Centrum Pomocy. W ASO chłopaki ogarnęli temat w 2 godziny. Na szczęście nie był oto nic poważnego i część mieli na miejscu. Czyli - zadziałało. :-)
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 09.07.2012 12:54

Ja gdy śmigam po europie wykupuję ubezpieczenie tu https://www.elvia.pl/selectPolicyProfil ... tId=113571

i nigdy nie miałem z nimi problemu.
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 09.07.2012 15:54

ubezpieczenie w Generali ma holowanie tylko do 100km
co jeśli fure trzeba sprawdzić do kraju ?
Axa w pakiecie maxi europa ma do 350.
jober19
Odkrywca
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) jober19 » 22.08.2012 22:20

Proszę doradźcie bo po przeczytaniu wszystkich postów i przeanalizowaniu oferty ubezpieczalni trochę jestem skołowany. Samochód mam 14-letni. W zasadzie waham się nad PZU, mbank i PTU. mbank jest najtańszą opcją, bo to tylko 18zł/za miesiąc. Ale czy PZU i PTU dają mi coś więcej? Komu zaufać? Co jest warte te 1000zł za holowanie w mbanku? Czy ktoś miał tą "przyjemność" korzystania z ich oferty?
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 22.08.2012 22:43

Generali zależy jaka opcja ubezpieczenia.Jest opcja full wypas, holowanie bez limitu km.
Miałem taką polisę jak jechałem w lipcu do Cro (na szczęście nie musiałem korzystać), 14 dni ok.50 zł.
OWU tej polisy, jak na tą kwotę składki - super.
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 23.08.2012 10:38

jober19 napisał(a):Proszę doradźcie bo po przeczytaniu wszystkich postów i przeanalizowaniu oferty ubezpieczalni trochę jestem skołowany. Samochód mam 14-letni. W zasadzie waham się nad PZU, mbank i PTU. mbank jest najtańszą opcją, bo to tylko 18zł/za miesiąc. Ale czy PZU i PTU dają mi coś więcej? Komu zaufać? Co jest warte te 1000zł za holowanie w mbanku? Czy ktoś miał tą "przyjemność" korzystania z ich oferty?

Mam ten sam problem,auto w kwietniu skończyło 10 lat.Nikt nie chce ubezpieczyć mi auta oprócz PTU 168 zł (tylko mają niedobre opinie).1 wrzesnia wyjeżdżam i jeszcze nie wiem gdzie ubezpieczę auto.
jober19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jober19 » 23.08.2012 12:30

Ja planuję wyjazd 10 września. Trochę czasu jest, ale i tak trzeba się spieszyć, bo przykładowo w takim PZU jest 15 dniowy okres karencji przy ubezpieczeniu 60 dniowym, którego koszt wynosi bodajże 167 zł.

W PTU jest za 160zł na 30 dni holowanie do 700km - w przypadku gdybym chciał holować do Polski i do 350km - gdybym holował do warsztatu na terenie Europy.

Jest jeszcze PZMOT - 60zł, ale nie mam coś zufania.

Jest mbank za 18zł na 30 dni z sumą ubezpieczenia 1000zł w przypadku holowania.

Są i inni ubezpieczyciele. Np. aviva, link4, hdi, compensa(za zgodą centrali, jak się dowiedziałem), PZU, czy Warta. Z tym, że trzeba mieć u nich inne ubezpieczenie, tzn. OC.

Ja mam akurat OC do 15.10. W AVIVIE powiedziano mi, że mogę zawrzeć OC wcześniej tj. we wrześniu i przez miesiąc będą mi się pokrywać 2 polisy OC, ale będę miał assistance na rok za około 160zł.

Tak to się przedstawia, jeśli chodzi o ubezpieczycieli, którzy dają assistance na stare auta. Pytanie co tak naprawdę jest najistotniejsze w takim ubepieczeniu? Na co zwracać uwagę?

Mi się wydaje, że tak na prawdę to potrzebne mi ubezpieczenie tylko na wyjazd, tj. na 2 tyg. I chciałbym aby zakres był możliwie najszerszy. Skłaniam się ku ubezpieczeniu w mbank. Ale nie wiem czy to ubezpieczenie jest coś warte...
jober19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jober19 » 23.08.2012 12:38

I jeszcze przeczytałem w OWU z mbanku, że maksymalny okres eksploatacji auta wynosi 15 lat. A więc jest limit wieku.
lukasz_roz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_roz » 28.08.2012 14:36

jober19 napisał(a):I jeszcze przeczytałem w OWU z mbanku, że maksymalny okres eksploatacji auta wynosi 15 lat. A więc jest limit wieku.

gdzie ty to wyczytales? wlasnie dzwonilem do mbanku i czegos takiego nie ma jak okreslenie wieku auta jest tylko to:

paragraf 2 pkt 13)

Pojazd – samochód osobowy, osobowo-ciężarowy lub ciężarowy o ładowności do 2,5 tony, zaopatrzony w polskie tablice rejestracyjne oraz posiadający poświadczone w dowodzie rejestracyjnym aktualne badanie techniczne dopuszczające pojazd do ruchu drogowego, którym w momencie zaistnienia zdarzenia assistance podróżował Ubezpieczony z wyłączeniem pojazdów wynajmowanych i używanych do zarobkowego przewozu osób lub towarów;
jober19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jober19 » 28.08.2012 21:18

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi