[quote="consett0805"]Ulllaaa to mi teraz namieszałeś. Ok Jestem w Cieszynie 9.00 wyjazd będzie to 26 czerwiec czyli SOBOTA i teraz proszę Cię o w miarę dokładny opis twojej dobrej rady. quote]
Witam. Dokladny opis trasy wraz ze zdjęciami masz na poniższej stronie http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=543915#543915
Oczywiście chcąc odwiedzić Plitvice musisz opuścic autostrade w Karlovacu i i po zjeżdzie z autostrady kierować się znakami na SPLIT/ Plitvice. Jadąc w sobotę nie powinieneś mieć ruchu na 86 . Kiedyś jak była mały ruch lubiłem jeżdzić Chorwacką autostrada, dzisiaj jeżdżę tylko tymi odcinkami , którymi muszę. Kilka razy nastałem się w korkach i na bramkach. Z całej autostrady korzystam jedynie w drodze powrotnej. Wyjeżdzam wcześnie rano gdy ruch jest znikomy i wtedy jazda jest ok. Obecnie gdy większość na wybrzeże jedzie autostradą, ruch na niej jest znaczny. Niestety nie brak na niej wariatów ( również z Polski ) i jazda staje się mocno nerwowa. To wszystko mocno mnie zniechęciło. Tym bardziej, że oszczędność czasowa praktycznie żadna. Oczywiście zwolenników autostrad jest wielu tak jak i przeciwników...każdy lubi to co lubi, ja sprawdziłem obie opcje i wybrałem tą, która mnie najbardziej pasuje... co nie znaczy, ze innym musi pasować. Również nie polecam drogi w stronę Chorwacji przez Bośnię. Choć bardzo widokowa i interesująca bardziej się nadaje na początek podróży niż na zakończenie...i w takiej kolejnosci polecam jak najbardziej. Oczywiście pod warunkiem , że weżmie się pod uwagę jej krętość i liczne ekspozycje...trzeba jechać ostrożnie.