napisał(a) Liquid » 08.06.2010 20:43
skywalker_01 napisał(a): Ja jeszcze nie zastanawiałem się którędy i jaką drogą w tym roku się wybiorę. Pewnie przez Węgry i BiH, bo jadę na południe prawie do końca.
Dobrze przemyśl swoją decyzję. To była moja pierwsza i ostatnia tamtędy trasa do Cro. NIGDY, PRZENIGDY WIĘCEJ. Trasa, owszem, malownicza ale bardzo niebezpieczna, wąskie drogi, przesmyki, "czyrne taczki" czyli ich czarne punkty. Najgorzej jechało się kanionem, nie pamiętam jakiej rzeki. Patrzyłem w horyzont i marzyłem kiedy w końcu zobaczę morze. I co ważne jechałem tamtędy "na świeżo", po noclegu na granicy H/CRO. Dziecko, za przeproszeniem, żygało jak kot od zakrętów i serpentyn. A wybrałem ją tylko dlatego że nie miałem zadnego doświadczenia i trasa przez zachodnią Chorwację wydawała mi się sporym nadrabianiem kilometrów. Mimo ze jedziesz na sam dół, polecam Ci tylko i wyłącznie jazdę autostradą od Zagrzebia. Pozdrawiam.
EDIT:
Znalazłem sobie tą trasę którą jechałem: Barcs (H) - Gradiska (BIH) - Banja Luka - Jajce - Bugojno - Jablanica - Mostar - Metkovic (CRO) i dalej w dół na Peljesac. Aż mi ciarki przeszły na samą myśl.
Ostatnio edytowano 08.06.2010 20:55 przez
Liquid, łącznie edytowano 2 razy