Crayfish napisał(a):No to dotarłaś dziewczyno, na sam kraniec Chorwacji. BRAWO. Ładnie tam.
Eeee. Fot z twierdzy za Molunatem nie widziałem...
FUX napisał(a):Crayfish napisał(a):No to dotarłaś dziewczyno, na sam kraniec Chorwacji. BRAWO. Ładnie tam.
maslinka napisał(a):FUX napisał(a):Crayfish napisał(a):No to dotarłaś dziewczyno, na sam kraniec Chorwacji. BRAWO. Ładnie tam.
Były, ale gdzie indziej. O tutaj
Ooops, muszę uzupełnić foty, bo fotosik zeżarł Tylko kiedy ja to wszystko mam zrobić...
FUX napisał(a):maslinka napisał(a):FUX napisał(a):Crayfish napisał(a):No to dotarłaś dziewczyno, na sam kraniec Chorwacji. BRAWO. Ładnie tam.
Były, ale gdzie indziej. O tutaj
Ooops, muszę uzupełnić foty, bo fotosik zeżarł Tylko kiedy ja to wszystko mam zrobić...
Eee. Się nie liczy; sprzed 2 lat...
amigo napisał(a):Czasami fajnie zaczekać nie czytając relacji od początku tylko jak już jest sporo napisane . Dziś zrobiłem sobie ucztę czytając od początku i smakowało wybornie. Mljet zakiełkował mi w głowie i rozrasta się w zastraszającym tempie chyba jeszcze moja małżonka nie wie że będzie na tej wyspie .
amigo napisał(a):W miejscowośi w której stacjonowaliście było dużo apartamentów ?
ufokking napisał(a):maslinka chyba straciła wenę wydaje mi się ze Mljet zobaczę już na miejscu
armar napisał(a):Witaj Maslinko !
Wczoraj wróciłem z Cro i dopiero uzupełniam zaległości .
armar napisał(a):Szkoda że nie popłyneliście kajakiem za Dingać w kierunku Trstenika - piękne klify i ustronne miejsca
monia85 napisał(a):Maslinko, wreszcie nadgoniłam zaległości Od poniedziałku siedzę w pracy po 2-tygodniowych wakacjach w Cro i szlag mnie trafia.. ja chcę wracać!
monia85 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanko.. co to jest slanace?
maslinka napisał(a):monia85 napisał(a):Maslinko, wreszcie nadgoniłam zaległości Od poniedziałku siedzę w pracy po 2-tygodniowych wakacjach w Cro i szlag mnie trafia.. ja chcę wracać!
Powroty z wakacji są straszne! Ja też mam chyba mini-depresję (po początkowej ekscytacji związanej z rozpoczęciem pisania relacji), bo wszystko o czym piszę, należy do przeszłości... I jak wybieram zdjęcia do nowego odcinka, to trochę mi smutno...monia85 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanko.. co to jest slanace?
Slanac to jest taka słona bułka. U nas się kiedyś nazywała "solanka", dawno już tego w Polsce nie widziałam. Slanace mogą być w postaci długiego palucha z "nalepionymi" słonymi paskami (te lubię najbardziej!) albo szerokiej buły, którą można podzielić na 4 części. Przynajmniej my spotykaliśmy się z tymi dwoma rodzajami
Pozdrawiam serdecznie
maslinka napisał(a):wszystko o czym piszę, należy do przeszłości... I jak wybieram zdjęcia do nowego odcinka, to trochę mi smutno...
monia85 napisał(a):Dzięki za wyjaśnienie o bułeczce, już mi się podoba i mam nadzieję, że spróbuję za rok
Franz napisał(a):maslinka napisał(a):wszystko o czym piszę, należy do przeszłości... I jak wybieram zdjęcia do nowego odcinka, to trochę mi smutno...
To odwrotnie, niż w moim przypadku. Ja się wtedy czuję, jakbym ponownie odwiedzał te miejsca...
Powrót do Nasze relacje z podróży