mutiaq napisał(a):Kiedy będą następne pyszności?
Ten temat jest jednym z moich faworytów, uwielbiam go przegladać od czasu do czasu, bardzo smakowity...
Masz tak jak ja Dodałabym nawet, że to najlepsza dieta-cud. Jak jestem głodna i tu zajrzę, i jak się tak napatrzę to mi i głód przechodzi
To teraz takie coś - pomysł nie mój - podpatrzone, podsłuchane i wypróbowane do tego stopnia, że to ponoć porcja dla 4 osób, a ja wciągnę sama podczas dwóch odcinków House'a
Sałatka pachnąca wiosną
- paczka paluszków krabowych
- paczka makaronu ryżowego (te przezroczyste glisty )
- kukurydza
- ogórek zielony
- pęczek koperku lub/i pietruszki
- cytryna
- sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu kieleckiego
Paluszki krabowe rozmrozić, pokroić i skropić sokiem z cytryny (niech sobie posiedzą w tej cytrynie, a my robimy resztę).
Makaron przygotować tak, jak napisali i pokroić na krótsze glistki , ogórka zetrzeć na dużych oczkach, koperek i/lub pietruszkę posiekać. Wszystko wymieszać razem z kukurydzą. Doprawić, dodać majonez.
Dla mnie szał - koperek i ogórek przynoszą cudowny smak i zapach wiosny!!!
Potem już nic nie robić tylko usiąść pod palmą lub draceną, zapakować się w kocyk i czekać na czarującego House'a (czwartki o 20.40 TVP 2)
Jak zwykle moje komórkowe nocne zdjęcie niezbyt ciekawe, ale nie zrażajcie się tylko sobie zróbcie tę pychotę. Zdecydowanie lepiej wygląda na żywo. O smaku nie wspomnę