Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POD MASLINOM w sierpniu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bushi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bushi » 17.07.2008 21:39

Bardzo słuszna uwaga. Camp słynął dotąd z miłej, rodzinnej atmosfery, było cicho i przytulnie. Niech tak pozostanie. Dlatego jedziemy tam po raz czwarty i wcale nie zapraszamy tych którzy nie potrafią uszanować czyjegoś prawa do prywatności. W razie czego przywołamy do porządku lub wyślemy w paczce do domu, chociaż od intensywnych treningów też chcemy odpocząć. Jak na razie nie było takiej potrzeby.
No i troche umiaru z dymiącymi grilami. Nikt nie musi przez godzinę zapoznawać się z czyimś jadłospisem, zwłaszcza wieczorem, gdy powietrze praktycznie stoi. Będzie dobrze :papa:
ArtSyg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArtSyg » 18.07.2008 10:38

Na wstępie chciałbym się z wszystkimi przywitać i pozdrowić.
Po wielu latach podróżowania po Polsce postanowiliśmy z żoną uczynić wyprawę gdzieś dalej w świat :D. Pierwsza myśl padła właśnie na Chorwację. Z entuzjazmem odrazu pojawiły się obawy. Więc zaczęłiśmy szukać cuś po necie. W pierwszej kolejności wpadła nam w oczy strona www.agavk.p9.pl, potem to forum. No i .......zachorowaliśmy na wyjazd.
Bardzo spodobał nam się camping Pod Maslinom. Bardzo dużo dobrych opinii. I teraz rodzą się pytania:
Chcielibyśmy zakotwiczyć na około 10 dni od 15.08.2008- czy wypadało by zarezerwować wcześniej miejsce?
W jaki sposób wyglądać ma ewentualna rezerwacja (e-mail czy tel, j. polski czy angielski).
Wszelkie wskazówki będą mile widziane.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc!!!!!! :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2008 11:23

bushi napisał(a):Bardzo słuszna uwaga. Camp słynął dotąd z miłej, rodzinnej atmosfery, było cicho i przytulnie. Niech tak pozostanie. Dlatego jedziemy tam po raz czwarty i wcale nie zapraszamy tych którzy nie potrafią uszanować czyjegoś prawa do prywatności. W razie czego przywołamy do porządku lub wyślemy w paczce do domu, chociaż od intensywnych treningów też chcemy odpocząć. Jak na razie nie było takiej potrzeby.
No i troche umiaru z dymiącymi grilami. Nikt nie musi przez godzinę zapoznawać się z czyimś jadłospisem, zwłaszcza wieczorem, gdy powietrze praktycznie stoi. Będzie dobrze :papa:

Jak najbardziej słuszna uwaga i jeszcze słuszniejsza odpowiedź. :lol:

Do czego doprowadza (prawdopodobnie) nieuszanowanie prawa do prywarności na kempingu , można poczytać TU
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 18.07.2008 17:08

ArtSyg napisał(a):I teraz rodzą się pytania:
Chcielibyśmy zakotwiczyć na około 10 dni od 15.08.2008- czy wypadało by zarezerwować wcześniej miejsce?
W jaki sposób wyglądać ma ewentualna rezerwacja (e-mail czy tel, j. polski czy angielski).
Wszelkie wskazówki będą mile widziane.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc!!!!!! :)

Wypadało by zarezerwować adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl albo adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Napiszcie po angielsku ,bo Bożo widocznie chce zmusić naszych rodaków do nauki języków :D Odpowiedź dostaniecie na maila w przeciągu 2-3 dni.
Miłego wypoczynku :D
Armin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Armin » 19.07.2008 10:43

Jacek L napisał(a):
Armin napisał(a):
mflaku napisał(a):Od nas Ludzie w wieku 22lat ;] a mozesz mi dac namiary zeby do niego napsiac i zarezerwowac i czy smialo moge pisac po Polsku ? :) Pozdro

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ja pisałem po angielsku, więc nie wiem jak z polskim.

Gośka, no to spoko ;)

kochani tylko na miejscu się zachowujcie - to nie rozpieducha ... w zeszłym roku miałem taką małą nieprzyjemność opier...lić kilku naszych rodaków ,bo : o 11,30 w nocy zaczeli ryki (miłosne wyznania na cały kamp) pompowanie materaców jakąś wyjącą pompą (znów krzyki) no i smutno się skończyło .... na drugi dzień byli zintegrowani z kampem i nie było problemu ... polubiłem ich nawet :D
pozdrav...

Heh, a czemu akurat wnioskujecie, że będziemy się źle zachowywać? Ja jadę z rodziną(rodzice prawie 50tka, rodzenstwo + szwagier, którzy są spragnieni urlopu), więc nic takiego nie będzie miało miejsca z naszej strony. Pozatym nie pierwszy raz wybieramy się na camp(2 razy Chorwacja,Grecja,Słowacja), więc spoko ;)
bushi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bushi » 19.07.2008 23:24

Wybacz Armin, uwaga była jak najbardziej ogólna i w żadnym wypadku nie skierowana bezpośrednio do Ciebie. Miło nam będzie gościć Cię w gronie bywalców Masliny i mamy nadzieję, że tak jak my zechcesz zadbać o unikalność i atmosferę tego wyjątkowego miejsca. Do zobaczenia na campie.
Robert Baran
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert Baran » 20.07.2008 10:01

Witam. tak się właśnie zastanawiam nad rezerwacją,ale na żywioł jest zawsze fajniej. Będziemy Pod Masliną od 28lipca z dzieciakami (11 i 12) . W zeszłym roku camp. był zapchany,ale Bożo upakował nas bez problemu. Myślę,że i w tym roku znajdzie się troszkę miejsca pod namiot. :D
ArtSyg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArtSyg » 23.07.2008 07:46

Witam ponownie.
Za waszą namową wysłałem e-meila do Bozo z prośbą o rezerwacje miejsca. Odpowiedź była wręcz natychmiastowa "no problem".Jedynie prosił o potwierdzenie przed samym przybyciem. Tak więc do zobaczyska i miłego poznawania już na miejscu 16.08-26.08. POZDRAWIAM
art66x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) art66x » 23.07.2008 15:51

Witam bedziemy rowniez po 14 sierpnia- w 12 osob !Do zobaczenia! :D
Robert Baran
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert Baran » 16.08.2008 14:25

No i już po..... . I bez rezerwacji znalazło sie miejsce na campingu. jak zwykle cicho, spokojnie, bez ekscesów, ciepła woda nie tylko w morzu,ale i pod prysznicami. Ale przedewszystkim bezpiecznie. nic nikomu nie zginęło , a w namiotach zostawiało się wiele wartościowych rzeczy. Aż trochę dziwnie,bo jednak przyzwyczajeni jesteśmy do tego że jak słychać j. polski, to "uwaga na portfele"
Dlatego:
Polecam wszystkim ten camping. Takze dlatego,że nieopodal plaży na wynajętym stateczku mieliśmy bliskie spotkania 3go stopnia z grupką wesołych delfinów,a nie ma to jak dzika przyroda!!!!!! :lol: :lol: :lol:
25spider
Turysta
do zobaczenia za rok! :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) 25spider » 09.09.2008 20:07

u Bozo i Mirko najbardziej podobało nam sie spośrod wszystkich campingów, w których byliśmy w Cro...

żałuje chyba tylko 3 rzeczy:
- że na plażę nie jechałem jednak samochodem, bo w upale wejść pod górę z "plażowym tobołem" to wątpliwa przyjemność... ;) hehe
- że tylko 2 noce tam spędziłem (czekały następne piękne miejsca wzdłuż wybrzeża...)
- że jak miałem okazję na campingu i po drodze na "plażę" to nie pozrywałem tych brązowych "fasolek" nazywanych przez miejscowych chyba "rogami"... bo później okazało się, że to jest jadalne! i smakuje jak czekolada!!! :)

Pozdrawiam, Spider
Witold P.
Croentuzjasta
Re: do zobaczenia za rok! :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 10.09.2008 10:18

25spider napisał(a):u Bozo i Mirko najbardziej podobało nam sie spośrod wszystkich campingów, w których byliśmy w Cro...

żałuje chyba tylko 3 rzeczy:
- że na plażę nie jechałem jednak samochodem, bo w upale wejść pod górę z "plażowym tobołem" to wątpliwa przyjemność... ;) hehe
- że tylko 2 noce tam spędziłem (czekały następne piękne miejsca wzdłuż wybrzeża...)
- że jak miałem okazję na campingu i po drodze na "plażę" to nie pozrywałem tych brązowych "fasolek" nazywanych przez miejscowych chyba "rogami"... bo później okazało się, że to jest jadalne! i smakuje jak czekolada!!! :)

Pozdrawiam, Spider

Faktycznie..drzewo nazywają "rogacz".Owoce zaś ,wrzucone do butelki
z rakiją nadają jej niepowtarzalny smak.
:papa: :hut:
Paweł i Kasia
Croentuzjasta
Re: do zobaczenia za rok! :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 10.09.2008 14:27

Witold P. napisał(a): Faktycznie..drzewo nazywają "rogacz".Owoce zaś ,wrzucone do butelki
z rakiją nadają jej niepowtarzalny smak.
:papa: :hut:

że też o tym nie wiedziałem :/
rych 40
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych 40 » 13.09.2008 22:01

Witam sympatyków Masliny . Byłem tam w sierpniu i mogę dorzucić troszkę własnych spostrzeżeń . Spokój , cisza tak jak pisaliście ; tu się zgadzam w 100% . Zejście na plażę ok, ale powrót to masakra.Kamp żadna rewelacja owszem czysto ale co do lodówek to ktoś rąbnął mi szynkę pod koniec pobytu, co bardzo poruszyło moją żonę , bo miała co do niej poważne plany.
Jednak najbardziej dla nas nieprzyjemne były wizyty GRYZONI w przedsionku naszego namiotu !!! Dobrały się do warzyw i salami .Kiedy pochowaliśmy wszystko i starannie zbieraliśmy nawet okruszki od chleba, to pocięły nam butelki z wodą gazowaną! :evil: Na koniec rozprawiły się z płynem do mycia szyb. Nadmienię tylko, że co wieczór stwory te nie robiąc sobie nic z hałasu jaki tworzą wokół siebie homo sapiens urządzały gonitwy wokoło namiotów . Zakwaterowani byliśmy w dalszej części campu i widziałem, że i inni turyści mieli podobne problemy ze zwierzyną . Być może w części pozbawionej zarośli rodacy wypoczywali spokojniej nie byli niepokojeni przez gryzonie . Jeździmy od lat na róźne campy , ale jeszcze żaden zwierz nie uprzykrzył nam pobytu jak pod Maslinom!!!!!!
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 14.09.2008 10:25

To nie tylko tam, my byliśmy na Nevio w Orebiću i jednej nocy nawiedził nas szczur, wszedł do sypialni gdzie spał mąż i przespacerował mu się po brzuchu (ja spałam z córką akurat w drugiej sypialni) - było gorąco to sobie zostawił uchyloną moskitierę.

A codziennie w nocy odwiedzała nas myszka, z tym ze raczej niekłopotliwa była.

Ale te wasze gryzonie faktycznie zuchwałe ;) Ciekawe czemu akurat was sobie tak upatrzyły? 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi