Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaże z widokiem na otwarte morze

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Migdała
Autostopowicz
Plaże z widokiem na otwarte morze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Migdała » 19.04.2007 13:04

Witam!
Bardzo proszę o poradę, gdzie w Chorwacji są plaże z nieograniczonym wyspami horyzontem. Byłam w środkowe Dalmacji (Trogir, Omis) i bardzo przeszkadzał nam fakt, że wszędzie z plaży było widać wyspy, które sprawiały, że morze wyglądało jak jezioro (nie mówiąc o nieciekawej wodzie w okolicach Trogiru). Jestem gotowa jechać aż do Dubrovnika byle mieć nieograniczone widoki. Aha, wyspy odpadają. Pomóżcie!
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 19.04.2007 13:09

No cieżko będzie spełnić Twoje pragnienie . W CRO jest bardzo dużo wysp i wysepek i osobiście nie spotkałem miejsca z nieograniczonym widokiem na pełne morze. Ale byłem tylko w Dalmacji nie wiem jak jest wyżej tzn na północy.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 19.04.2007 13:14

w Primostenie
Obrazek
Ostatnio edytowano 19.04.2007 13:18 przez chesjowisz, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.04.2007 13:14

W takim razie poleciłbym Molunat. Z tego miejsca widać wspaniale morze. Jest co prawda jedna lub dwie wysepki, ale nie rzutują one jakoś specjalnie na całość.

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.04.2007 13:41

Migdała napisał(a):Witam!
Bardzo proszę o poradę, gdzie w Chorwacji są plaże z nieograniczonym wyspami horyzontem. Byłam w środkowe Dalmacji (Trogir, Omis) i bardzo przeszkadzał nam fakt, że wszędzie z plaży było widać wyspy, które sprawiały, że morze wyglądało jak jezioro (nie mówiąc o nieciekawej wodzie w okolicach Trogiru). Jestem gotowa jechać aż do Dubrovnika byle mieć nieograniczone widoki. Aha, wyspy odpadają. Pomóżcie!

Primosten na najwięcej "horyzontu"
forum/viewtopic.php?t=12974&start=45
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 19.04.2007 17:03

Migdała napisał(a):Byłam w środkowe Dalmacji (Trogir, Omis) i bardzo przeszkadzał nam fakt, że wszędzie z plaży było widać wyspy, które sprawiały, że morze wyglądało jak jezioro

Na usta ciśnie mi się znany cytat z Seksmisji..."w d****ch Wam się poprzewracało..."8O
Wujek Dobra Rada mówi - jedź nad Bałtyk, horyzont jest po 'samą Szwecję' a woda 'ciepła' i 'krystaliczne czysta' :wink:
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 20.04.2007 08:46

Ja byłam w Medulinie oraz Puli i widok na morze nie ograniczony. Tylko Istria to nie Dalmacja ale kto co woli. :)
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 20.04.2007 09:29

zmrol napisał(a):Ja byłam w Medulinie oraz Puli i widok na morze nie ograniczony. Tylko Istria to nie Dalmacja ale kto co woli. :)

To prawda, kto co woli. Dla mnie właśnie w Dalmacji Jadran jest najpiękniejszy z wyspami i wysepkami na horyzoncie. Na co dzień mam Bałtyk " z horyzontem po Szwecję". Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Adriatyku i Bałtyku. :lol:
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 20.04.2007 12:09

el_guapo napisał(a):Na usta ciśnie mi się znany cytat z Seksmisji..."w d****ch Wam się poprzewracało..."8O
Wujek Dobra Rada mówi - jedź nad Bałtyk, horyzont jest po 'samą Szwecję' a woda 'ciepła' i 'krystaliczne czysta' :wink:

A nie z Kingsajzu?

Co do wysp, to na mnie przygnębiające wrażenie robi Krk widzany z
zatoki kvarneńskiej. Inne wyspy, w szczególności Kornaty, dodają
smaczku temu co na horyzoncie widać
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 20.04.2007 19:48

kw napisał(a):A nie z Kingsajzu?

KingSajz - "ciurlać wam się chce"
Seksmisja - "w d****ch wam się poprzewracało boście chłopa dawno nie miały"

Gwoli ścisłości :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.04.2007 20:33

Migdała napisał(a):Witam!

Za Cro w Crnej Gore są widoki na bezkresne morze - zapomniałem przeszkadza Sv. Stevan. :wink:
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 23.04.2007 07:37

el_guapo napisał(a):
kw napisał(a):A nie z Kingsajzu?

KingSajz - "ciurlać wam się chce"
Seksmisja - "w d****ch wam się poprzewracało boście chłopa dawno nie miały"

Gwoli ścisłości :lol:

Dzięki, zapamiętam
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 23.04.2007 09:05

:D :D :D :D :D hitowe cytaty na forum może osobną stronkę do takiej poezji
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.04.2007 15:33

kw napisał(a):
el_guapo napisał(a):Na usta ciśnie mi się znany cytat z Seksmisji..."w d****ch Wam się poprzewracało..."8O

A nie z Kingsajzu?

Co do wysp, to na mnie przygnębiające wrażenie robi Krk widzany z
zatoki kvarneńskiej. Inne wyspy, w szczególności Kornaty, dodają
smaczku temu co na horyzoncie widać

KRK widziany np. od Novi Vindolski to faktycznie postrach. Stroma goła skała jednak to tylko złudzenie. Będąc na KRK takich widoków nie masz, jest bardzo ładnie i bardzo przystępnie. Należy tylko wjechać mostem i już jest całkiem przyjemnie.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 24.04.2007 16:03

woka napisał(a):KRK widziany np. od Novi Vindolski to faktycznie postrach. Stroma goła skała jednak to tylko złudzenie. Będąc na KRK takich widoków nie masz, jest bardzo ładnie i bardzo przystępnie. Należy tylko wjechać mostem i już jest całkiem przyjemnie.

A wiem, byłem.
Dlatego napisałem "widziany", a nie "byty" ;-)
Z Krku Istria i Cres wyglądają całkiem przyjemnie.
Muszę to kiedyś wreszcie powiesić... niedługo 10-ta rocznica pobytu będzie
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone