napisał(a) slawekk » 05.09.2007 14:38
Witam
Postanowiłem odświeżyć ten temat ponieważ minęło już pół roku i znaczna większość forumowiczów odbyła swoje podróże po Chorwacji i ma jeszcze w pamięci wiadomości, które mnie interesują.
Przeczytałem chyba wszystkie informacje jakie mi podawaliście w swoich postach i w różnych linkach ale trapią mnie jeszcze liczne pytania.
Oglądałem Molunat i okolice "z lotu ptaka" na Google Earth i jest on dość specyficznie położony bo jakby pomiędzy dwiema zatoczkami. W związku z tym jaka jest tam woda, czy jest czysta (ograniczony dostęp świeżej morskiej), czy dno nie jest porośnięte jakimiś paskudnymi glonami i czy jest w miarę ciekawie do nurkowania w ABC. Jakie i ile jest plaż, które byście polecili (najbardziej kameralne).
Molunat jest miejscowością stosunkowo małą, wiem że są tam chyba 3 kempingi ale mnie interesują apartamenty (2 rodziny po 3 osoby). Czy jadąc w "ciemno" na przełomie lipca i sierpnia (2008) nie będzie problemu ze znalezieniem noclegów?
Jakie w tym roku były ceny za apartament lub za osobę?
Może ktoś z Was dysponuje adresem apartamentu? Wiem, że można znaleźć wiele w sieci ale na pewno jest dużo takich, które się nigdzie nie ogłaszają.
A w ogóle czy wybrać Molunat, czy jakąś inną miejscowość między np. Trsteno a Molunatem. Zależy mi żeby było możliwie najdalej na południowy-wschód, cicho i spokojnie, z kameralnymi i ładnymi plażami.
Pozdrawiam i czekam na informacje.