Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plany na emeryturę

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.11.2009 21:57

wolny człek

No w wieku emerytalnym to szybki już nie jest... :):)
P_Piotrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) P_Piotrek » 21.11.2009 22:29

janniko napisał(a): (...) Będziemy pomiędzy atakami kaszlu i duszności mówili sobie "zdravo Jacku, zdravo Andrzeju, kako ste?" itp..
pozdro
:( :P

Rybki będziemy łowić w Adriatyku. W domu będziemy je piec w piecu na otwartym ogniu. Do tego wino, trochę chleba, czosnku, ziół i oliwy z oliwek. I inne owoce morza ... W zimie będziemy się uczyć od Chorwatów ich tradycyjnych potraw. A w lecie będziemy im załatwiać turystów z Polski :) Będzie dobrze! :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 21.11.2009 22:39

P_Piotrek napisał(a):
janniko napisał(a): (...) Będziemy pomiędzy atakami kaszlu i duszności mówili sobie "zdravo Jacku, zdravo Andrzeju, kako ste?" itp..
pozdro
:( :P

Rybki będziemy łowić w Adriatyku. W domu będziemy je piec w piecu na otwartym ogniu. Do tego wino, trochę chleba, czosnku, ziół i oliwy z oliwek. I inne owoce morza ... W zimie będziemy się uczyć od Chorwatów ich tradycyjnych potraw. A w lecie będziemy im załatwiać turystów z Polski :) Będzie dobrze! :)

W ogólnej aranżacji jest dobrze.... :papa:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 29.11.2009 13:48

goszka napisał(a):I to jest nasz plan na emerytuę, sprzedajemy wszystko. Jedziemy do CRO, kupujemy niewielki domek, niewieką łódeczkę... :D

:)

Plan i jego ...
realizacja..
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 29.11.2009 14:21

Zmiany nie dotkną emerytów

Czyli będzie tak samo jak jest obecnie i niestety stać nas będzie tylko na emeryturę nad Adriatykiem...
:(
żegnajcie marzenia o Australii, Bahamach czy Polinezji..
:P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.11.2009 14:52

Co będzie za te kilkanaście lat tego nie wie nikt.
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 06.12.2009 18:22

jescze nie mysle o emeryturze wazne zeby moje dzieciatko fajnie przeszło przez zycie ,bardziej luzacko niz ja :roll:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 22.12.2009 20:09

Obrazek

Ach ta młodzież...
:wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.12.2009 20:41

hepik napisał(a):Już widze tych rączych 65-70 latków skaczących po skałkach,pływających w odmętach fal a potem w 35 stopniowym upale wracających pod górkę do swoich domostw by przysiąść na przyzbie i tęsknie wypatrujących swych wnuków... ;)

He, he kolega dowcipny jest, oj dowcipny.

Może i emeryci wypatrują ale na śmieciarki lub odśnieżarki przez okno w bloku o 3 w nocy bo nie mogą zasnąć.
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 24.12.2009 02:28

Wszystko pięknie i ładnie ale...
Wydaje mi się, że mało komu będzie się chciało przesiedlać w bardzo dojrzałym wieku bądź już starości jak to jest na emeryturze. Jak tego nie zrobisz mając 30-40 lat to jakie potem szanse na siłę i ochotę wyprowadziki do obcego kraju, gdzie wszystko trzeba ustawiać od nowa ?
Ale pomarzyć można i chyba tylko o to tutaj chodzi ...
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.12.2009 09:29

To zależy od przyzwaczajenia. Mieszkałem w tylu miejscach, że nic mnie chyba już nie zdziwi. No i języka staram się poduczyć.

Dla wszystkich Wesołych Swiąt!!!!
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 23.06.2010 13:37

goszka napisał(a):mich - Bajkę o aniołku znam :)
AndrzejJ. - Konta z milionem dolarów nie posiadam :)
FUX - nie chcę wynajmować mieszkania. Nie chcę mieszkać w miejscowości wypoczynkowej. Mnie się marzy własny, mały kamienny domek :) gdzieś w małej wiosce
Plumek - święta racja jestem na etapie marzyciela, jeszcze nie inwestora (chociaż ten drugi stan już raz zaliczyłam) :D

Od 3 lat mieszkam w swoim własnym domu (no nie licząc banku, który mnie skredytował :lol: ), mam kawałek ogródka, trochę roślinek i roboty na cały rok. A jeszcze niedawno to była dla mnie nieosiągalne...
Wszystko zaczęło się od marzeń. Parę lat temu siedziałam z moimi dziewczynkami na placu zabaw, niby wszystko fajnie, ale rosły wyrzuty sumienia, że w mieszkaniu jeszcze tyle rzeczy do zdobienia, a ja się obijam... i zaczęłam myśleć jak tu pogodzić chęć dania dzieciom swobody, możliwości przebywania na świeżym powietrzu a jednocześnie mieć czas na swoje sprawy... no i zaświtało: jakby to było fajnie mieć dom z ogrodem :)
No i mam. Ok, prac domowych sobie dodałam (bo i metrów więcej niż w bloku do odsprzątania), różnych obowiązków też przybyło; ale moje "kobiety" w ciągu pierwszego roku mieszkania w domu, były więcej na podwórku, niż przez całe poprzednie dziecięce życie. I co najważniejsze, kiedy mają ochotę na mój udział w zabawie - jestem obecna, ale kiedy chcą pobyć w swoim i swoich znajomych towarzystwie mam możliwość zajęcia się swoimi sprawami.

No, a jeszcze ostatnia informacja, że Robert Makłowicz kupił sobie winnice w Dalmacji, dodaje skrzydeł... :lol:
Ok., to nie mój przedział cenowy... :lol:
Ale, marzeń nie oddam... mam nadzieję, że i tym razem uda sie je zrealizować... po co żyć bez marzeń :)
Goszka

Pozdrawiam serdecznie i podzielam w 100%
zdecydowanie jestem w gronie tych marzycieli...upartych :)
temat trochę padł...pewnie już wszyscy w CRO :):) ale jesienią się ożywi
Ja mam takie pytanie techniczne.....czy ktoś się orientuje czy nie ma jakiś utrudnień dotyczących zakupu nieruchomości w CRO przez obcokrajowca?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.06.2010 13:44

espeso napisał(a):...czy nie ma jakiś utrudnień dotyczących zakupu nieruchomości w CRO przez obcokrajowca?

Podobny wątek ...

W sumie, Makłowiczowi się udało ... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2010 14:12

weldon napisał(a):
espeso napisał(a):...czy nie ma jakiś utrudnień dotyczących zakupu nieruchomości w CRO przez obcokrajowca?

Podobny wątek ...

W sumie, Makłowiczowi się udało ... :wink:

Na firmę. Tak mówił.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.06.2010 14:36

Bocian napisał(a):Na firmę. Tak mówił.

Makłowicz coś kręci ... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko