Ja też nie mogę sie doczekac wyjazdu i tych wszystkich miejsc o których piszecie tak ciekawie.
A jeszcze 3 i pół miesiąca..........
Bocian napisał(a):Aldonka napisał(a):Bocian napisał(a):Loza_drinker napisał(a):Ja polecam miejscowość STON z murem wpisanym na listę UNESCO. Koniecznie też obiadek z owoców morza w jednej z tamtejszych restauracji.
A dokładnie w Kapetanova Kuca w Mali Ston.
Z nieba mi mój drogi spadłeś Już miałam szukać i uderzać do Ciebie po nazwę tej knajpki. Nie mogłam sobie za nic nazwy przypomnieć. Dzięki
Jak skręcisz w prawo z głównej drogi w Mali Ston, zostawiasz auto przy Hotelu Ostrea gdzie jest knajpa Mlinica i idziesz z buta kawałek dalej, za basztę i mur i tam Ale pewnie to wiesz
http://www.ostrea.hr/hr_tradicija.html
Aldonka napisał(a):Z nieba mi mój drogi spadłeś
Aldonka napisał(a):Warto też myślę zrobić sobie wycieczkę na Mljet, co zresztą planuję na ten rok. Wyspa kusi mnie od dawna, ale jakoś się nie składało. W zeszłym roku pogoda skutecznie krzyżowała plany, w tym roku musi się udać.
I jeszcze chciałabym na Badiję popłynąć.
Kusi nas też spacer z Podobuce w kierunku Borka. Wiem, że jakaś droga tam prowadzi.
Aldonka napisał(a):O, opcja z wypożyczeniem rowerów jest interesująca. Jak rozumiem można to zrobić na miejscu, są wypożyczalnie? Tylko czy oprócz roweru dysponują siodełkiem do przewożenia dziecka. Kurcze, fajnie by było.