napisał(a) arturo72 » 16.07.2009 20:05
zbysio_56_56 napisał(a):Witam
Ominąć autostradę w Chorwacji?? Można - oczywiście! Zaoszczędzisz faktycznie około 150 kun, ale czy warto? A i tak w konsekwencji wyladujesz na autostradzie aby na bramkach w Dlugopolije zjechać do Splitu. Mi w ubiegłym roku wyszło od granicy chorwackiej do Splitu około 200kun. Przelicz czy warto dla paru groszy aż tak ryzykować??
Pozdrawiam
Oczywiście,że warto przejechać "starą" trasą czyli "E71" i nie dla tych 150 czy 200kn ale dla zobaczenia czegoś innego oraz dla niezapomnianych widoków (pierwszy raz w 2001 roku,kiedy autostrada była dopiero w planie
)
Jakie to jest ryzyko ?? dla mnie sama przyjemność rozkoszować się jazdą po górkach,roślinnością,starymi opuszczonymi wioskami,częściowo zburzonymi domami czy ze śladami po ostrzale.
Kawałek ciekawej historii...
Wjeżdżałem w Karlovacu przez Slunj,Knin,Sinj i wyjeżdżałem w Cista Provo (2007r)
Wrażenia bardzo fajne ale fakt,że się nie pogoni na tej trasie (najgorzej od Karlovaca do Plitvic i z Plitvic do Karlovaca,reszta trasy ok i prawie pusta tzn.nie ma sznuru aut,także można śmigać i wyprzedzać
)