Witam,
jeste ciekawy ktora droga jest szybciej w sobote? Trasa karlovac zadar autostrada czy zwykla droga nie chodzi mi o kase. Zalezy mi aby jak najszybciej trase pokonac (brak korkow itp.)
pozdr
mariusz
niezawodny napisał(a):Jeżeli nie mamy wyjścia (często się zdarza) i jedziemy do HR w okresie 20.07-20.08 i do tego na przełomie piątku i/lub wracamy z HR w sobotę to należy jechać drogami alternatywnymi dla chorwackich autostrad.
jorgus111 napisał(a):W TYM wątku powinneś znaleźć odpowiedźniezawodny napisał(a):Jeżeli nie mamy wyjścia (często się zdarza) i jedziemy do HR w okresie 20.07-20.08 i do tego na przełomie piątku i/lub wracamy z HR w sobotę to należy jechać drogami alternatywnymi dla chorwackich autostrad.
mario788 napisał(a):Witam,
jeste ciekawy ktora droga jest szybciej w sobote? Trasa karlovac zadar autostrada czy zwykla droga nie chodzi mi o kase. Zalezy mi aby jak najszybciej trase pokonac (brak korkow itp.)
pozdr
mariusz
sysgone napisał(a):A dokleję się tutaj z pytaniem a'propos autostrad w Austrii...
Tak to jest jak ciemny człowiek wjedzie na prawdziwą autostradę a nie zna tubylczego języka:
- co jakiś czas widziałem na poboczu miejsca oznaczone dużymi, pionowymi, szarymi tablicami z napisem ~ "Punkte beachten" i informacją o prędkości - najpierw 60km/h, później 40km/h. A na końcu tabliczkę z napisem "dziękuję".
Do czego to służy? Jest tam jakiś system do informowania o awarii samochodu czy co ...?
ROCHEN napisał(a):sysgone napisał(a):A dokleję się tutaj z pytaniem a'propos autostrad w Austrii...
Tak to jest jak ciemny człowiek wjedzie na prawdziwą autostradę a nie zna tubylczego języka:
- co jakiś czas widziałem na poboczu miejsca oznaczone dużymi, pionowymi, szarymi tablicami z napisem ~ "Punkte beachten" i informacją o prędkości - najpierw 60km/h, później 40km/h. A na końcu tabliczkę z napisem "dziękuję".
Do czego to służy? Jest tam jakiś system do informowania o awarii samochodu czy co ...?
Te punkty mają pomóc w czasie jazdy we mgle.W zależnosci od tego
ile punktów widać tak szybko można jechać.Np widać 3 punkty można jechać
60 kmh widać 2 punkty można 40 kmh.