jkarB12 napisał(a):Dzięki, pytałem bo wg. planu jest tam coś wzdłuż plaży, od Sreberno do prawie Soline.
To wzdłuż plaży to deptak dla spacerowiczów i rowerem za bardzo nie ma tam gdzie pojeździć ...
wojan napisał(a):jkarB12 napisał(a):Dzięki, pytałem bo wg. planu jest tam coś wzdłuż plaży, od Sreberno do prawie Soline.
To wzdłuż plaży to deptak dla spacerowiczów i rowerem za bardzo nie ma tam gdzie pojeździć ...
Raul73 napisał(a):To ja się pozwolę podpiąć pod temat i pytania koleżanki, jako że już planuję kolejny wyjazd (chociaż dopiero wróciłem z tegorocznego - ale ja już tak mam ) - i również biorę pod uwagę rejony Dubrownika.
Zależy mi na miejscowości większej - żeby było sporo ludzi, dużo knajpek i sklepów otwartych do późna i wieczorny gwar (może być nawet tłok). Z Google Earth wychodzi mi również, że najlepszy będzie Cavtat, ale....
czy tam są w ogóle jakieś normalne plaże z drobnymi kamykami? Czy same skały i beton?
Chavele napisał(a):wojan czy należy rozumieć, że ze Srebreno do ok Soline jest jakieś 1,5-2km?
Chavele napisał(a):a czy w okolicach Dubrovnika i Zupy można jakieś górskie wędrówki uprawiać (poza Srd)? czy sa jakieś mapy turystyczne ze szlakami dostępne?
Chavele napisał(a):wielkie dzięki. A czy na Srd można ewent wjechać samochodem
Magda75 napisał(a):Witam, właśnie mój urlop uległ przesunięciu na drugą połowę września. W związku z tym postanowiłam pojechać bardziej na południe/wschód niż planowałam. Mam parę pytań, liczę bardzo na podpowiedzi.Jedziemy z Jeleniej Góry, z 4-latkiem.
1. Czy lotnisko w okolicach Cavtatu bardzo jest uciążliwe? Szukamy jakiejś spokojnej miejscowości z łądną starówką i patrząc pobieżnie po zdjęciach jest ok.
2. Czy warto wziąć rowery? Mąż będzie mieć małolata w siedzisku.
3.Czy znajdę jakąś ładną plażę? może już nie na kąpiele, ale do posiedzenia.
W planach mamy bardziej zwiedzanie i kręcenie się po okolicy ( 1 dzień do Montenegro- jeszcze się nie zgłębiłam w temacie, na pewno wzgórze Srd i Dubrownik), wracamy przez BiH-Kravica, Blagaj i 2 dni w Mostarze.
Lijepo molim o jakiekolwiek wskazówki,
pozdrawiam
Raul73 napisał(a):W Cavtat nie ma dużych sklepów? W takiej dużej miejscowości?FUX napisał(a):Nadaję z Soline patrząc na Cavtat, do którego po śniadaniu się wybieramy.
Z rzeczy praktycznych. Zakupy ok. 1,5 km i to bardzo ograniczone.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne