Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2011 22:13

Stary Chorwat napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Krzychooo... przeczytaj to, to.
Ja osobiście miasto Hvar jako miejsce zakwaterowania w sezonie odradzam.
Pozdrawiam

Miałbym pytanie. Na Hvar planuję przybyć koło 25.06. Nie mam zarezerwowanego apartamentu. Czy w tym terminie jest szansa dostania jakiegoś bezpośrednio po przybyciu. Będę z żoną a pobyt przewiduję na trzy cztery dni. Jest mi obojętne w jakiej miejscowości bo i tak nastawiam się na zwiedzanie a nie na plażowanie. Oczywiście wolałbym jakąś większą miejscowość by wieczorem można było uskutecznić spacery.

http://www.palaversic.com/
Jelsa - niedrogo w standardzie bez dopłaty klima.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.02.2011 22:20

Można i w ciemno w tym okresie... Zresztą jeśli to tylko na 3, 4 dni, to gospodarze teraz niechętnie będą rezerwować, żeby nie stracić potencjalnych gości na dłuższy okres... poza tym nawet jeśli na to przystaną, to od razu doliczą 30-35% do ceny, bo to pobyt poniżej 5 dni (i tu nie ma mowy o targowaniu)... Dlatego moim zdaniem lepiej w ciemno.
Pozdrawiam
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 07.02.2011 22:43

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Można i w ciemno w tym okresie... Zresztą jeśli to tylko na 3, 4 dni, to gospodarze teraz niechętnie będą rezerwować, żeby nie stracić potencjalnych gości na dłuższy okres... poza tym nawet jeśli na to przystaną, to od razu doliczą 30-35% do ceny, bo to pobyt poniżej 5 dni (i tu nie ma mowy o targowaniu)... Dlatego moim zdaniem lepiej w ciemno.
Pozdrawiam

Dziękuję za szybką odpowiedź. Pewnie nie było to moje ostatnie pytanie nie będę jednak nachalny. Czytam obecnie wszystko o Hvarze ale jak się czegoś nie doczytam to zapytam, bo chciałbym zobaczyć jak najwięcej i to również miejsc niekoniecznie opisanych w przewodnikach. Pozdrawiam
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 07.02.2011 22:46

zebik napisał(a):
Stary Chorwat napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Krzychooo... przeczytaj to, to.
Ja osobiście miasto Hvar jako miejsce zakwaterowania w sezonie odradzam.
Pozdrawiam

Miałbym pytanie. Na Hvar planuję przybyć koło 25.06. Nie mam zarezerwowanego apartamentu. Czy w tym terminie jest szansa dostania jakiegoś bezpośrednio po przybyciu. Będę z żoną a pobyt przewiduję na trzy cztery dni. Jest mi obojętne w jakiej miejscowości bo i tak nastawiam się na zwiedzanie a nie na plażowanie. Oczywiście wolałbym jakąś większą miejscowość by wieczorem można było uskutecznić spacery.

http://www.palaversic.com/
Jelsa - niedrogo w standardzie bez dopłaty klima.

Zebik dzięki może skorzystam, w każdym razie zanotowałem już. Pozdrav
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.02.2011 19:23

a w sumie to przykro ........ że nie ma, a może o nich nie wiemy? takich jak My bike maniaków :))) miałem przesłać zdjęcia ale żadnego odzewu :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.04.2011 13:41

Z pewnym opóźnieniem :oops: dorzuciłam Hvar wg Hepika, W 5 koni u wybrzeży Hvaru Wira955 i Smak i zapach Hvaru Akaszy na pierwszą stronę Klubu.
Jak mogłam się tak paskudnie ociągać... :oops:

Jeśli o kimś jeszcze zapomniałam, to proszę się tu wpisywać i upominać. Nie ogarniam wszystkiego :wink:

No i wreszcie udało mi się uzupełnić w całym wątku moje różne zdjęcia z Hvaru, które zeżarł fotosik :D
L4 jednak się na coś przydaje :wink:

Pozdrav :papa:
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 04.04.2011 18:37

Wiem, że do klubu jeszcze dołączyć nie mogę, bo dopiero w tym roku odwiedzimy tą piękną wyspę, ale zapytać chyba mogę co ;)?

Pytanie głównie do Pani Kasi...Pani Kasiu czy orientuje się Pani czy w Jelsie jest weterynarz? Jeśli nie to w którym mieście go znajdziemy? Może jakies namiary...doświadczeni ubiegłorocznym wyjazdem i niespodziewanym zapaleniem skóry naszej psiny wolimy już teraz zapisać sobie namiary. Oby to nie było konieczne, ale...nigdy nie wiadomo.

Z góry dziękuję.

Ps. mam nadzieję, że nie zaśmiecam Wam wątku, ale nie chciałam zakładać nowego wątku :roll:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.04.2011 19:33

Veterinarska stanica (przychodnia ewterynaryjna) jest w St.Gradzie. Poza centrum (Put Rudine). Należy jechać w stronę wioski o nazwie Rudina . Po lewej mija się boisko do piłki nożnej i jakieś 100 m dalej także po lewej stronie jest przychodznia (ostatni dom przy drodze).
Pozdrawiam
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 04.04.2011 20:16

Baaaaardzo dziękuję! Zapisane :)
Jednak mam nadzieję, że do St. Gradu będziemy jeździć w bardziej przyjemnych celach :) i oczywiście będziemy wypatrywali słynnej czerwonej budki ;)

A do klubu MWH zapiszemy się po powrocie, wpisowe oczywiście będzie w postaci jakieś ładnej fotki :) Póki co czytam wątek, notuję i podziwiam :)

Pozdrawiam Ania
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.04.2011 06:30

pocztówka28 napisał(a):Baaaaardzo dziękuję! Zapisane :)
Jednak mam nadzieję, że do St. Gradu będziemy jeździć w bardziej przyjemnych celach :) i oczywiście będziemy wypatrywali słynnej czerwonej budki ;)

To ja będę wypatrywać Polaków z psiakiem w Jelsie ;)
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 08.04.2011 08:15

Piękny jest ten Hvar, tyle miejsc do zobaczenia.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 08.04.2011 18:28

Masz rację. Jest piękny. Wielu jest takich, którzy tam zawitali i choć zwiedzili go dosyć dobrze to jednak nadal czują jakiś dziwny niedosyt kiedy o nim tylko pomyślą. Ja w każdym razie czuję ogromny, dlatego w tym roku wybieram się znowu na tą piękną wyspę. :)
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 08.04.2011 19:29

Basik_63 napisał(a):Masz rację. Jest piękny. Wielu jest takich, którzy tam zawitali i choć zwiedzili go dosyć dobrze to jednak nadal czują jakiś dziwny niedosyt kiedy o nim tylko pomyślą. Ja w każdym razie czuję ogromny, dlatego w tym roku wybieram się znowu na tą piękną wyspę. :)

Coś mi się wydaje,że kolejna wizyta niewiele Ci pomoże i niedosyt będzie jeszcze większy :) . My w każdym razie tak mieliśmy. :D .Dwa razy po dwa tygodnie intensywnego zwiedzania tylko niedosyt spotęgowały.

Szkoda tylko,że z Olsztyna mamy tam tak daleko, zawsze kiedy jadę, zazdroszczę tym z południa.

:D
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 08.04.2011 19:50

SVIBANJ napisał(a):Szkoda tylko,że z Olsztyna mamy tam tak daleko, zawsze kiedy jadę, zazdroszczę tym z południa.

:D

Fakt, my z południa jesteśmy uprzywilejowani. Chyba że ktoś jeździ nad Bałtyk. W zeszłym roku sąsiad jechał do Łeby 12 godzin, czyli mniej więcej tyle, w ile można dojechać od nas nad Adriatyk :).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.04.2011 20:21

SVIBANJ napisał(a): Szkoda tylko,że z Olsztyna mamy tam tak daleko, zawsze kiedy jadę, zazdroszczę tym z południa.

SVIBANJ, czegoś tu nie rozumiem - Ty jesteś w końcu z Olsztyna czy z Krakowa? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone