napisał(a) maslinka » 28.07.2011 13:39
Paweł_ko, tak się składa, że byliśmy na wszystkich trzech campingach (z tym, że w Dubie tylko w odwiedzinach
), więc mam porównanie.
Camp Luka w Dubie - zdecydowanie najtańszy, również najmniejszy, co nie zmienia faktu, że najwięcej tam miejsca. Może być problem z cieniem i nie leży bezpośrednio nad morzem, trzeba dojść jakieś 300 metrów do plaży. Poza tym wygląda sympatycznie i ma czyste toalety.
Jeśli chodzi o o Divną, to tam jest właśnie największy problem z sanitariatami. Prysznice są otwarte dopiero od 17:00, a toalety nie grzeszą czystością i estetyką...
Na campingu jest dosyć gęsto, ale byliśmy tam dwa razy, w lipcu i w sierpniu (bez rezerwacji) i miejsce się znalazło. Wszystkie niedociągnięcia rekompensuje fakt mieszkania na cudnej plaży. Dla tej plaży warto, ale moim zdaniem nie dłużej niż 3 noce. Nawet przebywanie w raju może się znudzić, jak nie masz dostępu do prysznica
Takie jest moje zdanie. Mimo wszystko pobyty tam wspominam bardzo miło i z sentymentem.
Natomiast największą zaletą campingu Vrila w Trpanju jest właśnie bliskość Trpanja. Półgodzinny spacerek i jesteś w urokliwym miasteczku. Plaża na campie bardzo ładna. Minusem tego miejsca jest jeden budynek toalet, w dodatku nieszczęśliwie umiejscowiony na końcu campingu, więc jak się rozbijesz po drugiej stronie, masz pięciominutowy spacer do kibelka (można nie zdążyć
)
O tym campie szczegółowo pisałam
tutaj. Możesz sobie zobaczyć też zdjęcia samego Trpanja.
Pozdrawiam