Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jedna noc na Hvarze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joasiasok
Croentuzjasta
jedna noc na Hvarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 13.05.2010 21:55

Witam, nie mam doswiadczenia kempingowego, a w tym roku chcemy z Breli, (gdzie bedziemy mieć bazę) wybrać się na 2 dni na Hvar (odkładamy z roku na rok..eh..) Nasza 5 latka ma obiecany nocleg pod namiotem, sprzęt jest, tylko ja nie mam pojęcia czy powinnam rezerwować miejsce na jedną noc? Czy poprostu jechac i szukać? Nie ma problemu z rozbiciem sie na jedną noc? Dzieki za wskazówki
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.05.2010 22:36

Joasiu, byliśmy na Hvarze pod namiotem dwa razy. Nie ma żadnej potrzeby rezerwowania miejsca na campingu. Polecam miasteczko Jelsa, przed którym są 3 campy. 3 lata temu byliśmy na Grebisće - tutaj stronka internetowa, a tutaj trochę o tym miejscu w mojej relacji.

W zeszłym roku spaliśmy na campie Holiday. Nie ma on swojej strony, ale możesz o nim poczytać we fragmencie relacji :D

Oba campingi godne polecenia, masz z nich średnio 15 minut spacerkiem do centrum Jelsy - urocza starówka, zresztą możesz sobie pooglądać na zdjęciach pod adresami, które Ci podałam.

Pozdrav.
malagosa
Odkrywca
camping w mieście Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 14.05.2010 00:57

W okolicy miasta Hvar trudno o kemping, tam znależliśmy tylko dwa: jeden dobrze oznaczony drogowskazami komfortowy Vira i drugi po drodze ze Starego Gradu do Hvar w miejscowości Milna z gorszym standardem ale swobodniejszym dostępem do morza. Bliżej Jelsy i Starego Gradu większy wybór. Zawsze bez rezerwacji.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.05.2010 04:35

Jest taki kemping, 5 km od Sućuraju - nazywa sie Mlaska. Charakteryzuje sie piaszczystą zatoką :)

Obrazek

Obrazek
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 14.05.2010 11:59

bardzo wam dziekuje za pomoc i namiary, chcemy zatrzymac sie tylko na jedna noc, moja corcia juz ćwiczy rozbijanie namiotu w pokoju - dla niej to wielka frajda (eh... miastowe dziecko :) ) a dla mnie wspomnienie licealnych wypadów nad morze...
maslinka, dzieki za namiary w ok. Jelsy, to miejscowość, którą typowałam na nocleg. Ciesze sie że w końcu wpadniemy w tym roku na Hvar, moze w przyszłym na całe wakacje? Bo jakos tak utkneliśmy na Riwierze Makarskiej

Powrót do Kempingi