Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak wracać, żeby cieszyć oczy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
strzeleckris
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzeleckris » 13.01.2012 19:52

Witajcie,
na początku czerwca będziemy wracać z Peljesac. Po drodze mamy zamiar na 2 dni odwiedzić Budapeszt. Nie chciałbym jechać autostradami, a drogami ciekawymi widokowo. Nie mogę do końca rozgryźć tej drogi przez BiH. Jak się tam jedzie, czy nie jest ekstremalna, ile potrwa przejazd z Orebic do Budapesztu (dziecko on pokładzie)? Czy ta droga ma sens właśnie w tym kierunku. Z góry dziękuję z odpowiedzi.

pozdrawiam wszystkich cromaniaków.

ps. Od kilku dni nie moge się oderwać od Waszych opowieści :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.01.2012 20:27

strzeleckris napisał(a):Czy ta droga ma sens właśnie w tym kierunku. Z góry dziękuję z odpowiedzi.

Jasne, że ma sens :D My tak zawsze wracamy. No może nie zawsze, bo w tym roku zrobiliśmy wyjątek (i tego żałowaliśmy ;)).

Rok temu w relacji nie wklejałam żadnych fotek z powrotu, ale dwa lata temu, jak wracaliśmy z Korculi (a wiec i przez Peljesac), dosyć dokładnie opisałam (i pokazałam) tę malowniczą trasę. Proszę bardzo :)

Jedźcie przez Bośnię i Hercegowinę, wrażenia - bezcenne :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.01.2012 21:32

Jedź śmiało przez BiH, trasa jest piękna.

TU jest krótki opis . Jak masz zamiar (podobnie jak my) zatrzymywać się dość często na podziwianie widoków, zjedzenie obiadu, odpoczynek to trasa do Budapesztu może Ci zająć z 12 godzin.
pozdrav
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.01.2012 21:39

Droga piękna i ciekawa, wpadnij przed. B. na jakieś baseny termalne, urozmaicą i uatrakcyjnią urlop
strzeleckris
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzeleckris » 13.01.2012 21:51

Dziękuję pięknie. Widzę, że na tym forum zawsze można liczyć na pomoc. Miód na na moje serce te widoki, ta zieleń, te opowieści...ehhh byle do maja. Już wiem zatem jak będziemy wracać. :P

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone