tigrunia napisał(a):Jurek napisał(a):Nie rozumiem dlaczego puszczacie chłopaka z Bydgoszczy przez Łódź? Dla mnie to paranoja!!!! To tak jak ja bym jechał z Gniezna do Splitu przez Łódź!! Poprosił bym o rozsądne wytłumaczenie warianty trasy przez Łódź! Na odcinku do Wiednia już ma 150km w łeb.
Dziesięć razy byłem w Cro i zawsze jadę przez Wrocław! Jakoś żyje i mam się dobrze. Zaraz napiszecie, że Wrocław bebe. A odcinek z Łodzi do Żywca jaki jest? Może jest już autostrada, a ja o tym nie wiem.
O przepraszam! Raz jechałem przez Niemcy, tylko 500km w łeb!!!!!
Jak długo jedziesz z Gniezna do Splitu?
Gal napisał(a):Jazda np. z Bydgoszczy/Torunia przez Niemcy jest korzystna z uwagi na szybki przejazd Niemcy-Austria.
Ten wątek aby uciekać na Zachód już był - w latach 70-80
Ale.. nadkładamy sporo km.
I nie uważam, że jazda przez Łódź jast totalną masakrą.
Ale to moje zdanie
Zależy o jakiej porze przez Łódź sie będziesz przebijać.
Jeśli w szczycie to porażka. Jeśli wczesnym rankiem, wieczorem lub nocą to OK.
Moja trasa: Bydg-Ino-Konin na A2 - zdecydowanie najgorszy odcinek (100km) z całej trasy.
Dalej autostradą A2 na Łódz /zjazd Emilia/ i do samego Cieszyna b. dobra droga.
Przez Wrocek może ciut szybciej... nie jechałem.
Pozdro!
_WALDI_ napisał(a):Wiem że temat był poruszany już pewnie milion razy ale niestety nie mam za dużo czasu do spędzenia przy komputerze i do wyjazdu też zostało mi kilka dni wyjeżdżam w okolicach 8/9.09 I z tego powodu mam wielką proźbę do zawodowców co byli już dobrych kilka razy. Z góry mówię że nie byłem jeszcze za granicą sam jadąc. Jak byście mogli mi napisać jak najlepiej jechać z Bydgoszczy do Splitu. Na co uważać gdzie co kupować (winiety itp.) bo przeczytałem już sporo wątków na tym forum ale jest tego tu tyle że mam mętlik w głowie ! Aha I jaką walutę na drogę zabierać czy wystarczy same Euro i Visa ??
fota napisał(a):_WALDI_ napisał(a):Wiem że temat był poruszany już pewnie milion razy ale niestety nie mam za dużo czasu do spędzenia przy komputerze i do wyjazdu też zostało mi kilka dni wyjeżdżam w okolicach 8/9.09 I z tego powodu mam wielką proźbę do zawodowców co byli już dobrych kilka razy. Z góry mówię że nie byłem jeszcze za granicą sam jadąc. Jak byście mogli mi napisać jak najlepiej jechać z Bydgoszczy do Splitu. Na co uważać gdzie co kupować (winiety itp.) bo przeczytałem już sporo wątków na tym forum ale jest tego tu tyle że mam mętlik w głowie ! Aha I jaką walutę na drogę zabierać czy wystarczy same Euro i Visa ??
Jeśli chodzi o samą drogę, to zdecydownie polecam przez Wrocław-Boboszów... Dlaczego właśnie tak? Wyjeżdżam między 24 a 1 w nocy, i bez pośpiechu, z jednym postojem 20 minutowym za Wrockiem, przejżdżam tą trasę w około 5,5 godziny... Myślę, że nawet w nocy nie przejedziesz tej trasy kierując się na Cieszyn... ale są to tylko moje przypuszczenia... niech się wypowiedzą mieszkający w Toruniu.
Pozdrówka
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi