Janniko - również byłem w Sarti w ubiegłym roku i szczerze polecam to miejsce i okolice.
Byłem tam na przełomie sierpień/wrzesień, kwaterka znaleziona na miejscu, bez wcześniejszej rezerwacji za 30 EUR (2 os dorosłe +2 dzieci)
bobemce napisał(a):
Czasu jeszcze dużo, ale ekipa się powoli też zaczyna grzać na wyjazd. Jest nas trochę, w 2009 roku wyjechaliśmy na Korcule w dziesięć osób. W tym roku może być nas jeszcze więcej... Sądzę, że informacja dot. naszej liczności też może być przydatna w kontekście udzielania dalszych porad
HELP!!!
bobemce napisał(a):primo: @janniko gdy tylko wyczytałem, że bardzo podobało Ci się na Thassos ... Którą miejscowość wybrać? Którą polecasz?
bobemce napisał(a):secundo: ludzie! dokąd jechać do tej Grecji????? Kiedy patrzę na oferty biur podróży, to mi się odechciewa, bo tam jest niebagatelnie drogo...
bobemce napisał(a): Jest nas trochę ... dziesięć osób. W tym roku może być nas jeszcze więcej...
bobemce napisał(a):secundo: ludzie! dokąd jechać do tej Grecji????? Kiedy patrzę na oferty biur podróży, to mi się odechciewa, bo tam jest niebagatelnie drogo
bobemce napisał(a):Jazda samochodem to też w pewnym stopniu harakiri chyba, przecież to ogromna odległość, dwa razy dalej jak do Chorwacji
bobemce napisał(a):jak tam jest z kwaterami prywatnymi?
bobemce napisał(a):Co sądzicie o próbie dostania się na Peloponez promem z Ancony z Włoch do Patras? Wychodzi zdecydowanie mniej kilometrów. ANEK Lines dają w tej chwili rabat 50% na rezerwację, więc koszty, śmiało powiem, są niewielkie. 67 euro od osoby, licząc, że każdy zrzuca się na opłacenie samochodu na promie....
bobemce napisał(a):Z Patras potem trzeba już się dostać tam, dokąd wyjedziemy. Myślę o wyspach, jakoś Chorwacja mnie do nich przekonała
Krystof napisał(a):janniko - w zeszłym roku byliśmy na środkowym palcu;
podsumowanie mogło by wyglądać tak:
- jest bajecznie pięknie
- plaże (w okolicach Sarti) najpiękniejsze, jakie w życiu widziałem (obejrzyj w necie zdjęcia "plaży pomarańczowej" www.panoramio.com/photos/original/6940407.jpg)
- zwiedzać nam się palca nie chciało, bo:
* mieliśmy w perspektywie dotarcie do Aten
* było gorąco, wszędzie daleko, a drogi kręte
polecam:
- na pobyt jednotygodniowy
- osobom lubiącym morze, plażę, lenistwo i dobre kebaby
- zrobić zakupy w Lidlu na początku palca, bo im dalej w stronę paznokcia, tym ceny mocniej odbiegające od standardowych
- pierwszy tydzień z mojej relacji:
forum/viewtopic.php?t=25196&highlight= ...
- ... i apartamenty, w których mieszkaliśmy i do których jest w niej link
Krystof
a no nie umiesz ;@)chyba nie umiem czytać, ale nie znalazłem linka do apartamentów
Piotrek_B napisał(a):Dobre stronki z połączeniami i cenami na Dodekanez, Cyklady i Wyspy Jońskie:
www.ferries.gr
www.greekislands.gr
bobemce napisał(a):... Zakhyntos ...
Najwyżej poszukam czegoś na Peloponezie...
bobemce napisał(a):Piotrek_B napisał(a):Dobre stronki z połączeniami i cenami na Dodekanez, Cyklady i Wyspy Jońskie:
www.ferries.gr
www.greekislands.gr
Przy najszczerszych chęciach nie znalazłem połączeń na Zakhyntos W ogóle, to mam wrażenie, że w przypadku niektórych opcji na tych stronach, to są dla mnie "ukryte" (czytaj: nie, nie jestem ciemny, to po prostu nie działa )
Najwyżej poszukam czegoś na Peloponezie.
pzdr
janusz.w. napisał(a):Np. na tej stronie:
http://greekferries.forth-crs.gr/englis ... outesTable
http://paleologos.forth-crs.gr/english/ ... outesTable
wpisujesz port Kilini i Zakynthos (sprawdziłem, działa)
pozdr