Witam. Korzystając z dobrodziejstw współczesnej cywilizacji postanowiłem zareklamować nieco miasteczko Grebastica. Nie znalazłem zbyt wiele informacji na temat tej miejscówki na forum więc po krótce napisze kilka słów a być może będą one inspiracja dla szukających i jeszcze nie zdecydowanych. Piszę poniższy tekst siedząc przy plaży w kafejce zainspirowany grupą rodaków którzy własnie przyjechali z miejscowości obok i są zachwyceni okolica. Od razu nadmieniam że nie jest to miasteczko dla szukających atrakcji,intensywnego nocnego życia czy lansu na lokalnym deptaku. Tekst ten kieruję raczej a może przede wszystkim do rodzin z małymi dziećmi.Kwatera w której jesteśmy to dom Pana Jerco Banovac ,Może to i nie Hilton ale jest wszystko co do urlopowej egzystencji jest niezbędne.Apartament z dwoma osobnymi pokojami,kuchnia,łazienka.Co najbardziej istotne do plaży mamy odcinek...hmmm...ok 15 metrów,plaża z drobnych kamyczków, zejście łagodne a woda jak to w Chorwacji klarowna i ciepła. W pobliżu dwa sklepy,stragan z owocami,pizzeria,knajpka,plac zabaw,lodziarnia.Wszystko co potrzeba jest pod ręką a jednocześnie nie ma zbyt wielu możliwości na rozwinięcie inspiracji dla latorośli na obciążenie budżetu wakacyjnego dla rodziców. Jest to wioska w środkowej Dalmacji więc stanowi też fajną bazę wypadową do wycieczek.Jestem tu już drugi raz i polecam tę wioseczkę bo czytając opinie na temat Grebasticy nie znalazłem szerszego opisu a być może komuś on posłuży do podjęcia decyzji. Pozdrawiam
P.S. Dodałbym kilka fotek ale moja wiedza jakoś ogranicza mnie w tej czynności.