Re: Byłem 20.08, Potwierdzam.
napisał(a) Mandrytka » 24.09.2010 20:10
cieszę się, że ktoś już skorzystał z podanego noclegu w Słowenii.
A'propos pociągów, to mi one nie przeszkadzały, bo w Polsce mieszkam od dziecka w domu 30m od trasy kolejowej.
Poza tym, to atmosfera panuje tam trochę magiczna, nawet to, co mówisz o mięsach pieczonych na grzejniku
pozdrawiam
Mandrytka
Kenny napisał(a):Mandrytka napisał(a):Jechałam od świtu z Wrocławia i założyłam sobie, że robię przerwę w podróży. Znalazłam bardzo miły nocleg w Słowenii.
Jeśli jedziecie autostradą Wien-Graz-Maribor E59, to tuż za granicą z Austrią jest miejscowość Sentilj. Tam trzeba zjechać z autostrady i wyjechać z miejscowości w kierunku południowym na Pesnicę. Około 5-7km dalej jest drogowskazik na prawo do "Gostilna Brumen", jedzie się przez tory kolejowe i pod górkę, coś w rodzaju rancza i tawerny, gdzie można zjeść różne smakołyki. Nocleg dla mnie i dwójki dzieci kosztował 45 ojro ze śniadaniem. Noc cicha i spokojna, a rano widok na piękne góry, pieją kury pieją. Sniadanie full serwis i jeszcze pani gospodyni przynosi owoce ze swojego ogródka. Znakomicie mówi po angielsku.
Podaję dane kontaktowe, lepiej zadzwonić wcześniej i zarezerwować, chociaż ja wpadłam tam znienacka
w piątek wieczór:
Gostilna Brumen
Imex Brumen in drugi d.n.o.
2211 Pesnica pri Mariboru
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pltel. 00386 2651 5281, mobi: 00386 41 50 20 60
Wykorzystałem informację "Mandrytki" i przenocowałem u Pani Dragicy Brumen jadąc do Trogiu 2.08 z ominięciem słoweńskich autostrad.
Jak komuś niepotrzebne kafelki du.....relki w łazience, tylko czyste łóżko za 30 EUR od dwóch osób, ze śniadaniem w rodzinnej atmosferze i średni agroturystyczny standard , to polecam. Warto zamówić na kolację płytę z mięsem i wędliną. Nam bardzo smakowała. Jedynym mankamentem jest kilkukrotny w ciąg nocy hałas przejeżdżających w dolinie pociągów.
Gospodyni jest przedstawicielką dystrybutora grzejników c.o. wodnych aluminiowych i stalowych płytowych. Poszukuje kontaktów handlowych.