Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie jechac z dziecmi

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sadka
Autostopowicz
gdzie jechac z dziecmi

Nieprzeczytany postnapisał(a) sadka » 07.03.2006 09:37

chce jechac z dwojka dzieci 8 i7 lat niewiem gdzie
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 07.03.2006 10:16

Moim skromnym zdaniem z tak dużymi dziećmi to naprawdę wszędzie nie widzę żadnego problemu. Dwukrotnie byłem z o wiele młodszymi
( 2-6 lat ) i radziły sobie dobrze w tym roku również zabieram moje najmłodsze które w dniu wyjazdu będzie kończyło rok :D :D .
Już nie mogę się doczekać pozdrawiam i życzę udanych wakacji w cro.
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 07.03.2006 10:18

Oczywiście ,że wszędzie!
I nie upieraj się przy plażach piaskowych. Dzieciaki świetnie sobie radza na żwirku.
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 07.03.2006 10:42

sadka napisał(a):chce jechac z dwojka dzieci 8 i7 lat niewiem gdzie

Myśle jak koledzy , ale jezeli szukasz piasku , to Hotel Funimation Zadar**** ( all inclusive) z mini parkiem wodnym. niestety bardzo drogi.
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 07.03.2006 11:38

Ja również byłabym wdzięczna za podpowiedź w tym zakresie. Niestety z własnej autopsji mogę tylko powiedzieć, że jest zasadnicza różnica dla niektórych dzieci jesli chodzi o rodzaj plaży. Myślałam, że moje 2-letnie dziecko DOSYĆ fajnie bawiło się kamyczkami, ale gdy później wyjechałam z nim nad piaszczysty brzeg polskiego jeziora - różnica była zaskakująca. Dziecka jakby nie było... tak wspaniale organizował sobie czas z innymi dziećmi w piasku. Tak więc proszę nie pisać, że nie ma różnicy.
Dodam również, że takiego samego zdania byli moi znajomi, którzy z tego samego powodu codziennie dojeżdżali ze swoją 2-letnią córeczką z Krku na plaże Baśki, bo mimo odległości była choć trochę piaszczysta i dziecko potrafiło się tam czymś zająć.

pozdrawiam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.03.2006 12:48

ja wiem z doświadczenia że w zasadzie nie było różnicy w zabawie pomiędzy piaszczystymi fragmentami plaży w Basce i żwirowymi (90%). Pojechałem 2 lata temu małą miała 1,5 roku do Duce na piaszczystą - byliśmy 15 minut i mała miała wtarty w oczy piach i był ryk. Od tego czasu jeździmy na żwirowe i jest oki. A kwestia zabawy - być może - ale inne warunki też mogły mieć wpływ - np możliwość dogadania się Twoich dzieciaków z innymi po polsku
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 07.03.2006 13:55

Sadka - a jakie masz oczekiwania od miejsca w CRO do którego chciałabyś jechać.

jeśli kryterium wyboru są plaże to:
Z miejsc w których byłem piasek jest w Kamporze na wyspie Rab
Duża piasczysta i płytka plaża.

W ubiegłym roku dzieci niewiele starsze od Twoich wyśmienicie bawiły się na Rabie w m. Suha Punta (plaża żwirkowo-kamienno-skałkowa) - mieszkaliśmy w Kamporze.
Na Rabie masz duże piaszczyste plaże również w m. Lopar - "kombinat" turystyczny.
Znajomi podczas naszego wspólnego pobytu na Krku jeździli z dziećmi do Punatu - podobno też fajne plaże dla dzieciaków.

Fajna plaża dla dzieci była również w Simuni na Pagu.

Kurde za chwilę okaże się, że w jednym temacie opiszemy całą CRO.

Trochę opisów i zdjęć masz na mojej stronce
www.mojachorwacja.boo.pl
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 07.03.2006 23:45

toudee napisał(a):
Trochę opisów i zdjęć masz na mojej stronce
www.mojachorwacja.boo.pl

- że nieśmiało spytam -czym robiłeś fotki? To a propos tematu:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=121103
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 08.03.2006 08:25

A ja Wam powiem że w zeszłym roku byliśmy pierwszy raz w Chorwacji z 3,5 letnią córką. Nabrało dziecko wiaderek ... foremek ... łopatkę ... z nadzieją że będzie robićzamki z piasku (znała to znad naszego polskiego morza) My mieliśmy dylemat - powiedzieć małej co tam będzie na plaży czy nie? W końcu nie powiedzieliśmy - miała frajdę jak pakowała te wszystkie klamoty. A na miejscu co prawda nie robiła babek z piasku - ale rewelacyjnie bawiła się kamykami - z większych robiła zamki - a mniejsze przesypywała z miejsca na miejsce. Ani razu nie wspomiała o piasku - i bawiła sią super.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 08.03.2006 08:57

To trochę nie na temat ale skoro pytasz autor wątku chyba nam wybaczy
Who napisał (-a):
- że nieśmiało spytam -czym robiłeś fotki? To a propos tematu:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=121103

Olympus Camedia C-5000, zdjęcia podwodne z wykorzystaniem obudowy Olympus PT 019.

Chociaż teraz marzy mi się Olek 7070 + obudowa PT 027. Pewnie teraz są lepsze aparaty ale na obudowę Ikielite mnie nie stać, a pewnie taką obudowę musiałbym kupić do innego aparatu.
sadka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sadka » 08.03.2006 19:12

bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi zdecydowałem się na Pulę ośrodek HORIZONT z basenem a jak będzie zobaczymy pozdrawiam

Powrót do Chorwackie ABC

gdzie jechac z dziecmi
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies