napisał(a) dradler » 01.09.2010 14:32
W tym roku wykupiłem assistance na zagranicę w Warcie i byłem pewien odpowiedniej pomocy w przypadku kolizji czy awarii.
W trakcie przejazdu przez BiH bylem poszkodowanym uczestnikiem kolizji drogowej - sprawcą był obywatel BiH.
Zadzwoniłem do Warty i tu konsternacja Pani przyjęła zgłoszenie, po czym upewniwszy się, że samochód może kontynuować jazdę, odesłała mnie na linię dla likwidacji szkód gdzie z kolei miły Pan na moją sugestię o pomoc prawną, poinformowała mnie abym ustalił dane sprawcy i ubezpieczyciela i zadzwonił ponownie. Ponowny telefon odebrała Pani, która po usilnych poszukiwaniach stwierdziła, iż nie towarzystwo ubezpieczeniowe sprawcy nie jest reprezentowane w Warcie,
podając Mi równocześnie telefon do Polskiej Izby Ubezpieczeń poinformowała Mnie, iż muszę sprawdzić kto reprezentuje Bośnię w Polsce i dalej radzić sobie sam. Telefony z Bośni do Polski kilkadziesiąt minut - koszty, i tyle o assistance w Warcie.
Jeszcze jedno w Polskiej Izbie Ubezpieczeń poinformowano mnie, że Bośni w Polsce nikt nie reprezentuje.
Teraz czekam na dobrą wolę ubezpieczyciela sprawcy i wypłatę odszkodowania.
Pozdrawiam wszystkich i nie życzę takich przygód.