Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2010 19:59

michalek_101 napisał(a):gdzie można ubezpieczyć się (samochód + pasażerowie ) coś jak kiedyś wojażer ?.

Dotychczas kupowałem w WARCIE takie coś: www.warta.pl/dynamic/common/Artykul.jsp ... active=384
Jak to działa w praktyce tego nie wiem bo na szczęście nie musiałem wypróbowywać.
Sprzedają to na 14 lub 30 dni.
Najtańszy pakiet STANDARD 30-to dniowy kosztował w ub. roku 65 zł.
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 29.05.2010 15:59

Panie i Panowie - tylko ADAC - na całej trasie bez problemu, karta ważna 1 rok - koszt 83,50euro. Mozna dokupić ubezpieczenie podróżne - nie pamiętam dokładnie - od 20-50euro - ta najniższa kwota - to zwrot za wizyte u lekarza dla właściciela karty - obejmuje całą jego rodzinę :) Za 50euro - to nawet leczenia szpitalne - do kosmicznych stawek w Euro. ale uwaga- nie działa w PL i NIemczech. Karta jest na kierowcę, nie na pojazd. Także, czym jedziesz - jesteś ubezpieczony!!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.07.2010 07:22

michalek_101 napisał(a):Witam kurcze ale się narobiło z tym PZU rok temu wykupiłem wojażera i wszystko było ok a w tym wojażera nie ma :)

Jak to nie ma 8O :?:
Jest. Za 2 osoby, na 14 dni w wersji Lux, suma gwarancyjna 20 tys. euro, suma na NW - 4 tys. euro, = 115 zł. ( bez żniżek)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 17.07.2010 07:55

Też chciałem wykupić "wojażera" na 10 dni i Pani w PZU powiedziała że od czerwca jest tylko na rok. Cena ponad 200 zł.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2010 20:48

Najlepsze, moim zdaniem, warunki assistance daje Warta. Na krótko - Podróżnik 15 i 30. Ja wykupiłam u nich pakiet Złoty+ i zapłaciłam za rok 100zł. (Mam u nich OC). W dodatku rozłożyli mi na 4 raty, więc wydatek przed wyjazdem niewielki. Ubezpieczenie, oprócz holowania, obejmuje też awarię pojazdu nawet przed moim domem, bo nie ma limitu kilometrów.

Poczytajcie na ich stronie. Chyba warto. Mam nadzieję, że nie będę musiała się przekonać na własnej skórze.

W zeszłym roku wykupowałam w PZU, ale nie mają już chyba na krótsze terminy niż rok.
Pozdrawiam.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 19.07.2010 11:55

Kevlar napisał(a):Też chciałem wykupić "wojażera" na 10 dni i Pani w PZU powiedziała że od czerwca jest tylko na rok. Cena ponad 200 zł.

Wkradł sie tu mały błąd. Wojażer to ubezpieczenie turystyczne dla ludzi na pokrycie kosztów leczenia. Ty zapewne chciałeś wykupić będące w sprzedaży w zeszłym roku moto assistance. Tego ubezpieczenia teraz już faktycznie nie ma bo wchłonięte zostało do czegoś co się nazywa PZU Auto Pomoc. W wariancie super od tego roku jest dostępne również na całą Europę. To ubezpieczenie dostępne jest na rok. Obydwa te ubezpieczenia kupowałem w zeszłym tygodniu więc z całą pewnością tak jest.
Pozdrawiam
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 19.07.2010 12:26

Polecam Liberty Direct premium asistant 90 pln na rok Full Wypas To jest dodatkowe do polisy AC + OC która razem kosztuje śmieszne pieniądze 1200 pln. Wymiana szyby bez utraty zniżek przerabiałem w tym roku.
oz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) oz » 01.09.2010 12:28

Wyciąg z
Ogólne Warunki Ubezpieczenia
PTU Auto Assistance Plus

3) holowanie ubezpieczonego pojazdu - zorganizowanie i pokrycie kosztów holowania unieruchomionego ubezpieczonego pojazdu do:
a) najbliższego warsztatu, wybranego przez Centrum Alarmowe PTU, mogącego dokonać prowizorycznej lub ostatecznej jego naprawy w przypadku braku możliwości usprawnienia pojazdu na miejscu zdarzenia. Gdy zdarzenie zaszło poza godzinami pracy warsztatu odholowanie pojazdu nastąpi na wybrany przez Centrum Alarmowe PTU parking, a następnie do wybranego przez Centrum Alarmowe PTU warsztatu mogącego dokonać naprawy pojazdu,
albo
b) do miejsca zamieszkania ubezpieczonego, wskazanego przez właściciela pojazdu,
albo
c) dowolnie wskazanego miejsca (tylko Wersja LUX i FLOTA),

Warto się zastanowić :wink:
dradler
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dradler » 01.09.2010 14:32

W tym roku wykupiłem assistance na zagranicę w Warcie i byłem pewien odpowiedniej pomocy w przypadku kolizji czy awarii.
W trakcie przejazdu przez BiH bylem poszkodowanym uczestnikiem kolizji drogowej - sprawcą był obywatel BiH.
Zadzwoniłem do Warty i tu konsternacja Pani przyjęła zgłoszenie, po czym upewniwszy się, że samochód może kontynuować jazdę, odesłała mnie na linię dla likwidacji szkód gdzie z kolei miły Pan na moją sugestię o pomoc prawną, poinformowała mnie abym ustalił dane sprawcy i ubezpieczyciela i zadzwonił ponownie. Ponowny telefon odebrała Pani, która po usilnych poszukiwaniach stwierdziła, iż nie towarzystwo ubezpieczeniowe sprawcy nie jest reprezentowane w Warcie,
podając Mi równocześnie telefon do Polskiej Izby Ubezpieczeń poinformowała Mnie, iż muszę sprawdzić kto reprezentuje Bośnię w Polsce i dalej radzić sobie sam. Telefony z Bośni do Polski kilkadziesiąt minut - koszty, i tyle o assistance w Warcie.
Jeszcze jedno w Polskiej Izbie Ubezpieczeń poinformowano mnie, że Bośni w Polsce nikt nie reprezentuje.
Teraz czekam na dobrą wolę ubezpieczyciela sprawcy i wypłatę odszkodowania.
Pozdrawiam wszystkich i nie życzę takich przygód.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.09.2010 08:13

O rany!
W Dubrovniku demolowali ci drzwi
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29912
w BiH kolizja...moze jakas dłuższa relacja z wakacji;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.09.2010 08:20

dradler napisał(a):W tym roku wykupiłem assistance na zagranicę w Warcie ...

My tez takowe u nich wykupilismy na 15 dni za 45 zeta. Jak czytam to cale szczescie, ze nie musielismy z niczym do nich dzwonic ...
sławeka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławeka » 02.09.2010 08:36

piotrulex napisał(a):

My tez takowe u nich wykupilismy na 15 dni za 45 zeta. Jak czytam to cale szczescie, ze nie musielismy z niczym do nich dzwonic ...

Sam mam to ubezpieczenie i nie liczę na zbyt wiele. Bo jak tu liczyć na full opcję jak składka wynosi 45 pln. Niestety tak to jest że jak coś ma być na dobrym poziomie to nie można oczekiwać że będzie to udostępnione w wariancie free.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.09.2010 08:52

sławeka napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Sam mam to ubezpieczenie i nie liczę na zbyt wiele. Bo jak tu liczyć na full opcję jak składka wynosi 45 pln. Niestety tak to jest że jak coś ma być na dobrym poziomie to nie można oczekiwać że będzie to udostępnione w wariancie free.

Jakby co to żądaj przynajmniej tego co jest w OWU.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.09.2010 08:54

hepik napisał(a):O rany!
W Dubrovniku demolowali ci drzwi
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29912
w BiH kolizja...moze jakas dłuższa relacja z wakacji;)

Ale może jak winetu skończy, co?
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 02.09.2010 17:47

piotrulex napisał(a):

dokładnie to samo pomyślałam, bo tez mieliśmy ubezpieczenie z Warty, z tym że za 60 zł....... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi