Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przygoda w Dubrovniku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dradler
Plażowicz
Przygoda w Dubrovniku

Nieprzeczytany postnapisał(a) dradler » 01.09.2010 14:04

Witam.
Poszukuję informacji na temat polskiego samochodu typu furgon posiadającego na karoserii reklamy szkieł korekcyjnych i soczewek kontaktowych.
W dniu 20.08.2010 w godzinach wieczornych na podziemnym parkingu w Dubrowniku kierowca tego samochodu parkującego obok, podczas wyjazdu z miejsca parkingowego uszkodził mi drzwi lewe przednie i tylne.
Kierowca bardzo się spieszył i nie zdążył zostawić swoich namiarów.

Pozdrawiam wszystkich crom@ni@ców.
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 01.09.2010 14:12

Szczerze... pomimo, że Ci współczuje, odpuść. Nawet jeśli się dowiesz i dojdziesz tego kto to taki, to co zrobisz? wklepiesz mu czy co, bo chyba nie łudzisz się, że jakakolwiek ubezpieczalnia wypłaci Tobie kasę. Musiałbyś mieć protokół z oględzin miejscowej policji, następnie tłumaczenia tegoż dokumentu. Na moje oko "stało się" a życie toczy się dalej...

pozdrawiam
dradler
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dradler » 01.09.2010 14:35

Protokół mam, a sprawcy chcę tylko uświadomić, że nawet za granicą kultura obowiązuje i nie do końca jest anonimowym.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 01.09.2010 15:26

dradler napisał(a):Protokół mam, a sprawcy chcę tylko uświadomić, że nawet za granicą kultura obowiązuje i nie do końca jest anonimowym.

Jesteś pewien że to on , przy wyjeździe raczej mało prawdopodobne uszkodzić oboje drzwi , może on odjechał a ktoś nieudolnie chciał zaparkować obok i zwiał :)
dradler
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dradler » 01.09.2010 15:45

Dzięki uprzejmości właściciela obejrzałem nagrania z monitoringu,
po wyjeździe "szkieł kontaktowych" nikt nie wjeżdżał, szkoda tylko że nie było widać nr rej.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 01.09.2010 15:59

dradler napisał(a):Dzięki uprzejmości właściciela obejrzałem nagrania z monitoringu,
po wyjeździe "szkieł kontaktowych" nikt nie wjeżdżał, szkoda tylko że nie było widać nr rej.

Chyba że tak , mogłeś o tym wspomnieć bym się nie wysilał :D
A monitoring do du.. :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.09.2010 09:11

Popieram Twoje poszukiwania i nie odpuszczaj !!!!! uwagi typu "daruj sobie" pasują do w-ciela owego furgonu..................... życzę odnalezienia i doprowadzenia do ukarania sprawcy bo chamstwo i bezczelność powinno się tępić !!!!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.09.2010 09:55

dradler napisał(a):Witam.
Poszukuję informacji na temat polskiego samochodu typu furgon posiadającego na karoserii reklamy szkieł korekcyjnych i soczewek kontaktowych.
W dniu 20.08.2010 w godzinach wieczornych na podziemnym parkingu w Dubrowniku kierowca tego samochodu parkującego obok, podczas wyjazdu z miejsca parkingowego uszkodził mi drzwi lewe przednie i tylne.
Kierowca bardzo się spieszył i nie zdążył zostawić swoich namiarów.

Pozdrawiam wszystkich crom@ni@ców.

Witam

Podczas naszych wakacji
13-15 Zadar okolice
15-20 Baska Krk okolice
20-25 Porec Istria okolice
widzialem auto typu kombi z reklama szkiel kontaktowych

Niestety niec wiecej nie jestem w stanie powiedziec ...

Szukaj dalej, powodzenia :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.09.2010 10:59

dradler napisał(a):Dzięki uprzejmości właściciela obejrzałem nagrania z monitoringu,

A markę tych szkieł korekcyjnych to pamiętasz?

I w jaki spoób uszkodził Ci te drzwi, bo jak 2 cm rysa, to się nie wygłupiaj...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.09.2010 11:01

ciekawe podejście !!! chodzi o zasadę ............ gratuluję sposobu myślenia czyli ukraść 50zł jest ok. i po chrześcijańsku natomiast 1000zł już nie ...........
hm pewnie chodzi o wybaczanie, to też po chrześcijańsku ...........
dradler
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dradler » 02.09.2010 20:41

Szukam dla zasady.
Uszkodzenia to nie zadrapania.
Przednie w dolnej części przy słupku uderzone zderzakiem, wgniecenie 15x10cm głębokie 2 cm - kwalifikują się do wymiany, tylne w dolnej części na środku dwa wgniecenia punktowe.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 03.09.2010 22:01

dradler napisał(a):Szukam dla zasady.
Uszkodzenia to nie zadrapania.
Przednie w dolnej części przy słupku uderzone zderzakiem, wgniecenie 15x10cm głębokie 2 cm - kwalifikują się do wymiany, tylne w dolnej części na środku dwa wgniecenia punktowe.

czy mozesz opisac lub pokazac fotke wgniecenia punktowego ?
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 04.09.2010 09:02

Jak bym miał za każdym razem obchodzić auto po zaparkowaniu, to by mi życia nie starczyło. Zadrapania rysy wgniecenia to normalka.
To ty lepiej do Paryża nie wjeżdżaj, bo tam nikt z twoim samochodem pieścić się nie będzie.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 04.09.2010 10:32

skywalker_01 napisał(a):Jak bym miał za każdym razem obchodzić auto po zaparkowaniu, to by mi życia nie starczyło. Zadrapania rysy wgniecenia to normalka.
To ty lepiej do Paryża nie wjeżdżaj, bo tam nikt z twoim samochodem pieścić się nie będzie.

nie dla wszystkich poobijane auto to normalka... , czasami na zakup samochodu trzeba dość długo pracować i nic dziwnego że sie potem o niego dba , nawet po to żeby go potem odsprzedać za większa kwotę czy z przyczyn czysto estetycznych. zapewniam Cie że i w Paryżu są ludzie którzy tak samo dbają o swoje auta.
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 04.09.2010 10:48

:papa:
Ostatnio edytowano 13.11.2010 09:13 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone