noyle napisał(a):Tunelu nie będzie bo nigdzie w Polsce nie ma,
Przesadzasz. Są tunele lub będą - np. na trasie S69, tunel drogowy w GOP-ie, osławiony tunel w wzdłuż Wisły w Warszawie, a nawet rewelacyjny tunel tramwajowy w Krakowie. Także nie pisz, że "nigdzie w Polsce nie ma". Są. Tylko w Poroninie nie będzie, bo nie wyrażą na to zgody tamtejsi mieszkańcy. Mało tego, nie wyrażą zgody na żadne rozwiązanie.
noyle napisał(a): a co do dróg to proponuje zacząć od stolicy, bo jako jedyna w Europie no możne poza Tiraną nie ma styku z autostradą nie mówiąc już o obwodnicy( to ostatnie to nawet Pcim posiada).
Alez ja o tym [/quote]
pisałem wcześniej - wystarczy prześledzić dokładnie ten wątek.
noyle napisał(a):Zapewniam cię ze więcej tego "chińsko-cepeliowskim blichtru zobaczysz w podziemiach dworca centralnego niż w całym Zakopanem.
No bez przesady. Na Zachodnim nie kupię owieczki w stroju górala:lol:
noyle napisał(a):A jak chcesz zobaczyć "Europe" to polecam dworzec zachodni jest tam międzynarodowy dworzec autobusowy. Jak się tam znalazłem to myślałem ze zrobiłem "powrót do przeszłości".
A nie uważasz, że w całej Polsce dworce PKS-u tak właśnie wyglądają i że Warszawa zupełnie nie odstaje od tego lichego poziomu?
noyle napisał(a): bród
Brodu tam nie ma, zapewniam Cię. I odsyłam do akcji BYKOM STOP.
noyle napisał(a): Jestem nawet za tym żeby ta droga nie dojeżdżała do Zakopanego niech idzie obejściem Tatr na wschodzie i zachodzie,
Nie ma szans. Każde rozwiązanie będzie negowane, bo (jak wszędzie) znajdzie się towarzystwo wzajemnej adoracji, które będzie każdy argument torpedować mniej lub bardziej wyszukanymi kontrargumentami. Także proszę nie wyrażać zdziwienia, jak w pewnym momencie, dzięki tym oto ludziom, cały region Zakopanego obudzi się z ręka w nocniku, a turysci będą uprawiać białe szaleństwo na stokach Małej Fatry, popijając Złotego Bażanta i wsuwając rewelacyjna słowacka bryndzę.
Pozdrawiam
Rafał