Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cropelkowe Rodzinne Radyjko

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:20

Motoschiza napisał(a):zebik
Daj sobie spokój :!: Musisz robić tu syf i psuć atmosferę :?:
Każdy z nas jest chyba dorosłą osobą i która sama odpowiada za swoje czyny :twisted:
Jak zależy Ci na urządzaniu kazań to może forum ojca Rydzyka Ci będzie odpowiadać :wink:
Proszę jak nie podoba się to nie zaglądaj do tego działu

Obrazek

Do mojego kiedyś zajrzeli i mnie upomnieli że złodziejstwo uprawiam bo nie podpisałem zdjęcia czyje jest jak skopiowałem żeby był z niego avatarek. Nie znasz sprawy to się nie wypowiadaj.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2010 23:20

Cytat z linku lubelskiego:

e-Radio za darmo
Jest jedna dobra wiadomość. Jeśli radio będzie przeznaczona dla najbliższych (rodzina i znajomi) i nie będzie oferowało dostępu osobom postronnym to nie wymaga żadnych opłat i wymogów legalizowania. Wszystko dzięki zapisowi o dozwolonym użytku prywatnym w prawie autorskim.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 15.01.2010 23:25

J.W.

Przecież dobrze znamy DJ-a :wink: :lol: :lol:
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 15.01.2010 23:28

zebik napisał(a):
Każdy z nas jest chyba dorosłą osobą i która sama odpowiada za swoje czyny :twisted:
Jak zależy Ci na urządzaniu kazań to może forum ojca Rydzyka Ci będzie odpowiadać :wink:

Obrazek

Do mojego kiedyś zajrzeli i mnie upomnieli że złodziejstwo uprawiam bo nie podpisałem zdjęcia czyje jest jak skopiowałem żeby był z niego avatarek. Nie znasz sprawy to się nie wypowiadaj.

To idź wypłacz się mamie Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:29

Nie słucham, nie znam się, nie wypowiadam, mnie nie wadzi, ale....

Janusz Bajcer napisał(a): Jeśli radio będzie przeznaczona dla najbliższych (rodzina i znajomi)...

...ale Janusz, biorąc pod uwagę 20 tys. zalogowanych użytkowników, to jest to chyba druga pod względem liczebności "Rodzina Radia" w Polsce :wink: :D i jak to mówią "elektorat z którym trzeba się już liczyć"

Pozdrawiam
Interseal M.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:29

piotrf napisał(a):J.W.

Przecież dobrze znamy DJ-a :wink: :lol: :lol:

widzę że temat przedwigilijny ożył...... w ten sposób to każde prawo można nagiąć..ale czy o to chodzi Piotrze...
prośba..jeśli mozna..a właściwie to w końcu sami dorosli (chyba ) są na forum.
Ostatnio edytowano 15.01.2010 23:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:30

Motoschiza napisał(a):
zebik napisał(a):

Obrazek

To idź wypłacz się mamie Obrazek

Ty wiesz co wezmę twój motor okey, przecież to nic takiego, można brać. Ja Ci słuchać nie zabraniam i z tobą nie dyskutuję nie wiem czy zauważyłeś.

Ps. po tym kasku się tak lejesz czy bez niego.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2010 23:31

Może mnie jeszcze ktoś oświecić jakie prawa ma ZAIKS do pobierania opłat za muzykę chorwacką, bośniacką, macedońską, słoweńską :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:33

Interseal napisał(a):Nie słucham, nie znam się, nie wypowiadam, mnie nie wadzi, ale....

Pozdrawiam
Interseal M.

..i tu się z Tobą zgadzam w 100%..tylko gdyby nie było tematu Rysia......
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2010 23:34

lubelski napisał(a):widzę że temat przedwigilijny ożył......

Dalej nie wiem o co Ci chodzi Andrzeju :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:37

Janusz Bajcer napisał(a):

Inne przepisy cytowane przez moderatora

o to
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:37

Janusz Bajcer napisał(a):Może mnie jeszcze ktoś oświecić jakie prawa ma ZAIKS do pobierania opłat za muzykę chorwacką, bośniacką, macedońską, słoweńską :?:

odpowiedź...:
...".Pani Katarzyna chce, by i inne
firmy w Szamotułach poparły
akcję. – Będę je do tego namawiać
– mówi. Może to nie być takie
trudne. Zofia Acimowić prowadzi
w Szamotułach restaurację
chorwacką: –Wubiegłym roku
na wszystkie tantiemy wydałam
ponad 3000 złotych. Żebym
to płaciła tylko jednemu stowarzyszeniu,
ale ich jest przecież
kilka. Kiedy widzę pana z teczką,
boję się, że znów ktoś po pieniądze
idzie. Przymierzam się,
by z muzyki zrezygnować całkowicie.
Powiem klientom, by radia
przynosili z sobą, a w zamian
dam 10 procent upustu – żartuje.". fragment a tu cały artykuł
źródło.. http://zaiks-stop.v.pl/20060125glos.pdf
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2010 23:40

Ponieważ muzyka łagodzi obyczaje, mimo problemów technicznych chętnych zapraszam za chwile do słuchania :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:46

Janusz Bajcer napisał(a):

no coś tam sobie napisaliśmy i poprosiłem Cię o zawieszenie broni ..he he na okres świateczny..chyba w temacie świateczny avatar...
ale najważniejsze jest tez to że..nieznajomość prawa nie jest środkiem łagodzącym w naszym prawie.. więc dziwi mnie Twoje pytanie jakim prawem ZAiKS ma prawo do kasy za muzę bałkańską.... odpowiedź jest 2 posty wyżej..jednak jakies prawo ma...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2010 23:47

Janusz Bajcer napisał(a):Cytat z linku lubelskiego:

e-Radio za darmo
Jest jedna dobra wiadomość. Jeśli radio będzie przeznaczona dla najbliższych (rodzina i znajomi) i nie będzie oferowało dostępu osobom postronnym to nie wymaga żadnych opłat i wymogów legalizowania. Wszystko dzięki zapisowi o dozwolonym użytku prywatnym w prawie autorskim.

Tych 32 gości co jest obecnie na forum niezarejestrowanych to też twoi znajomi i rodzina :?: :D

Wiesz "bykom stop" fajna akcja często ją cytujesz, ale jak to się ma do radyjka nielegalnego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Cropelkowe Rodzinne Radyjko - strona 252
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone