Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noworoczny Avatar

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 22.12.2009 23:36

zebik napisał(a):Niniejszym zostałaś Anitko okrzyknięta I Świąteczną Damą Mikołajową AD 2009.

Gratulujemy nagrody prześlemy pocztą lub mailem. :D :D :D

Ojej! toż to zaszczyt dla mnie wielki ! Wszystkim Mikołajom śliczne... dzięki :) Tytuł ten dumnie nosić będę a i Mikołajom pomocna niezmiernie też będę :)
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 22.12.2009 23:39

Św. Mikołaj

Dzień to szczególny- mikołajkowy
Każdego roku świętowany jak nowy
Św. Mikołaja oczekują już dzieci
Ileż radości swym pobytem wznieci

Dłuższa za każdym razem
Lista życzeń - lista marzeń
Oczy z pragnień coraz większe
Lecz portfele coraz lżejsze

Corocznie przyjmuje zamówienia
Chmurząc czoło ze zmartwienia
Czy i tym razem dotrze w terminie
Rozda prezenty nim 24 grudnia minie

Choć obecnie kryzysem ściskany
Prezenty i tak przekroczą ramy
Bo Mikołaj nigdy nie zawiedzie
Stara się dotrzeć nawet w biedzie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.12.2009 23:47

Torac napisał(a):Ps. A Aniołek Pana Janusza metroseksualny :)

Miałem wstawić taki

Obrazek

ale nie pasował do mojego wieku i płci.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.12.2009 00:12

lubelski napisał(a):Janusz w bajki wierzysz :?: :?: :wink: :wink:

W Mikołaja i Aniołka wierzyłem do 7 klasy szkoły podstawowej :D

W Małopolsce i u nas w domu 6 grudnia prezenty przynosił Święty Mikołaj, a 24 grudnia w Wigilię pod choinkę Aniołek.

Po wieczerzy dzieci szły do innego pokoju, w pokoju gdzie stała choinka otwierało się okno, aby Aniołem mógł wlecieć.

Po usłyszeniu dzwoneczka dzieci wbiegały do pokoju i zastawały prezenty pod choinką, ale było radochy :D :D :D

PS, Zebik, ponieważ wierzyłem w Aniołka, zostanę na Święta z jego awatarem :D
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 23.12.2009 00:50

Jakiś straszny ten anioł 8O

Ja z motocyklem się nie rozstaję więc ... jestem jaki jestem :lol: :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.12.2009 08:07

Motoschiza napisał(a):Jakiś straszny ten anioł 8O

Ja z motocyklem się nie rozstaję więc ... jestem jaki jestem :lol: :D

Jaki ładny - ja takiego nie mam (36 w 3 rzędzie od prawej :lol: )
Obrazek

Chciałem tylko nadmienić, że strasznie utrudnia to (mnie) czytanie kto co...już wzrok nie ten.
Wesołych świąt
Rysio
Weteran
Re: Akcja Mikołajowy Avatar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.12.2009 08:13

zebik napisał(a):wystarczy go skopiować i ustawić w profilu.

Czyli ukraść autorowi tego obrazka, czy może posiadasz prawa do jego rozpowszechniania :?:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.12.2009 08:15

Ale o so chozi ??
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 23.12.2009 10:07

Spotkanie Bielskich moto Mikołajków i odwiedziny w domu dziecka którym się opiekujemy :D
http://picasaweb.google.pl/motoschiza/MikoAjki2009#
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2009 10:16

Rysio napisał(a):

Czyli ukraść autorowi tego obrazka, czy może posiadasz prawa do jego rozpowszechniania :?:

Nie nie posiadam praw.
Aha dla twojej wiedzy niczego też nie ukradłem.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.12.2009 10:32

zebik napisał(a):
Rysio napisał(a):

Nie nie posiadam praw.
Aha dla twojej wiedzy niczego też nie ukradłem.

W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory:
2) plastyczne,
Art. 8. 1. Prawo autorskie przysługuje twórcy, o ile ustawa nie stanowi inaczej.
Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.
Art. 34. Można korzystać z utworów w granicach dozwolonego użytku pod warunkiem wymienienia twórcy i źródła. Twórcy nie przysługuje prawo do wynagrodzenia, chyba że ustawa stanowi inaczej.
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
Dz. U. Nr 24, poz. 83

Wesołych Świąt 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2009 10:36

Zauważyłem, że umiesz skopiować cytaty z prawa autorskiego tylko nie za bardzo wiem o co Ci chodzi chcesz to podaj nas wszystkich do sądu, że jesteśmy złodziejami. Jako obywatel tego kraju masz do tego prawo. Podaj również większość użytkowników forum bo mają też avatary z internetu, zdjęcia wklejają i inne gadżety do których nie mają praw autorskich ani zgody na rozpowszechnianie. Jeśli zależy Ci na rozwaleniu tej zabawy no to powodzenia, albo zbanuj wszystkich co mają Mikołaja jako avatar.

Myślisz, że Jacek dostał zgodę od faktu na rozpowszechnianie.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=464377#464377
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.12.2009 10:48

zebik napisał(a):Zauważyłem, że umiesz skopiować cytaty z prawa autorskiego tylko nie za bardzo wiem o co Ci chodzi chcesz to podaj nas wszystkich do sądu, że jesteśmy złodziejami. Jako obywatel tego kraju masz do tego prawo. Podaj również większość użytkowników forum bo mają też avatary z internetu, zdjęcia wklejają i inne gadżety do których nie mają praw autorskich ani zgody na rozpowszechnianie. Jeśli zależy Ci na rozwaleniu tej zabawy no to powodzenia, albo zbanuj wszystkich co mają Mikołaja jako avatar.

Słowo pisane jest dla Ciebie zbyt trudne że nie rozumiesz kilku prostych zdań z ustawy :?: Nie mój interes i nie moje prawo by kogoś do sądu oddawać w tym momencie, bo nie ja jestem autorem. Pragnę Ci jedynie uświadomić, że ktoś prawdopodobnie posiada prawa autorskie do "Twojego" i nie tylko w tym momencie awatara. Być może nie widzisz tego ale w pewnych przypadkach utwór plastyczny, zdjęcie czy utwór muzyczny jest takim samym towarem jak samochód stojący na parkingu czy czekolada w sklepie. Staram się przestrzec przed ewentualnymi konsekwencjami Twoich i nie tylko działań w tej materii, ale jeśli dla Ciebie to zabawa ... to wiedz przynajmniej że może być kosztowna :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2009 10:52

Nic nie jest dla mnie za trudne, a rad nie potrzebuję przynajmniej nie w takim tonie jak to przedstawiłeś. Złodziejstwo, które zarzucasz jest biegunowo dalekie od wykorzystania niczyjego zdjęcia na forum. Większość użytkowników tak robi i tyle - również ty.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.12.2009 10:54

zebik napisał(a):Myślisz, że Jacek dostał zgodę od faktu na rozpowszechnianie.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=464377#464377

Art. 25. 1. Wolno rozpowszechniać w celach informacyjnych w prasie, radiu i telewizji:

1) już rozpowszechnione:

Myślę, że nasze forum też da radę podciągnąć pod wyszczególnione media a poza tym spójrz na prawy dolny róg wstawionego przez Jacka obrazka a potem spróbuj przeczytać ze zrozumieniem art 34 ustawy który przytoczyłem 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone