Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co mnie zauroczyło w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
kit
Croentuzjasta
co mnie zauroczyło w Czarnogórze

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 27.03.2012 07:31

może temat jest trochę mylący, ale ..

wybieram się do Czarnogóry nie tylko na plażowanie :) i chciałbym zobaczyć jakieś fajne miejsca, które Was zauroczyły i zdecydowanie polecacie :D

będę wdzięczny za jakieś propozycje :)
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 27.03.2012 07:58

Bawiąc dwa lata temu przez dwa tygodnie w okolicach Dubrovnika zrobiliśmy sobie, wraz z moją lepszą połówką, wycieczkę do Czarnogóry. Zwiedziliśmy Bokę Kotorską. Na chwilę zatrzymaliśmy się w urokliwym miasteczku Perast (wartym obejrzenia). Następny był Kotor, który wprost rzucił nas na kolana. Tego się nie da opisać, to trzeba przeżyć. Bardzo ładna jest też Budva a szczególnie jej starówka. Drugi rzut na kolana to była wyspa Świętego Stefana (rymnęło mi się). Takich miejsc na pewno jet więcej i nie starczy Ci urlopu, żeby je wszstkie obejrzeć.

Pozdrav
kit
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 27.03.2012 08:31

Koziorożec napisał(a):Bawiąc dwa lata temu przez dwa tygodnie w okolicach Dubrovnika zrobiliśmy sobie, wraz z moją lepszą połówką, wycieczkę do Czarnogóry. Zwiedziliśmy Bokę Kotorską. Na chwilę zatrzymaliśmy się w urokliwym miasteczku Perast (wartym obejrzenia). Następny był Kotor, który wprost rzucił nas na kolana. Tego się nie da opisać, to trzeba przeżyć. Bardzo ładna jest też Budva a szczególnie jej starówka. Drugi rzut na kolana to była wyspa Świętego Stefana (rymnęło mi się). Takich miejsc na pewno jet więcej i nie starczy Ci urlopu, żeby je wszstkie obejrzeć.

Pozdrav

a wyspę Świętego Stefana oglądaliście z lądu, czy udało się Wam wjechać?, bo podobno nie jest dostępna dla turystów
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.03.2012 09:08

... oj sporo tego jest, np.
- Boka Kotorska
- Durmitor
- Kaniony Pivy (!), Tary, Moracy
- stare monastyry
- drogi wysokogórskie lub wyżej położone (Kotor-Cetinje), droga nad jeziorem Szkoderskim
- stara Budva

zajrzyj w relacje z tego państwa, troszkę ich było, jako przykład
Relacja Agniechy0103
Relacja Leszka Skupina
Relacja Crayfisha

.. tyle na szybko ostatnich, które se ukazały.

Poszukaj jakichś haseł związanych z Czarnogórą (Kotor, Budva) na forum a na pewno będziesz miał co czytać.
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 27.03.2012 11:57

Wtedy (w 2010 r.) na wyspę wpuszczali za opłatą bodajże 5E ale nie autem tylko pieszo.
kit
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 27.03.2012 14:10

Crayfish napisał(a):... oj sporo tego jest, np.
- Boka Kotorska
- Durmitor
- Kaniony Pivy (!), Tary, Moracy
- stare monastyry
- drogi wysokogórskie lub wyżej położone (Kotor-Cetinje), droga nad jeziorem Szkoderskim
- stara Budva

zajrzyj w relacje z tego państwa, troszkę ich było, jako przykład
Relacja Agniechy0103
Relacja Leszka Skupina
Relacja Crayfisha

poczytałem, super relacje, dzięki :D jest z czego wybierać :D
wygląda z tego że zdążę obejrzeć tylko część :(

Koziorożec napisał(a):Wtedy (w 2010 r.) na wyspę wpuszczali za opłatą bodajże 5E ale nie autem tylko pieszo.

dzięki, może mi też się uda wejść :D
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 27.03.2012 14:29

W Czanogórze byliśmy w w zeszłym roku w drugiej połowie sierpnia i na wyspę nie było już wstępu nawet za opłatą.
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 27.03.2012 14:35

Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.03.2012 17:19

Wiki2001 napisał(a):W Czanogórze byliśmy w w zeszłym roku w drugiej połowie sierpnia i na wyspę nie było już wstępu nawet za opłatą.

... we wrześniu też nie było.
kit
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 28.03.2012 08:38

Artur68 napisał(a):Hej Kit

zobacz tutaj :D :

forum/viewtopic.php?t=34266&highlight=

super zdjęcia :D :D

wygląda na to, że pooglądam wyspę tylko z zewnątrz, ale patrząc na zdjęcia to dopiero jak musi wyglądać w rzeczywistości :D
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 09.04.2012 10:22

Podciągam, bo mnie też nosi, aby choć na kilka dni znaleźć się w Czarnogórze w tym roku i trzeba z tego ogromu informacji wybrać kilka miejsc.

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора