jedż do Turcji a w przyszłym roku tym bardziej będziesz tęsknił za Chorwacją.
Polecam Pisak i apartamenty Ora.....
Teska napisał(a):hmmm a ja właśnie wróciłam z Turcji..byłam Side Everneseki - było fajnie , sporo zwiedzaliśmy, lezelismy ,jedliśmy itp...
Polecam - Fajny wypoczynek.
teraz co do posta wyżej....dolmusze jeżdza poprawnie,w drodze do Manavgatu i nie tylko stoi policja i pilnuje coby kierowca nie mial wiecej osob itp...kierowcy jezdza do bolu poprawnie.
co do oznaczen....ślepy zauważy na górze pisze jak wół....Evreneseki ( dzielnica side w której mieszakliśmy)i siadasz do niego...na drzwiach wielgaśnymi literami spisik hoteli.
Kierowcy mili - wystarczy zapytac co gdzie - pokaza wyjaśnią...
Dolmuszami nie jeżdzą tubylcy przez 8 dni - kierowca RAZ podwiózł turcznkę z naszego hotelu...
jak czytam wywody powyzej to jakby inny świat
sprzedawcy...no cóz, kazdy chce sprzedac- na bazarze zgfodze sie zaczepiaja itp...no ale jak ktos wybiera sie na bazar to musi byc przygotowany na cos takiego- jak sprzedawca zaczepi wystarczy powiedziec - nie. zostawia w spokoju.
na ulicy po prostu nie chodziłam przy sklepikach, a po dalszym chodniku- swiety spokoj był...
elli_spirelli napisał(a):ja zdecydowanie wybralabym Chorwacje
Bylam w Turcji 3 razy - Side-Colakli, Side-Kumköi, Antalya-Lara. Zachwycily mnie hotele i sposob dekorowania potraw. Poza tym wielkie szerokie plaze.
Janusz Bajcer napisał(a):elli_spirelli napisał(a):ja zdecydowanie wybralabym Chorwacje
Bylam w Turcji 3 razy - Side-Colakli, Side-Kumköi, Antalya-Lara. Zachwycily mnie hotele i sposob dekorowania potraw. Poza tym wielkie szerokie plaze.
Byłaś na jakiejś wycieczce, np. Pamukale, Kapadocja ...
elli_spirelli napisał(a):Niestety nie bylam I chyba tylko dlatego, ze to dosc daleko z miejscowosci, w ktorych bylam.
Moj tata byl w kapadocji i w pamukale.
Natomiast pamukale podobno nie jest otwarte przez caly czas, wiec wybierajac sie do Turcji z zamiarem odwiedzenia np. pamukale radzilabym najpierw poczytac, zeby .. ze sie tak wyraze "nie pocalowac klamki".
Janusz Bajcer napisał(a):elli_spirelli napisał(a):Niestety nie bylam I chyba tylko dlatego, ze to dosc daleko z miejscowosci, w ktorych bylam.
Moj tata byl w kapadocji i w pamukale.
Natomiast pamukale podobno nie jest otwarte przez caly czas, wiec wybierajac sie do Turcji z zamiarem odwiedzenia np. pamukale radzilabym najpierw poczytac, zeby .. ze sie tak wyraze "nie pocalowac klamki".
No to żałuj, że nie byłaś, rezydenci nie proponowali wycieczek
Ja byłem w Pamukale i Kapadocji, zapraszam Ciebie do poczytania i oglądania
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24608