Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny apatramentów 2010

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 17.01.2010 17:40

Witam Kochane Polki i kochanich Polakow,
w roku 2009 i 2010 situacja jest nieco "ciekawa" w zwiazku z cenamy apartamentow. Wedle mojej opiniji situacja jest nieco niepewna poniewarz duza czesc zachodniej europi nadal jest pod wpliwem krizisu. Szczegulnie duga grupa turisticzna Niemcy. Duza czesc Niemcow rezignuje ze dalekich egzoticznich (drogich) podruzi. O nich walcza teras Turci, Greci, Wlosi i kraje polnocnej Afriki i oczewiscie Chorwaci ktri sa najbliszi. Jednak nadal istnieje niepewnosc (wsrod czesci priwatnich apartamentow ktori dla tego czensto nie odpowiadaja) jaka cene zaproponowac w nastepnim sezonie i ze by nie przesadzic, a z drugej stronie ze by nie zostac na 0 poniewarz u nas drozeje gaz, prand a zapowiada sie w mediach inflacja, pensje zostaja na samim poziomie a raty kreditow podskocza poniewarz maja klauzule walutowa. Osobiscie ksztaltuje cene na nastepni sezon w listopadzie lub grudniu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , ale wczesniej zapowiadam turistom zmiane cen. Apropos rezerwacji, to u nas srednio 50-60% rezerwacji dokonuja turisci ktory przebiwaja u nas. Zaliczke placa przed swiatamy Bozego narodzenia lub na paczatku lutego. W wiekszosci kwater z dobra usluga situacja jest podobna. Reszta kwater sie rezerwuje najczesciej do Swiant Wieklanocnich.
Nieodpowiadanie na maile z zapitaniem pochodzi i z inego powodu. Mianowicie liczne sa firmi ktore oferuja reklamowanie apartamentu i kwater na internecie. Rzeczewiscie wikonuja zdiencia, produkuja stroni w kilku jezikach i nadaja e-mail adres. Ale biedni wlasciciele (z niektorich miasteczek) czensto nie za bardzo maja pojencie jak sie maja poslugiwac komputerem, a co dopiero mailem. Ale reklamuja sie na internecie chociarz nie wiedza o co chodzi, bo sasiadowi sami Norwegovie z internetu przilatuja. Oczewiscie wikoniwanie stroni kosztuje cca 150 Euro, internet i domena i taniej a firemki obiecuja ze sie zajma sprawdzaniem mailow i odpisiwaniem ale z tego czesto nic nie wichodzi. Niekturzi do korespodencji wikorzistuja dzieci i dlatego sa tez czasami pomilki.
Niekturzi z wlascicielow nigdy sie nie oglaszaja poniewarz winajmuja na czarno (nie maja zgloszonich apartamentow lub pokojow, oraz nie placa podatku) i taci nie sa na internecie oraz, nie wspolpracuja z izba turisticzna lub agencjamy. Moga miec dobre warunki, ale nisze ceni poniewarz musza sciagnac turiste ktory go poleci znajomim lub sam wruci znowu. Pozdrawiam z slonecznego Splitu
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 17.01.2010 18:18

Vrbnik - od 3 - 10 lipca - 100 m od morza, widok na Adriatyk, 100 m do sklepu i konoby, klimatyzacja

360 euro za całość
aśkaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aśkaj » 18.01.2010 20:02

Może ktoś zaproponować apartament w Orebicu max 50m od plaży?
Nie mogę sobie poradzić .

pozdrav
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 18.01.2010 20:30

aśkaj napisał(a):Może ktoś zaproponować apartament w Orebicu max 50m od plaży?
Nie mogę sobie poradzić .

pozdrav

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 18.01.2010 21:38

andre2 napisał(a):Witam może ktoś polecic kwatere sprawdzoną w terminie 19,06-03,07,2010 2+1 do 30 euro :papa: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Wysłałam Ci namiary na meila
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 20.01.2010 11:19

Czy ktoś załatwiał coś z agencją "ATA" Alujevic Tourist Agency z Panią Jasna Alujevic . Bo liczy dzieci roczne i dwuletnie jako dorosłych i nie wiem czy tak jest zawsze czy po prostu się nie dogadałyśmy?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 20.01.2010 11:36

szala79 napisał(a):Czy ktoś załatwiał coś z agencją "ATA" Alujevic Tourist Agency z Panią Jasna Alujevic .

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=461149#461149
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=462652#462652

:wink:
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 20.01.2010 11:46

jorgus111 napisał(a):
szala79 napisał(a):Czy ktoś załatwiał coś z agencją "ATA" Alujevic Tourist Agency z Panią Jasna Alujevic .

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=461149#461149
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=462652#462652

:wink:

Również znalazłam te wątki, ale myślałam, że ktoś pomoże mi konkretnie w sprawie dzieci, już nie wiem jak mam z nimi pertraktować.A dzieci będą spały w łóżeczkach turystycznych , więc trudno je traktować jako kolejną osobę dorosłą.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 20.01.2010 11:54

szala79 napisał(a):Również znalazłam te wątki, ale myślałam, że ktoś pomoże mi konkretnie w sprawie dzieci,

Opłaty za dzieci w kwaterach prywatnych
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 20.01.2010 12:02

jorgus111 napisał(a):
szala79 napisał(a):Również znalazłam te wątki, ale myślałam, że ktoś pomoże mi konkretnie w sprawie dzieci,

Opłaty za dzieci w kwaterach prywatnych

Bardzo, Bardzo dziękuje:)!!! :D
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 21.01.2010 13:19

szala79 napisał(a):Czy ktoś załatwiał coś z agencją "ATA" Alujevic Tourist Agency z Panią Jasna Alujevic . Bo liczy dzieci roczne i dwuletnie jako dorosłych i nie wiem czy tak jest zawsze czy po prostu się nie dogadałyśmy?

Ja jakieś dwa tygodnie temu rezerwowałem apartament w willi PIMM przez te Agencję. Wybieramy się z dwuletnią córcią. Nie było żadnych problemów. Cena została ustalona za pokój 35E, i nie interesowało Panią Alujevic czy będzie spała z nami czy w łóżeczku turystycznym... tzn interesowało, ale tylko w takim zakresie czy będziemy mieli swoje łóżeczko, czy ma nam zainstalować tamtejsze... zdecydowaliśmy, że skorzystamy z ichniejszego łóżeczka, bo to zawsze więcej miejsca w bagażniku... :)

Tak więc zapisuje to na duuży plus dla Pani Jasna za troskę o nasze maleństwo... :)
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 21.01.2010 15:21

Viniu napisał(a):
szala79 napisał(a):Czy ktoś załatwiał coś z agencją "ATA" Alujevic Tourist Agency z Panią Jasna Alujevic . Bo liczy dzieci roczne i dwuletnie jako dorosłych i nie wiem czy tak jest zawsze czy po prostu się nie dogadałyśmy?

Ja jakieś dwa tygodnie temu rezerwowałem apartament w willi PIMM przez te Agencję. Wybieramy się z dwuletnią córcią. Nie było żadnych problemów. Cena została ustalona za pokój 35E, i nie interesowało Panią Alujevic czy będzie spała z nami czy w łóżeczku turystycznym... tzn interesowało, ale tylko w takim zakresie czy będziemy mieli swoje łóżeczko, czy ma nam zainstalować tamtejsze... zdecydowaliśmy, że skorzystamy z ichniejszego łóżeczka, bo to zawsze więcej miejsca w bagażniku... :)

Tak więc zapisuje to na duuży plus dla Pani Jasna za troskę o nasze maleństwo... :)

Dziękuje, za odpowiedź, ale już się jakoś dogadałyśmy. Po prostu jedziemy dość dużą grupą i w apartamentach na 13 osób będzie nas 17 ale w tym 4 małych dzieci co najpierw stwierdziła ,że za dużo ale po wytłumaczeniu, że dzieci i tak nie mogą spać w osobnych pokojach a są dwu osobowe, zgodziła się na 12 dorosłych i 4 dzieci , ale niestety musiałam oddać rabat, który wcześniej wynegocjowałam:(!
Dziś wysłałam zaliczkę do Lada Marusic, mam nadzieje, że nie będziemy rozczarowani, bo przy tak dużej grupie trudno dogodzić każdemu, niestety.
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 21.01.2010 15:44

Viniu napisał(a):

Jeszcze nie wiem o co chodzi z tym podatkiem turystycznym 0,7 Euro, co jest wspomniany u nich na stronie. Bo pytałam o to czy będą jakieś dodatkowe koszty i mi napisała , że nie więc teraz sama już nie wiem, bo tam pisze że to 0,7 na dzień od osoby. Może wiesz coś o tym?
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 21.01.2010 15:54

Na moje oko, to podatek już jest wliczony, bo mi również napisała, że żadnych dodatkowych kosztów nie będzie. Ale nawet jakby... trudno.. jakoś przeżyję te 10 Euro dodatkowych ;) Najwyżej wypiję o dwa Karlovacko mniej :(
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 21.01.2010 16:01

Viniu napisał(a):Na moje oko, to podatek już jest wliczony, bo mi również napisała, że żadnych dodatkowych kosztów nie będzie. Ale nawet jakby... trudno.. jakoś przeżyję te 10 Euro dodatkowych ;) Najwyżej wypiję o dwa Karlovacko mniej :(

:D :D
Ja też przeżyje z moją rodzinką, ale wiesz, przy takiej grupie jak my jako organizatorka :) to muszę wszystko, wiedzieć dokładnie, ale jak sprawdziłam pierwszy mail od Pani Alujevic z ofertą to tam właśnie napisała, że taksa wliczona, więc ok.
A Ty kiedy się wybierasz z rodzinką, bo też mam 2 letnią córeczkę a druga ma teraz 3 miesiące i jedziemy od 3 do 17 lipca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Ceny apatramentów 2010 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone