Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 31.05.2011 20:18

I jeszcze jedno ważne pytanie. 2 razy jechałem tasą 86 ale nigdy nie udało mi się skorzystać ze słynnej knajpy w Csornej jeśli się nie mylę.
Ponieważ zwykle pokonuję węgry głeboką nocą więc pewnie jest nieczynna i z tego powodu nigdy nie brałem tego punktu trasy pod uwagę.
Ale jak wracam z Chorwacji chętnie bym zaglądnął i coś przegryzł tylko nie wem gdzie jej szukać jakiś punkt charakterystyczny (nazwa, lokalizacja itp) i czy można tam płacić kartą czy trzeba mieć forinty czy euro, a menu po polsku ?
Pozdrawiam
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 31.05.2011 20:28

fhuzbych napisał(a):I jeszcze jedno ważne pytanie. 2 razy jechałem tasą 86 ale nigdy nie udało mi się skorzystać ze słynnej knajpy w Csornej jeśli się nie mylę.
Ponieważ zwykle pokonuję węgry głeboką nocą więc pewnie jest nieczynna i z tego powodu nigdy nie brałem tego punktu trasy pod uwagę.
Ale jak wracam z Chorwacji chętnie bym zaglądnął i coś przegryzł tylko nie wem gdzie jej szukać jakiś punkt charakterystyczny (nazwa, lokalizacja itp) i czy można tam płacić kartą czy trzeba mieć forinty czy euro, a menu po polsku ?
Pozdrawiam

Przyjacielu możesz płacić kartą, ale w soboty i niedziele robią Śluby i nie zawsze jest otwarte.

wracając z chorwacji wjeżdzasz do Csornej i po lewej stronier Dach z napisem Eterem poszukaj na forum jest mnóstwo zdjęć ....

Pozdrawiam....
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 31.05.2011 20:42

Właściwie to nie wjeżdżasz do centrum. Knajpa jest wcześniej (jadąc z Chorwacji) a punkt charakterystyczny oprócz tego dachu to przejazd kolejowy tuż obok niej. Menu jest też po polsku.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 31.05.2011 20:47

greenrs napisał(a):Właściwie to nie wjeżdżasz do centrum. Knajpa jest wcześniej (jadąc z Chorwacji) a punkt charakterystyczny oprócz tego dachu to przejazd kolejowy tuż obok niej. Menu jest też po polsku.

Ale przejazd jest jak ją już przejedziesz dlatego nie pisałem....
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 01.06.2011 20:46

Witam ....

Panie i Panowie jak tam trasa 86 w tej chwili może ktoś jechał i coś opowie ?.

Ps. wiem że nie ładnie pisać posta pod swoim postem ale chciałem odświeżyć temat .....
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 02.06.2011 22:25

fhuzbych napisał(a):I jeszcze jedno ważne pytanie. 2 razy jechałem tasą 86 ale nigdy nie udało mi się skorzystać ze słynnej knajpy w Csornej jeśli się nie mylę.
Pozdrawiam

Jeżeli zamierzasz jeść w restauracji Sarkany Etterem w Csornej, to lepiej i smaczniej jak sobie w Szombathely w Tesco kupisz coś i zrobisz kanapki, lub poszukaj jakiejś innej knajpki. Menu (itlap) po polsku i płacenie kartą nie będą w stanie naprawić smaku po ich przesolonych potrawach. W tym roku zamierzam poszukać gdzieś w tamtym rejonie czegoś jadalnego 8)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.06.2011 07:42

alwexim napisał(a):Jeżeli zamierzasz jeść w restauracji Sarkany Etterem w Csornej, to lepiej i smaczniej jak sobie w Szombathely w Tesco kupisz coś i zrobisz kanapki, lub poszukaj jakiejś innej knajpki. Menu (itlap) po polsku i płacenie kartą nie będą w stanie naprawić smaku po ich przesolonych potrawach. W tym roku zamierzam poszukać gdzieś w tamtym rejonie czegoś jadalnego 8)

A może gdy Ty byłeś kucharz był "wczorajszy", a może podpadłeś obsłudze...? Ja jadłem kilka razy i zawsze mi smakowało a porcje były ogromne (na czym akurat mi nie zależało).
pumis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 03.06.2011 23:10

fotograf123 napisał(a):Witam ....

Ps. wiem że nie ładnie pisać posta pod swoim postem ale chciałem odświeżyć temat .....

Dołączam się do prośby, jedziemy w przyszły poniedziałek i nadal mam obiekcje która trasę wybrać :-) a 86 jechałem ostatnio w 2005 roku, potem dwa razy przez Austrię.
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 04.06.2011 13:17

pumis napisał(a):
fotograf123 napisał(a):Witam ....

Dołączam się do prośby, jedziemy w przyszły poniedziałek i nadal mam obiekcje która trasę wybrać :-) a 86 jechałem ostatnio w 2005 roku, potem dwa razy przez Austrię.

W ubiegłym roku zastanawiałem się czy jechać tą trasą...bo opisy były mało optymistyczne. Pojechałem, zobaczyłem i tą samą drogą wróciłem. W dwóch miejscach postałem kilka minut i to był cały problem. W tym roku ta sama trasa. Pozdrawiam
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 04.06.2011 15:58

Ja również wracałem w zeszłym roku 86-ką z Cro. Faktycznie poza dwoma czy trzema zwężeniami jechało się bdb. W tym roku myślę żeby jechać tamtędy w obie strony.
oldGIZMO
Croentuzjasta
Kto wie napewno

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 04.06.2011 19:02

mimik napisał(a):Ja również wracałem w zeszłym roku 86-ką z Cro. Faktycznie poza dwoma czy trzema zwężeniami jechało się bdb. W tym roku myślę żeby jechać tamtędy w obie strony.

Se mozemy gdybać ... ale kto wie jak jest teraz. Ja ruszam 25 czerwca i mam zamiar wiedzieć a nie sprawdzać..
kisiel20
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kisiel20 » 04.06.2011 21:18

Na jedno na pewno trzeba uważać na 86 - w okolicach leśnych na sarny i jelenie, w zeszłym roku miałem ciepło, ale ominąłem. A trasa z dwoma mijankami przeleciała szybciutko.
pumis
Croentuzjasta
Re: Kto wie napewno

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 04.06.2011 23:47

oldGIZMO napisał(a):
mimik napisał(a):Ja również wracałem w zeszłym roku 86-ką z Cro. Faktycznie poza dwoma czy trzema zwężeniami jechało się bdb. W tym roku myślę żeby jechać tamtędy w obie strony.

Se mozemy gdybać ... ale kto wie jak jest teraz. Ja ruszam 25 czerwca i mam zamiar wiedzieć a nie sprawdzać..

Masz rację, mało prawdopodobne, żeby nikt z forum jeszcze nie jechał 86-ką w tym roku. Szkoda, że nie mamy aktualnych informacji o remontach i utrudnieniach na tej trasie.
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 05.06.2011 17:59

Informacja z maja br. jest tutaj http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=738304#738304
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 05.06.2011 18:16

Pozdrawiam

Bardzo fajna knajpka jest tutaj http://www.hotelhetvezer.hu/kapcsolat.html, to jest tuz za Csorną w Bosarkany -jadąc z Cro. Prawie identyczna jak słynna w Csornej. Menu jest także po polsku, porcje wielgaśne i bardzo smaczne, a ceny bardzo przystępne. Korzystałam z tej knajpki za każdym razem i w tym roku będę w niej także w połowie sierpnia. Polecam i pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone