Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2009 - Tarnów - Tucepi / Bol.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 02.08.2009 06:59

czekamy, czekamy - może za mało kiełbasy, karkowki a za dużo piwa?
Fajnie się czyta to chciałoby się więcej a Ty wciąż na grilu.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.08.2009 07:53

wojan napisał(a): "odkopałem" Cię dopiero na drugiej stronie " Naszych relacji .... " 8O :D

Tak, to straszne i całkiem nie rozumiem, czemu mnie to spotyka :lol: :wink: .

Na szczęście jest grupa wiernych "archeologów" :D , która ratuje mnie od zapomnienia :wink: .
(a nie pisałem Wojanku, że mnie wskrzesisz ? :D )
Ostatnio edytowano 02.08.2009 09:41 przez Buber, łącznie edytowano 1 raz
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.08.2009 07:57

mojekp napisał(a):czekamy, czekamy - może za mało kiełbasy, karkowki a za dużo piwa?
Fajnie się czyta to chciałoby się więcej a Ty wciąż na grilu.

Niestety - wszystko już zjedzone i wypite :D.
Trudno :wink: - nie mam wyjścia - dziś ciąg dalszy ... nastąpi .

Dziekuję wszystkim za wierne kibicowanie :P.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.08.2009 11:05

Czekamy na ciąg dalszy i fotki :lol:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 02.08.2009 21:06

:lol: Wojtek, Wojtek... :lol:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.08.2009 21:52

Rafał K napisał(a)::lol: Wojtek, Wojtek... :lol:

Miło mi Rafał - pojawiła się długo oczekiwana przeze mnie presja :wink: ; więc na serio zabieram się do roboty :D .
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.08.2009 22:59

Tutaj zaczyna się wreszcie POBYT.

Jest cudownie - lokum jest duże, otoczenie piękne, mężczyźni uśmiechnięci i (podobno) przystojni , kobiety niezbyt pruderyjne :wink: ; ale o tym napiszę (no sorry) później.

Zadowoleni zostawiamy bagaże, zmęczenie oraz złe myśli i idziemy na ... miasto.
Przy wyjściu z hotelu, widzę moją "czarną" przyszłość na dzisiejszy wieczór.

Obrazek

Na wspomnienie Kaltadury ciarki przechodzą mi po plecach :wink:.
No, ale złe myśli podobno zostały porzucone, więc teraz będzie o ...

TUCEPI, które to nic, a nic się nie zmieniło. I BARDZO DOBRZE.
Plażajaka była, taka jest i ponoć wójt jej na noc nie zwija :wink: .
Zabytki :lol: :lol: tkwią wciąż w swoich miejscach, nadal olewane przez przyjezdnych.
Biznesy i ich lokalizacja są również te same. Widać, że miejscowi restauratorzy skutecznie bronią się przed konkurencją.
Tylko te tłumy, tłumy wczasowiczów - jeszcze białych, już opalonych i nawet ... skośnookich.

Jedyną nowością (ale tylko dla mojej rodziny) jest fontanną, którą budowali jeszcze na początku czerwca 2007, ale miłosiernie zdjęć nie będzie - była już tyle razy - ostatnio bardzo ładnie np. TU.
W porcie wchodzimy do "Studzonego" po produkty stałe-słodkie i płynne-chłodne.
Potem jeszcze odwiedzam "Tysiaka", żeby kupić kartki pocztowe.

Siadamy w naszej ulubionej portowej knajpce, gdzie piliśmy 2 lata temu dobre winko.
Nawet kelner jest ten sam, ale nie wiem czemu nas nie poznaje.
Cóż może, dlatego, że człowiek się starzeje i gabaryty się zmieniają.
Albo facet po prostu spożywa za dużo masła :D (ta koncepcja jest dla nas bardziej korzystna)

Moja kawa znika szybko - aaaa niebo w gębie...

Obrazek

... Basi sałatka nieco wolniej, więc znudzony, wypełniam kartki typowymi tekstami urlopowymi - np. (bardzo polecam :D ): "Pozdrowienia ze słonecznego Tucepi przesyła Flip i Flap z rodziną".
Słowo "słoneczny" należy użyć zawsze i koniecznie, zwłaszcza gdy leje jak z cebra :wink: .

Planuję wysłać je od razu - jeżeli tak zrobię, to może (z dużą dozą niepewności) dojdą przed naszym powrotem do kraju.
Te z dalmatyńczykami wyślę do rodziny, te z delfinami do znajomych, którzy mają dzieci, a tę najładniejszą, z trzema pięknymi szczegółami anatomicznymi w stringach, w otoczeniu lokalnego krajobrazu - oczywiście do pracy :D .
Wszystkich zachęcam do podobnego podejścia do tematu :nice: .

Wracamy.
Najpierw w infocenter, próbują mnie jak zwykle obdarować rosyjskim folderem.
Potem obowiązkowy postój na futurystycznym placu zabaw.
Miki się tak zakręca, że hamulce nie działają.
Pomoc drogowa w mojej postaci jest konieczna :D .

Obrazek

No i lody - oczywiście velka, velka kugla a la "jagoda" x 4 :D .

I już jesteśmy z powrotem.
Przed hotelem pierwsza oznaka nadchodzącej klapy :? .

Obrazek

Na korytarzu hotelowym - kolejne znaki - tak liczne, że orła można wywinąć.. :wink:

Obrazek

Dziedziniec hotelowy powoli się wypełnia, ludem spragnionym rozrywki.

Obrazek

Obrazek

Czuję się jak kot, zatrzaśnięty w śmietniku , albo jak pracownik MPGK zamykający właz nad swoją głową .
No to KLAPA - myślę, spania dziś nie będzie :twisted:.

Dzieci chcą iść, mimo kropiącego deszczu, więc zaraz po kolacji wymykam się z Marcinem i jego synem oraz moim przychówkiem na zewnątrz.
Wszystko już nabite po brzegi, ale za pomocą parasola i kościstych łokci znajdujemy miejsce pod wysięgnikiem na kamerę.
Jak dzieci będą się nudzić, to sobie po nim poskaczą albo pohuśtają :D .

Panowie odpalają sprzęt.

Obrazek

Kierując go ....

Obrazek

... na głównych bohaterów wieczoru :D .

Obrazek

I show zaczyna się:

Obrazek

Oczywiście moje obawy okazują się płonne - jest cudownie, wręcz magicznie... i niech Harry Potter ze swoimi sztuczkami się schowa.
My i dzieci jesteśmy zaczarowani, aż "cenka" opada :D .

Swiatło zmienia barwy. Na balkonie i w oknie na piętrze pokazuje się jak nie herold, to mariachi (i tylko białej damy i jeźdzca bez głowy brakuje :wink: ). Na scenę wchodzą różne zespoły - męskie, żeńskie i mieszane, a wszyscy wydają z siebie piękne dźwięki.
Publika siedzi cicho i słucha w skupieniu.
Słychać tylko śpiew i krople deszczu... kap, klap, kap, klap ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A najlepsze, że wszystko to, kończy się uczciwie, jeszcze długo przed 24.00.

Idąc spać powtarzam sobie, że zawsze trzeba myśleć pozytywnie.

Obrazek

Dobranoc :smo:
miejski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miejski » 05.08.2009 17:48

Dzięki Buber za relacje (i tą i tamtą z 2007r.).

Z utęsknieniem czekamy na wyjazd do Tucepi (już tylko kilka dni :lol:). Mam nadzieję, że zdążysz skończyć relację do tej pory.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 05.08.2009 21:16

Miejski dzięki :nice: .
Niestety, idzie mi ta relacja, jak żółw po schodach na 10 piętro, więc ... bardzo przepraszam .
Nie wiem jak będzie, ale do Bożego Narodzenia postaram się skończyć :wink: .
Pozdrawiam i pustego pasa startowego przed maską :D.
Btk201
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Btk201 » 05.08.2009 22:57

Nie musi być szybko, oby dużo zdjęć i opisów było :)
Twoja relacja z 2007, ta i ostatnia Crayfisha przekonały mnie do wyboru Tucepi na przyszły rok.

Mam jeszcze dużo czasu, więc i relacja może trwać jak najdłużej.
Jak tak dalej pójdzie to o Tucepi będę wiedział wszystko przed jego odwiedzeniem :)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 07.08.2009 16:20

Btk201 napisał(a):Nie musi być szybko, oby dużo zdjęć i opisów było :)
Twoja relacja z 2007, ta i ostatnia Crayfisha przekonały mnie do wyboru Tucepi na przyszły rok.

O .. i ktoś mnie tutaj dobrze rozumie :D .
Dzięki.

Rzeczywiście Tucepi to prawdopodobnie najlepszy wybór dla rodziny z dziećmi na Makarskiej Rivierze.
Prawdopodobnie, bo tak sobie, jeszcze pozytywnie myślę o Basce Vodzie i Gradacu :D .
Pozdrawiam
W.
Btk201
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Btk201 » 07.08.2009 22:28

Prawdopodobnie, bo tak sobie, jeszcze pozytywnie myślę o Basce Vodzie i Gradacu :D .

A w Basce Vodzie też już byłeś? Może jakieś porównanie do Tucepi?
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 08.08.2009 07:06

Btk201 napisał(a):A w Basce Vodzie też już byłeś? Może jakieś porównanie do Tucepi?

Raz tam zaglądnąłem idąc Z Breli-Soline w poszukiwaniu pożywienia i tak się "szerzej" i "luźniej" (w stosunku do Breli) poczułem.
Ale w sumie byłem tam tylko kilka godzin i do Vody :D nie wchodziłem.
A wracając do mojej opinii - na forum jest parę dużych pozytywów co do w/w przeze mnie miejscowości.
Inne są strome, za małe, albo za głośne - choć z pewnością mają swój urok (zależy, czego kto szuka).
Samo Tucepi - jest dobrze "zbilansowane" - fajna długa plaża, nie za duże, nie za małe, w środku Riwiery - dobry punkt wypadowy; blisko, ale nie w Makarskiej :D .
Btk201
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Btk201 » 08.08.2009 22:07

A więc Tucepi. Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji :D .
Teraz, oby mi wszystko wypaliło na przyszły rok.. :roll:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 09.08.2009 08:07

Btk201 napisał(a):Teraz, oby mi wszystko wypaliło na przyszły rok.. :roll:

Więc za rok CEL i .. OGNIA :D .
Jeszcze trochę prochu (tj. przygotowań), lont - widzę już jest i nie ma bata - musi porządnie wypalić :wink: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

2009 - Tarnów - Tucepi / Bol. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies