aneta_jacek napisał(a):Wode jak ktos nie lubi slonej ( b. slonej ) to trzeba kupic w Polsce.
Do tego na targu sa warzywa z ktorych mozna zaaranzowac genialne salatki ktorych ciezko bedzie szykac w knajpach , gdyz do mieska podadza Ci glownie cebule , listek salaty lub ajwar.
Radosc napisał(a):Słyszałem kilka opini na temat żywności w Chorwacji że jest droga (to mogę zrozumieć) ale że jest również niesmaczna.
Helenka napisał(a):naprawde z tymi salatkami tak ubogo to wyglada? a co z salatka potocznie zwana jako grecka? oliwki, oliwa z oliwek, ser feta te sprawy...
Helenka napisał(a):naprawde z tymi salatkami tak ubogo to wyglada? a co z salatka potocznie zwana jako grecka? oliwki, oliwa z oliwek, ser feta te sprawy...
Radosc napisał(a):o to się temat rozwinął. A jak się mają cennikowo owoce morza. Sałatkę zrobię, mięcho przywiozę ze sobą ale jadę do chorwacji aby popróbować owoców morza. Piszecie, że ryby pyszne.
1) a jak się mają homary - drogie to?
2) warto samemu kupować i pichcić czy też lepiej zjeść w ichniejszej knajpce delektując się atmosferą?
3) gdzie lepiej kupować rybki - prosto z kutra czy na targu?
Radosc napisał(a):o to się temat rozwinął. A jak się mają cennikowo owoce morza. Sałatkę zrobię, mięcho przywiozę ze sobą ale jadę do chorwacji aby popróbować owoców morza. Piszecie, że ryby pyszne.
1) a jak się mają homary - drogie to?
2) warto samemu kupować i pichcić czy też lepiej zjeść w ichniejszej knajpce delektując się atmosferą?
3) gdzie lepiej kupować rybki - prosto z kutra czy na targu?
aneta_jacek napisał(a):
Tu polecam isc do knajpki jednak. Ryby maja dobre i jak dobrze trafisz ( nawet do knajp trzeba miec szczescie ) to podadza piekne danie.
Tak wiec jesli nie wiesz dokladnie co i jak z malzami, krabami, osmiorniczkami to ....polecam zamawianie gotowych sałatek z owocow morza albo" lignje na zaru" - to probowałam kilka razy i zawsze bylo ok.
Sasaneczka
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne