Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Życzliwi - pomożcie !!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorz Bryła
Globtroter
Życzliwi - pomożcie !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Bryła » 29.03.2006 20:04

Witam wszystkich,

od jakiegoś tygodnia przeglądam wszystko co się tylko da o Chorwacji i nie mogę się zdecydować gdzie dokładnie mam jechać. Z tego co mi się wydaje jak na razie to to że chciałbym "wylądować" gdzieś na wyspie Korcula lub na półwyspie Peljesac.
I tu pojawia się następny problem - gdzie mieszkać ?

W związku z tym mam prośbę. Jeśli ktoś posiada jakieś namiary na sprawdzone apartamenty z kuchnią dla dwóch osób to prosiłbym o namiary na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl w w/w okolicach. Chciałbym żeby to było nie zadaleko od morza z jakimiś nie tylko skalistymi plażami.
Termin jaki mnie interesuje to 02.07 - 15.07.

Myślę że ważną informacją jest też to że chcę jechać tam samochodem.

Jakoże wyjeżdżam wogóle za granicę pierwszy raz to mam też obawy odnośnie wszelkich wpłat zaliczek i ogólnie nie wiem do końca jak to wszystko załatwić żeby "nie zostać na lodzie."

Generalnie liczę na wszelką pomoc z waszej strony - i z góry dzięki !!

Grzesiek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.03.2006 20:08

Grzegorz Bryła napisał(a):Witam wszystkich,

od jakiegoś tygodnia przeglądam wszystko co się tylko da o Chorwacji i nie mogę się zdecydować gdzie dokładnie mam jechać. Z tego co mi się wydaje jak na razie to to że chciałbym "wylądować" gdzieś na wyspie Korcula lub na półwyspie Peljesac.
I tu pojawia się następny problem - gdzie mieszkać ?

W związku z tym mam prośbę. Jeśli ktoś posiada jakieś namiary na sprawdzone apartamenty z kuchnią dla dwóch osób to prosiłbym o namiary na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl w w/w okolicach. Chciałbym żeby to było nie zadaleko od morza z jakimiś nie tylko skalistymi plażami.
Termin jaki mnie interesuje to 02.07 - 15.07.

Myślę że ważną informacją jest też to że chcę jechać tam samochodem.

Jakoże wyjeżdżam wogóle za granicę pierwszy raz to mam też obawy odnośnie wszelkich wpłat zaliczek i ogólnie nie wiem do końca jak to wszystko załatwić żeby "nie zostać na lodzie."

Generalnie liczę na wszelką pomoc z waszej strony - i z góry dzięki !!

Grzesiek

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link nad samum morzem Peljeszać
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 29.03.2006 20:15

Grzegorz Bryła napisał(a):

Grzegorzu jeżeli jedziesz pierwszy raz to zrezygnuj z wypoczynku na wyspie. Sądze że będziecie chcieli również zwedzać ten piękny kraj.
Mieszkanie na wyspie znacznie podnosi koszty (przeprawy promowe) i jest stres czy zdażysz na ostatni prom :)

Jeszcze w tamtym rejonie nie byliśmy więc więcej pomocy oczekuj od pozostałych lub czytaj forum - skarbnice wiedzy o Chorwacji :):):)

Dla zachęty zapraszam na
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Gdybys miał jakieś pytania to mail jest na fotkach.

Powodzenia

.
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 29.03.2006 21:18

Witam!
Ja myślę,że warto rozpocząć od części lądowej, powód prosty łatwiejsze zwiedzanie, a jest co zwiedzać. Ja swoją przygodę zaczynałem od Vodic, bardzo urokliwe miasteczko, mieszkanie w apartamencie (z rodzinką tak wygodniej)chociaż namiot ciągle mnie kusi. W Vodicach byłem znowu w następnym roku. Jest to dobra baza wypadowa -zwiedziliśmy Wodospady Krka , Sibenik, Trogir, wyspa Murter.
Kolejny nasz wyjazd odbył sie jeszcze bardziej na południe i zacumowaliśmy w Żivogśću - ze względu na krótki pobyt zwiedziliśmy tylko Dubrownik, i odylismy wycieczkę do Medugorje w Bośni.
W tym roku bedzie to pewnie znowu miejscowość na Riwierze Makarskiej najprawdopodobniej Baska Voda, ale to dopiero plany. A na wyspę zawsze można sobie zrobić wycieczkę, to oczywiście moje zdanie.
Pozdrawiam !
Janusz
Grzegorz Bryła
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Bryła » 29.03.2006 21:52

ja1 napisał(a):Witam!
Ja swoją przygodę zaczynałem od Vodic, bardzo urokliwe miasteczko, mieszkanie w apartamencie
W Vodicach byłem znowu w następnym roku.
Janusz

Czy masz może jakieś sprawdzone namiary na jakieś apartamenty ??
Prosiłbym na mail`a: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Grzesiek
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 29.03.2006 22:27

Jeżeli Peljesac to plecam: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
trochę śmiesznie napisane ale da sie odcyfrować
P.S.
Podobno w Boraku na początku sierpnia jest ekstra impreza na plaży 8O
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 29.03.2006 22:44

albo inaczej zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
A jak już coś ci się będzie podobało to pytaj na forum.
Jak będziesz dociekliwy to uzyskasz informacje.
ja na Peljesacu jeszcze nie byłem a po dyskusji na forum jadę tu: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 29.03.2006 23:24

Mam adres apartmana w Zivogosću tam gdzie byłem, jest to oczywiście na Riwierze Makarskiej. Mogę Ci wysłać. Jeśli chodzi o Peljesac sam jeszcze tam nie byłem, więc nic nie mogę powiedzieć na ten temat.
Poxdrawiam!
Janusz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.03.2006 09:48

Ląd-faktycznie najlepsze rozwiązanie dla początkujacych Cromaniaków. My zwiedzanie Cro zaczynaliśmy od Istrii, następne urlopy to zjazd na południe, ale nie zapominaliśmy o Istrii, wracamy tutaj często. Zeszłego lata część urlopu spędziliśmy na Peljesacu, pogoda nie dopisała, ale jest to wspaniałe miejsce do wypadów na Korculę, do Dubrownika, Stonu, Mediugorje i wielu innych miejscowości. Nie mam namiarów, szukam zawsze w ciemno i nie wracam do tego samego lokum (nie dotyczy Istrii).
Ale Peljesac tak nas zauroczył, że w tym roku znowu o nim myślimy. Pzdr
Grzegorz Bryła
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Bryła » 30.03.2006 13:12

ja1 napisał(a):Mam adres apartmana w Zivogosću tam gdzie byłem, jest to oczywiście na Riwierze Makarskiej. Poxdrawiam!
Janusz

Poproszę ten adres na apartamentu na mail`a: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dzięki,
Grzesiek
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 30.03.2006 19:58

Witam !
Adresik wysłałem . Miłego czytania i oglądania.
Mieszkalem w domku, jest to bardzo spokojna okolica, można naprawdę odpocząć od codziennego zgiełku.
Pozdrawiam !
Janusz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.03.2006 22:19

No to polecam sprawdzone Anđelka (Orebić).
Stronazaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Klima, prywatna plaża, świetne miejsce wypadowe do Dubrovnika, Korculi, etc. gdzie oczy poniosą.

FUX
kroq
Globtroter
Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroq » 07.07.2006 08:35

witaj ja1 !! prosilbym Cię bardzo o namiary gdzie byles w domkach adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl pozdr. !! :wink:
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 16.07.2006 10:17

mirek109 napisał(a):Grzegorzu jeżeli jedziesz pierwszy raz to zrezygnuj z wypoczynku na wyspie. Sądze że będziecie chcieli również zwedzać ten piękny kraj.
Mieszkanie na wyspie znacznie podnosi koszty (przeprawy promowe) i jest stres czy zdażysz na ostatni prom :)

poza tym na wyspie wszystko jest droższe, bo jest dowożone z lądu
wyspę zwiedzisz w max 2 dni i koniec atrakcji
raczej zalecam wakacje na lądzie, jako baza wypadowa do wycieczek również na wyspy
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 26.02.2007 18:34

ja1 napisał(a):Mam adres apartmana w Zivogosću tam gdzie byłem, jest to oczywiście na Riwierze Makarskiej. Mogę Ci wysłać. Jeśli chodzi o Peljesac sam jeszcze tam nie byłem, więc nic nie mogę powiedzieć na ten temat.
Poxdrawiam!
Janusz

Jezeli nadaje sie dla zestawu 2+2 to bardzo prosze ! :)
Z gory thx i pozdravki
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Życzliwi - pomożcie !!
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone