Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Życzenia po chorwacku

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Angie
Odkrywca
Życzenia po chorwacku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 21.12.2006 09:42

W okresie świąteczno-noworocznym składamy sobie życzenia. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć, jak zrobić to w języku chorwackim :?: Nowy Rok będę świętować w Chorwacji, chciałabym wiedzieć, jak życzyć Chorwatom "Szczęśliwego Nowego Roku".
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i podpowiedzi.
Hvala
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 21.12.2006 09:47

Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 21.12.2006 09:54

Dziękuję Robert. Szukałam, ale jakoś tego nie znalazłam.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 21.12.2006 15:08

zobacz: http://www.tportal.hr/razglednice/nova_godina/fset.html
Sretan Božič i Novu 2007 godinu,
žele Vam......
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 21.12.2006 16:58

Angie napisał(a): Nowy Rok będę świętować w Chorwacji,

Gdzie ????
Jedziemy na trzy dni do Biogradu :))
Wyjazd z Wiednia 27.12 w srodku nocy tak by na miejscu byc wcześnie rano :)))

Powodzenia
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 03.01.2007 15:12

mirek109 napisał(a):Gdzie ????
Jedziemy na trzy dni do Biogradu :))
Wyjazd z Wiednia 27.12 w srodku nocy tak by na miejscu byc wcześnie rano :)))

Powodzenia

Ja byłam w Zagrzebiu :) Było wspaniale. Kocham Chorwację i Chorwatów :)
łosiu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) łosiu » 04.01.2007 23:13

mówisz,że byłaś w Zagrzebiu na Sylwestra?? czyżbya Taize? :D też tam byłam i zakochałam sie w Chorwacji, a zwłąszcza w jej mieszkańcach!! są najlepsi!! love them:)
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 05.01.2007 11:26

łosiu napisał(a):mówisz,że byłaś w Zagrzebiu na Sylwestra?? czyżbya Taize? :D też tam byłam i zakochałam sie w Chorwacji, a zwłąszcza w jej mieszkańcach!! są najlepsi!! love them:)

Tak, byłam na Taize. Choć zakochałam się w Chorwacji i Chorwatach dużo wcześniej i do Zagrzebia pojechałam właśnie z powodu tej miłości :D Dzięki wyjazdowi mogłam się tylko w tym uczuciu utwierdzić ;)
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 05.01.2007 18:33

a skad byl ten wyjazd? wy tak samopas czy to zorganizowana wycieczka? slyszalam wlasnie wczoraj od dziewczyna z gdanska ze bylo super:)
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 06.01.2007 13:29

kate8799 napisał(a):a skad byl ten wyjazd? wy tak samopas czy to zorganizowana wycieczka? slyszalam wlasnie wczoraj od dziewczyna z gdanska ze bylo super:)

To nie jest żadna wycieczka. To są wyjazdy modlitewno-religijne. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, poczytaj tu www.taize.fr
Za rok Bracia zapraszają do Genewy w Szwajcarii.
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 06.01.2007 14:42

:) wiem, że nie wycieczka i wiem, że modlitewne:) Tylko zbytnio nie wiem jak to działa, dlatego zapytałam skąd był wyjazd...znaczy, jakos chyba to musi byc zorganizowane, no chyba,ze Wy tak na wlasna reke:) Pozdrawiam!!
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 07.01.2007 16:11

kate8799 napisał(a)::) wiem, że nie wycieczka i wiem, że modlitewne:) Tylko zbytnio nie wiem jak to działa, dlatego zapytałam skąd był wyjazd...znaczy, jakos chyba to musi byc zorganizowane, no chyba,ze Wy tak na wlasna reke:) Pozdrawiam!!

Organizacją zajmują się chętni z poszczególnych parafii. Z Gorzowa na przykład wyjeżdżał w tym roku tylko jeden autokar. Wiem, że gdy bywały bardziej atrakcyjne miejsca wyjazdu np. Paryż, chętnych było znacznie więcej. Co niestety nie świadczy dobrze o tych młodych ludziach, bo przecież nie jedzie się na takie spotkanie z myślą tylko o zwiedzaniu. No ale cóż, to pozostawmy sumieniu wyjeżdżających ...

Powrót do Kultura chorwacka

Życzenia po chorwacku
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies