BLADE27 napisał(a):Wiem, że jest to forum dla CroManiaków ale spójrzcie na to okiem zwyklego turysty niekoniecznie z Polski , np.Węgier,Czech. Wybierze przelot wygodnym samolotem i pewną pogodę. ( w Chorwacji mimo ciepłych Lipca i Sierpnia zdarzają się niespodzianki w postaci deszczu)
hmm i tu jest to sedno , większośc przynajmniej aktywnych członków tego forum podobnie jak ja preferuje samodzielnośc i mobilnośc na wakacjach - tj wyjazd samochodem , zwiedzanie nawiązywanie kontaktów z gospodarzami ,pogaduszki przy rakiji takie bardziej swojskie klimaty i to własnie obok pieknych widoków ( których trudno by sie doszukac w Tunezji czy Egipcie, no Turcja z pewnością jest już ciekawsza) oferuje Polakom Chorwacja .
Nie jedziemy do molochów hotelowych o ustalonych godzinach posiłków , ponumerowanych leżakach i i często debilnych animatorach zabaw ze względu na cenę , poprostu nam taki wypoczynek nie odpowiada choc ma się podane wszystko na tacy .
Ci którzy preferują wypoczynek hotelowy to i teraz mieli atrakcyjne cenowo oferty z innych krajów .
jak sądze sugerujesz że Chorwaci obudzą się z ręką w .... w dobie kryzysu , i ze względu na wysokie ceny u nich dużo stracą na obrocie w branży turystycznej ... No cóż może to spowoduje że za rok ceny będa niższe czym ja akurat bym się nie martwił .
A tak wracając do meritum tematu może byś opisał jakie masz kontakty międzyludzkie w pracy wczasie wolnym z miejscowymi ?