Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwroty grzecznosciowe i inne przydatne

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.08.2006 23:46

viverka napisał(a):..a kesenem - po węgiersku? :roll: dobrze czy źle dedukuję maalena :wink:
A co do tematu to zgadzam się z tym że jeśli się chce naprawdę to wystarczy zajrzeć do internetu lub rozmówek (które w większości zawierają również zapis fonetyczny :) - sama się o tym mogłam przekonać i już coś niecoś umiem po chorwacku :) a taka samodzielna nauka to też satysfakcja jakaś).
Pozdrav.

Z dawnych lat kiedy wakacje spedzałem na Węgrzech, pamietam że jak w słowie wegierskim jest "s" - to wymawiamy "sz" , jak jest "sz" to wymawiamy "s"
Pozdrawiam
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 22.08.2006 10:22

Janusz Bajcer napisał(a):Z dawnych lat kiedy wakacje spedzałem na Węgrzech, pamietam że jak w słowie wegierskim jest "s" - to wymawiamy "sz" , jak jest "sz" to wymawiamy "s"
Pozdrawiam

Dobrze wiedzieć :D Mam nadzieję że wyjazd do Cro z którego niedawno wróciłeś był udany :)
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 22.08.2006 10:25

koniciuo - to chyba po japońsku dzien dobry ale nie wiem czy sie przyda w Chorwacji.....
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 22.08.2006 10:33

billea napisał(a):koniciuo - to chyba po japońsku dzien dobry ale nie wiem czy sie przyda w Chorwacji.....

Na pewno :wink: :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Zwroty grzecznosciowe i inne przydatne - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone